Отговори на тема  [ 33 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3
Захранване от PC - за по-високо напрежение 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Захранване от PC - за по-високо напрежение
малко офф топик
като казахте за вземане и носене на разни неща.....
бачках в една фирма преди доста години, шефа беше бая разсеян, трябва да ходим някъде, самото тръгване онтемаше повече от час
казва ми какво да приготвя и натоваря в мокробуса, сядам и чакам. след малко го виждам да излиза от офиса и се започва......
удря се по челото и се връща обратно, след малко пак излиза и прави 5 крачки
удря се по челото и се връща обратно, след малко излиза и прави 10 крачки
удря се по челото и се връща обратно, след малко излиза и прави 20 крачки
удря се по челото и се връща обратно, след малко излиза и стига до микробуса, отваря вратата
удря се по челото и се връща обратно, пак излиза пак стига до вратата, качва се, тъкмо да запали и...
удря се по челото и се връща обратно, след малко пак се качва, този път запалва двигателя и....
удря се по челото и се връща обратно, пак се качва, потегля и стига до портала и....
удря се по челото и се връща обратно, пак се качва, минава 50 метра по улицата и.....
удря се по челото и дърпа ръчната и се връща обратно..... на следващото удряне по челото вече сме на 1км и не му се връща....
и така на всяко ходене някъде.... буквално....
носеха се такива специални инструменти, но винаги нещо липсваше и много ми се радваха че намирах начин да спася положението с каквото имам под ръка

Чет Май 31, 2018 11:44 pm
Профил

Да ама както Дедо казва винт може да забиеш и с чука и с теслата, но най-лесно а и правилно става с отвертка. Не аз не съм от тия които се връщат по 10 пъти, ако се сетя за нещо то вече съм безвъзвратно далеч, казвам си ще го купя на влизане в следващият град, естествено се сещам на излизане, и така най-накрая обикновено се пробвам 2-3 минути без такъв инструмент, псувам се, питам кой какво иска за пиене или ядене и отивам да го купувам. И така един ден не помня какво търсех в Сливен ама накрая теглих една майна щото нищо не намерих и отидох до Стара Загора, и освен това което търси си купих и предпазителчета стъклени 20 мм че бях забравил да купя, сигурно още имам кутийки, те ми трябваха 100-на аз сигурно купих 1000 да има в колата, от тогава май имам да черпя Киров че без него имаше да се въртя и там като муха без глава.
Да забравиш нещо как да е това го разбирам, обаче някой като ми каже не го нося за да не ми тежи, е тогава вече се вбесявам, те избягват да ми го казват но някой път се изтърват и в такъв момент по добре никой да не е наоколо.

Пет Юни 01, 2018 1:34 am
Профил
Ранг: Напреднал
Ранг: Напреднал
Аватар

Е, значи много от нас просто имат различни по вид инструменти и принадлежности, поради различната специфика на работата си.

Аз например не само, че не нося уред за изолационно, но и не притежавам такъв. Обаче част от инструментариума ни се повтаря. Като дадох примера с клещите - за мен е все още като идея, и засега си нося обикновените клещи и обикновения тестер, и двете евтинички. Та ToHu като каза "марки" - се замислих, че в куфара ми единственото марково нещо е лаптопа ми - ултрапортативен бизнес-клас Fujitsu Siemens Lifebook P1610 (стар модел, ама лачен), 1.1 kg с малък адаптер. Останалите неща са предимно евтинджоси, подбрани така, че да са по-мънички.
Например:
- комплект отвертки с една обща дръжка;
- комбиниран инструмент тип "джобно ножче" с плоски клещи (ако трябва обаче да се стисне силно - много ръбят ръката);
- малки клещи-секачки;
- кримпващи клещи;
- тестер за кабели за $4;
- макетен нож;
- няколко пинцети;
- флюсове "Cynel-1", "Amtech RM-223" и "Amtech NC-559", сложени в пластмасови спринцовки по 2 ml;
- тинол в пластмасови цилиндърчета;
- desoldering wire;
- тънка жица "wrapping wire", навита върху ролка от "desoldering wire", че заема по-малко място;
- вакуум-помпа (ръчна с пружина);
- газов поялник и запалка;
- поялник с регулатор;
- портативна станция за горещ ветър;
- портативен мултицет Mastech MS8216 DMM;
- портативен осцилоскоп DSO-203;
- такер за скоби;
- клещи за забелване на кабели;
- рулетка;
- LED челник;
- … и множество дребни неща, които с течение на времето се събират в куфара, и все не остава време за пролетно разчистване.

В капака на куфара съм подбрал няколко кабела, специфични за дейността ми, шепа резервни части, предимно SMD-та, батерийки тип "стотинка", и т.н. неща.

Мултицета е модел, който не може да измерва ток. Но преди някой да каже, че измерването на ток е жизнено-важно нещо - решението е просто. В капака на куфара имам и резистори 1 ohm и 0.1 ohm, които използвам за измерване на ток с помощта на същия мултицет. С тях може да се измери тока и през осцилоскопа, което дава още по-голямо удобство в някои конкретни случаи.

Та за работа на обект много по-удобно щеше да е, ако си нося и по-голямата станция за запояване, захранващия блок, големия осцилоскоп, големия мултицет, стелажа с части, настолния компютър с големия монитор и прочие неща, но ако почна да товаря сервиза 1:1 за носене - не само, че няма да остане място за мен в колата, ами направо ще ми трябва камион. :) И те така. Идеята ми беше за най-основните неща, които човек с течение на времето е подбрал за носене според опита си.

Пет Юни 01, 2018 9:57 am
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 33 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3