|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Сря Юли 29, 2026 8:04 pm
Платкаджийници и фирми за насищане
| Автор |
Съобщение |
|
velio
Ранг: Форумен бог
|
 Re: Платкаджийници и фирми за насищане
Амм, нещо не си направил както трябва, до колкото съм чувал имат възможност да обединяват поръчките! Имах подобен експириънс с една друга платкаджийница, докато не открих че дори има опция за това при поръчката.
|
| Сря Дек 12, 2018 1:07 pm |
|
 |
|
iss
Ранг: Ориентиран
|
allpcb.com - споделям, защото съм втрещен от сроковете на изпълнение: поръчано в 01:00 на 10.12., платено в 10:00 на 10.12. - получено на 13.12! Следващото изречение е за темата "Носталгия" и е предназначено за 50+: Платчето представлява разширение за Правец-8Д! 
|
| Чет Дек 13, 2018 7:12 pm |
|
 |
|
toxigen
Ранг: Минаващ
Регистриран на: Чет Май 17, 2018 3:38 pm Мнения: 68 Местоположение: София
|
Яко! Сам ли ще си ги пробиваш или такъв е дизайна?
|
| Чет Дек 13, 2018 7:38 pm |
|
 |
|
iss
|
Снимката е калпва, дупките са си пробити естествено! 
|
| Чет Дек 13, 2018 7:54 pm |
|
 |
|
milmar
Регистриран на: Вто Окт 05, 2010 11:51 am Мнения: 281 Местоположение: Русе
|
В бързината ако са забравили дупките ... 
|
| Пет Дек 14, 2018 6:07 pm |
|
 |
|
velio
|
Дизайна е относително прост и няма панелизация. При нас се е случвало да се бавят до две седмици. Винаги пътуват между 3 и 5 дни. Най-вече плащането минава за минимум ден, а те не почват да работят без да получат парите. Понякога казват че има недоплатено, понякога че има проблеми с дизайна, понякога нищо не казват, трябва сам да ги попиташ... Общо взето мисля че в зависимост от натоварването играят разни сценарии... Ако се плаща през пейпал сигурно почват веднага.
|
| Сря Дек 19, 2018 3:04 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12100 Местоположение: Гьотеборг
|
Въпроса е кога някой ще започне да прави Правец-8Д малко по-малък като размери и със същите функции. Нбабане-то прави, ама много лимитирани серии.
|
| Пет Дек 21, 2018 12:38 pm |
|
 |
|
TheHungry
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Съб Сеп 03, 2005 11:31 am Мнения: 766 Местоположение: Пловдив
|
Колко малък го искаш ? Имам размери всякакви  .
_________________ "I really do like SOLDERING as my programming language." Bob Pease
|
| Пет Дек 21, 2018 2:28 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12100 Местоположение: Гьотеборг
|
Писах на ПМ да не спамя темата.
|
| Пет Дек 21, 2018 2:48 pm |
|
 |
|
iss
|
Да си завърша информацията по "проверка на китайските платкаджийници":  Всъщност реших да пробвам заради поста на колегата CarBeta в elecrow и най-много заради факта, че са пристигнали за 9 дни... И въпросните платчета за Правец-8Д първо ги поръчах в elecrow на 03.12.2018 с евтина доставка: И днес и получих: Бях поръчал 5 бр., въпреки че 10 бр. излизаха на същата цена заради някаква прИмоция - в пакета има 9 броя  . Потвърждавам поста на CarBeta, че още на втория ден ми изпратиха снимка на готовите и опаковани платки. Разликата е, че пътуваха повечко (да кажем) 20 дни. Иначе всичко е ОК. Естествено за такива платчета е нормално да бъде така! Това, което ми хареса и при двете поръчки, че нямаше никакво доуточняване, допълнителни е-майли, пазарлъци и т.н. все неща, с които съм се сблъсквал при поръчки в български платкаджийници. GDPR  : Подчертавам, че мнението ми е абсолютно лично, незадължаващо и без претенции за каквото и да било.
|
| Съб Дек 29, 2018 7:33 pm |
|
 |
|
CarBeta
|
Сега по празниците доставките доста се забавят. Аз чакам от elecrow поредната поръчка, която направих на 1.12.2018 т.е. малко преди теб и все още си ги чакам, но като гледам тракера платките отдавна не са в Китай, а се мотаят тука при нас. Китайците са си точни, при нас е бавенето за съжаление.
|
| Нед Дек 30, 2018 5:09 pm |
|
 |
|
stefan63
|
Много интересно-- гледам пликът е на ДХЛ, тук в БГ - ДХЛто ви ги носи до вкъщи? Или до границата , и оттам БГ пощата? И как избягвате разправиите с митницата?
|
| Нед Дек 30, 2018 5:29 pm |
|
 |
|
Grubi
|
е каква митница за 8 долара...
тук на север, ти ги носят до вкъщи или ги оставят в локалния пощенски клон/бензиностанция - ако има нещо за плащане - такси и ДДС, ти пращат мейл или писмо, ако искаш да оспорваш - твое право. не съм видял жив митнически агент за 18 години.
Иначе декларациите са същите и даже нацелих един път съотечественичка, която разпознах по името в декларацията и благодарих за бързата и качествена работа.
но и тук започнаха с простотиите - понеже пощите са зарити дребни пратки, се изхитриха да начисляват примерно 2 долара такси и 10 долара за декларация, и ако случайно пропуснеш да платиш - може да те глобят куп пари с лихвите.
|
| Нед Дек 30, 2018 5:43 pm |
|
 |
|
stefan63
|
Груби, Тръмп излезе от някакво световно пощенско споразумение заради безплатната китайска доставка. По-малките не могат да си го позволят засега и затова са тия 2+10 евро дето ги разпрявяш. Тука , а сигурно и при вас, има 50 евро необмитяеми годишно, оттам нататък дължиш нещо - май ДДС, вкл. транспорта, не се спазва но го има.. Като поръчвам за фирмата от pcbway, ДХЛ автоматично ни цака с едни 24 лв за митническа гаранция,после при нас идва митнически агент- частник, тоест едни 40-50 кинта си отиват в канала- почти колкото и ДДСто.
|
| Нед Дек 30, 2018 8:02 pm |
|
 |
|
iss
|
Да, пликът беше DHL-ски, но е пътувал по стандартната China Air Post (същата като при покупка от Али-то). За дребни суми няма митница, та направо от пощенския клон си го взех. Иначе като се ползва DHL, фактурите, които придружават пратката се гледат по-стриктно и за суми >30.00 лева се дължи такса (не съм сигурен, но мисля, че за платки няма мито).
|
| Нед Дек 30, 2018 8:25 pm |
|
|