Dimitar, винаги на твое разположение
Относно уредите - най общо трябват две основни групи.
Едните измерват излъчваните от изпитваното устройство смущения. Има две измервания - за генерирани смущения в захранващата мрежа, и за излъчване.
Другата група подава смущаващи импулси, и се следи дали устройството губи функционалност. Смушенията са - прекъсвания на захранването, импулси в захранването, статични разряди към корпус. Под захранване се разбира 220VAC. Статичните разряди се прилагат към метален корпус, или към нарочна плоча за уредите с пласмасов корпус.
Това по спомени, с господин Пантелеев не съм се виждал от 3-4 години. Но не помня да съм имал сериозни трудности с него, обикновено свършвахме всичко за час - час и половина. С малката подробност, че като не бях сигурен за нещо, го питах предварително, а не като отида на изпитване
Прочее, внимателното няколкократно прочитане на някои части от стандартите изяснява доста неща. На желаещите да се включат в евентуална авантюра, мога да изпратя сканирано копие с коменари. Обаче след празниците, че сега програмата ми е понатоварена.