| Автор |
Съобщение |
|
Цецо
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
 Re: Новини от страната
Това не е довод при съвременните автомобили. Суровия сигнал вече не е линеен, той е дискретен.  Към таблото си отива директно стойност по шината - 100км/ч. А то показва 110км/ч. Няма друго обяснение, освен, че тази аномалия е направена нарочно. Е какви да са? Признавам незнам, ама не виждам смисъл да са други.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пет Окт 26, 2018 9:13 am |
|
 |
|
trakon
|
Ако взема от сензора и АЦП-то сигнал който примерно брои от 0-2048 и го изгладя и 'оразмеря' да показва от 0-200км (за да му е удобно на човека подслушващ по жицата  ), после като го вкарам това 0-200 в таблото, трябва да го 'разтегна' до 2000 и кусур ступки - май не е много удачно. От къде си сигурен че към таблото отива '100' а не примерно '1040' , подслушваш ли директно интерфейса към таблото или четеш от компютъра, оразмерена като за него стойност за неговите си цели.
Последна промяна trakon на Пет Окт 26, 2018 10:36 am, променена общо 1 път
|
| Пет Окт 26, 2018 10:30 am |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12905 Местоположение: София
|
|
| Пет Окт 26, 2018 10:34 am |
|
 |
|
Цецо
|
Това дето го пишеш беше за коли преди 10 години. В момента по жиците си върви директно скороста като число. И така е логично, клъстера и софтуера му не го интересува какъв е датчика и как е адаптиран. Той се прави от други хора в друга фирма. Така нещата са много по-модулни и лесно заменими, върху модула на ABS-a и модула на кутията си има процесор дето се грижи да си прави сметките и т.н.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пет Окт 26, 2018 10:46 am |
|
 |
|
Desert Leo
Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 3:25 pm Мнения: 5681 Местоположение: София
|
На Рено Клио 2, дизеляк беше теста. Но еднократно и само при 120. Другата седмица ще имам излизане извън града с помощник до мен, та ще му възложа да следи скоростта по гпс на таблета и по външен гпс, закачен на таблета.
|
| Пет Окт 26, 2018 10:58 am |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Не съм засичал гоуфо по ГПС, но показанията за последните изминати километри съвпадат с картата на гуглето.
|
| Пет Окт 26, 2018 12:13 pm |
|
 |
|
itso.t
|
Индикацията за изминат пробег и скоростомера са различни джаджи и няма техническа пречка да работят по различен начин...
|
| Пет Окт 26, 2018 12:22 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Да де, ама ставаше дума за лъгане на разход. В този смисъл ми се струва тъпо само скоростомерът да лъже. Естествено гоуфо е кола и половина - питайте всеки перничанин!
|
| Пет Окт 26, 2018 12:32 pm |
|
 |
|
trakon
|
Между другото - някой да знаете да произвежда/продава още такива д-арсонвалови задвижки като от линка на Ицо. Търся 20-тина от има-няма две години, и все едно се опитвам да си уредя среща с 20 годишната Катрин Зита , тук и сега.
|
| Пет Окт 26, 2018 2:38 pm |
|
 |
|
itso.t
|
|
| Пет Окт 26, 2018 2:53 pm |
|
 |
|
velio
|
Приличат на галванометри. Не са стъпкови наистина.
|
| Пет Окт 26, 2018 3:34 pm |
|
 |
|
trakon
|
Знаем ги. Но тая дискусия е за оная тема 'Кво стаа с електрониката' . Не се произвеждат вече и цената на останалите за резерва е теглото им в злато. Драйверите им също не се произвеждат. Повечето им функции могат да се заменят от стъпковите мАтори, но не всички- при стъпковите мъници за да се завърти оста 360 градуса , ротора се завърта доста повече пъти. При аир-кора - ротор и ос е едно и също , т.е. - една комбинация на sin/cos намотките може да служи за зануляване на стрелката. Стъпковите мъници се зануляват с/у механичен стоп, ама хайде занули стрелка по тоя способ, която се върти на 360+ градуса. Хайде да бягам че ми омръзна да ме оспорват , а е и Петък - 'Деня на майстора' 
|
| Пет Окт 26, 2018 4:55 pm |
|
 |
|
slav4o.com
Регистриран на: Нед Яну 01, 2012 8:04 pm Мнения: 2664 Местоположение: София / Велико Търново
|
Ами той стъпковия докато премести стрелката на 7000, мотора отдавна ще си е чул прекъсвача  .
|
| Пет Окт 26, 2018 11:47 pm |
|
 |
|
bongo_x2
|
Значи: днес се върнах по пътя от най-горният ми пост, но този път с включен GPS на талафоня. Мии ограничението било 100 км/ч (едва към Бяла стана 90) и ако моите "150" са били до 120 - к'во толкова нередно за изпреварващ по идеален път?! Със 100 щеше да е по-лошо.
За сметка на това между Бяла и Русе едно ГОВЕДО и то със що-годе нова кола насъбра колона след себе си, но на редките участъци където можеш да го изпревариш ускоряваше с над 100. Само един джигит успя да го изпревари и то на забраненото. Навремето вуйчо ми размаха пистолет на един такъв и оня драсна и се не видя.
След Русе чак по нашенско имах случка: знам пътя наизуст и си карам със 120, а един джиБ с небългарски номер ми направи "фиуу" (най-вероятно новозамогнали се турчеещи се цингета). Не намали достатъчо в отсрещното село и "легналият полицай" така го хвърли, че се върна да си търси болтчетата.
Иначе: още при тръгването пред мен имаше няколко коли каращи с до 80 и от любопитство не ги изпреварих. Както се очакваше те пътуваха до близките села. За тях разликата беше няколко минути, но за мен щеше да бъде час. Освен това без никакво джигитство и други явни неразумности аз пристигнах с половин час по-рано от предреченото от Гугъл, а това привечер е много важно.
|
| Съб Окт 27, 2018 10:39 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Вземи напиши един очерк... До Шопето и назад. 
|
| Нед Окт 28, 2018 12:44 pm |
|
|