|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Нед Юли 26, 2026 7:53 pm
Инструменти за разчистване
| Автор |
Съобщение |
|
ToHu
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
 Re: Инструменти за разчистване
Мда . ама каква точност тоя 1м. Аз преди няколко седмици купих един такъв, но точността е 50 umдемек малко по-точна рулетка  Взех и един висотомер, Asimeto, не е върхът на сладоледа но за целите з акоито ми трябва е екстра, 10 um нищо че е правен в Китай, те май и митотою там произвеждат вече.
|
| Пет Юни 08, 2018 10:29 pm |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
Ми то и да не е точно, с рулетка не върви да се мери отворче след струговане или пък някое валче от няколко тона...
|
| Пет Юни 08, 2018 10:33 pm |
|
 |
|
fred
|
0.1 микрон е разрешаващата способност, грешката е 1.5 микрона. Разрешаващата способност е лесно, просто голяма скала. Е, малко по-сложно е но това е опростено казано. При което не е ясно 1.5 микрона абсолютната грешка ли е или относителна. Също не е ясно има ли допълнителна грешка от температурата и колко. За резби аз бих предпочел един добър инструментален микроскоп, там параметрите са много. Но добро шублерче, спор няма.
_________________ Остап Бендер: Спасяването на давещите се е дело на самите давещи се. Стендал: Овчарят винаги се стреми да убеди овцете, че неговите и техните интереси съвпадат.
|
| Пет Юни 08, 2018 10:54 pm |
|
 |
|
fred
|
Има и то доста, NI са доста търсени. Бих дори казал лидер. Но да питам представителя им къде е продавал не върви, аз го залъгвам с надеждата, че все пак нещо ще купя от него. Да тръгна от фирма на фирма да питам имат ли това което ми трябва и правят ли такава услуга също не е решение. Идеалното щеше да е фирма която си дава ценоразписа и се рекламира като специализирана такава. Не само единствено NI, просто това им е бизнеса, измерванията. Може и да има но аз да не я знам, ако някой знае такава да казва.
_________________ Остап Бендер: Спасяването на давещите се е дело на самите давещи се. Стендал: Овчарят винаги се стреми да убеди овцете, че неговите и техните интереси съвпадат.
|
| Пет Юни 08, 2018 11:01 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12095 Местоположение: Гьотеборг
|
Някой дреболии за TDS3 на Тектроникс
Разширителен модул TDS3GV (GPIB, RS232, VGA OUT) - 1бр. Капак (няма продуктов номер по него, мисля че беше от TDS3054 или подобен DPO) - 1бр. Зареждачка TDS3CHG - 1бр. Батерия TDS3BAT (изобщо не работи, ще трябва да си смените елементите сами) - 1бр.
Всичко с транспорт - 300лв., може би да ги донеса като си идвам след 3 седмици. За батерията не съм сигурен, че ще мога да я пратя с обикновен колет, така че когато има някакъв наземен транспорт.
|
| Нед Юни 17, 2018 2:28 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12095 Местоположение: Гьотеборг
|
Ако някой има интерес към бондери, ето два https://www.dropbox.com/sh/1c80c4zl6153 ... I_cXa?dl=0Цената е обект на дискусия, искаше ми се да мога да ги подаря на ТУ, но май няма да стане лесно. Просто логистиката и бюрокрацията са твърде много. Другия вариант е да ги пусна в go-dove.com и после ще сложа линк тук. Намират се в Стокхолм. Могат да се видят предварително, но няма специални гаранции че работят както трябва. Винаги са боли в лабораторията. Опаковане, взимане и изпращането са проблем на купувача.
|
| Нед Юни 17, 2018 3:17 pm |
|
 |
|
Grubi
|
Нещата са Тек-а заминаха. Лека!
|
| Нед Юни 17, 2018 9:59 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11265 Местоположение: Добрич
|
само от любопитство тия бондери дали стават за ремонт на аутомотив платките с алуминиеви жички?
|
| Пон Юни 18, 2018 3:01 pm |
|
 |
|
Grubi
|
единия може би работи с heavy wire (0.1-0.5мм) - ако си с оплетка трябва специален инструмент. обикновено се работи с 12-50 микрона алуминий или злато, като състава на сплавта малко се различава в зависимост от това какво точно ти трябва
|
| Пон Юни 18, 2018 3:07 pm |
|
 |
|
miro_atc
|
хм... 0.5 е супер, но предполагам че му търсите поне едни 4-5к$.
|
| Пон Юни 18, 2018 3:24 pm |
|
 |
|
Grubi
|
ами според мен ще се продадат за няколко стотин евро само логистиката ще струва 1-2к, после трябва да ги подкараш, да запалиш свещ нещо да не е счупено, оше да имат подръжка, да има наблизо сервизен техник или да седнеш и бавно и внимателно да си ги пуснеш сам и да си ги вземеш с колата. после материали, инструменти, относително чисто и сухо място и т.н. не е ракетна наука, но си иска времето и вниманието
което, може и аз да направя - защото май най-накрая ще ги изхвърлят
опитвам се да се свържа с go-dove, но каквито и търговете, такива и хората, никакви ги няма
|
| Пон Юни 18, 2018 4:19 pm |
|
 |
|
Grubi
|
NESLAB, refiregerated recirculator CFT 300 https://www.chillercity.com/OPMANUAL/cft300.pdfhttps://www.google.com/search?q=CFT+300 ... =firefox-bhttps://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R ... 0&_sacat=0Използван само в лабораторията, в отличен външен вид, за функционалност и вътрешно състояние не мога да гарантирам, а може би трябва и да го пробвам и снимам отвътре. Трифазно захранване, за 380V/50Hz. Никакви външни регулатори на налягането. Пишете ми за цената, мисля че няма проблем да го транспортирам до София. Примерни цени - вижте линка в ebay. p.s. извинявам се, че не казах - става иделано за проточно изстудяване на бира 
|
| Пон Юли 02, 2018 5:30 pm |
|
 |
|
Grubi
|
Никой ли не иска да си изстудява бирата под налягане  Дайте някаква идея за какво да го използваме, дори да е безмислено и опасно, хаха.
|
| Вто Юли 03, 2018 10:30 am |
|
 |
|
ДедоБоре
|
за бирата има доста по-елементарни машинки, че и съвсем евтини китчета за продухване/почистване/профилактика туй твойто дори не сещам за какво се ползва оригинално
|
| Вто Юли 03, 2018 10:39 am |
|
 |
|
miro_atc
|
Аз като гледам Grubi не иска да пътува само с ръчен багаж, затова се чуди какво да помъкне 
|
| Вто Юли 03, 2018 10:43 am |
|
|