| Автор |
Съобщение |
|
Predator_MF
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Чет Окт 07, 2004 1:22 pm Мнения: 1949 Местоположение: София
|
Ае що ги няма такива преподаватели и тука в РУ, моята преподавателка ме изгони няколко часа подред щото закъснявам 5 минути...после ме изкара че не отбирам от мултиплексори (щото не съм знаел метода с който се проектирали схемите....който предава предния час...който ме изгони) и така и не стигнах до микроконтролерите 
|
| Чет Апр 06, 2006 2:18 pm |
|
 |
|
MGBY
Ранг: Популярен
Регистриран на: Сря Дек 22, 2004 2:56 pm Мнения: 347 Местоположение: Хасково
|
Предполагам че е куха зелка като моята рецензентка на дипломната ми работа (Русекова мисля че се казваше) - научила е нещо наизуст и замо него повтаря. Бях си направил дипломната работа с голям мерак, бях решил да си направя китче с AT90S8535 дето да показва нагледно всички периферни модули на контролера ADC, SPI, LCD, Цифрови входове и изходи, мелодийки, да разпознава команди по RS232 и разни други глезотийки с цел да разуча контролерите чрез писането на дипломната си работа, та мисълта ми бе,че се бях подготвил добре с голям мерак а онази ми дръпна такава рецензия, направо ме закопа, но на защитата имах възможност да й се реванширам-направих я за две стотинки и й доказах пред комисията, че се е изказала неподготвена по въпроса  Както и да е от 4(по нейна препоръка) си вдигнах оценката на 6. Най-лошото бе, че повечето от комисията не ме слушаха какво говоря и когато им демонстрирах какво може да прави кита ми казаха "давай по-бързо че няма време" при все,че от групата която бе влязла да защитава само аз и още един колега имахме работещи макети.... Една колежка дето не знаеше какво е кондензатор и дето беше извела на изпита формулата за принципа на работа на тиристора от еквивалентната му схема - тая с двата транзистора без да е начертала схемата (сигурно си я е представяла в ума  ) ходеше със сина на доц.Каров защити дипломната си със 6 (бая зубрене е било  ) сега доколкото знам е някаква шефка на фирма дето се занимава с електроника а пък аз сега съм ел.монтьор в енергото (как само звучи  )и почти по цял ден обикаляме разните му там предприятия навъртайки по 200-250км на ден, та хиляди пъти съжалявам,че не си останах в Пловдив ами се върнах в Хасково ама нали вече бях женен и си имахме апартамент в Хасково та ме достраша от наеми, разходи и т.н. и сега електрониката ми е само хоби ама както е тръгнало ако ме съкратят ....... Абе тогава ги разбрах,повечето преподаватели какво представляват
PP: Въпросната колежка се бе прочула с гениалността си за тиристора в университета и беше станало като нарицателно 
|
| Чет Апр 06, 2006 3:05 pm |
|
 |
|
asp
Регистриран на: Сря Фев 22, 2006 6:27 pm Мнения: 376 Местоположение: plovdiv
|
Точно така си е прав си все още е номер 1 и е все така странен и все по рядко е на кеф. А когато не е на кеф да не си му пред очите. Хубаво че аз привърших с него да му мислят тези след мен. Скъси ми живота с някой и друг месец.
MGBY в момента абсурда е същият както и преди повярвай ми купона е голям и олигофренията също пълен абсурд
|
| Чет Апр 06, 2006 3:30 pm |
|
 |
|
setoy
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Пет Фев 17, 2006 9:17 am Мнения: 765 Местоположение: Стара Загора
|
Аз в Габрово също учих 68HC11 - и не смятам че е било загуба на време. Поне добих представа що е mcu и що е асмеблер. Достатъчно като за начало. Верно, то това беше преди 10-на години наистина
Ама не мисля че е грешка да се почне с асемблер. То сигурно затова има толкова бъгави гнусотии (компилатори ), дето струват маса пари , защото създателите им ги е мързяло да научат асемблера и ядрото като хората 
|
| Чет Апр 06, 2006 3:47 pm |
|
 |
|
3aek
Ранг: Форумен бог
|
въпроса е защо се преподава 68HC11 а не нещо което може да се ползва в момента
съгласен съм че всичко което се научи за 68HC11 може да се приложи при всеки нов процесор но по същата логика може някой да си преподава и за СМ600 (6800) или за интел 4004
какъв е смисла да учиш нещо морално остаряло пък било и върха на сладоледа преди 15 години, просто защото на лектора му е по-лесно да повтаря стари лекции вместо да научи нещо ново?
|
| Чет Апр 06, 2006 5:40 pm |
|
 |
|
Васил Сапунджиев
Ранг: Новодошъл
|
Животът е низ от неправди, а това са предизвикателствата, които движат прогреса!
|
| Чет Апр 06, 2006 5:51 pm |
|
 |
|
CM600
Регистриран на: Пет Окт 21, 2005 9:35 pm Мнения: 152 Местоположение: Варна
|
_________________ LDAA
|
| Чет Апр 06, 2006 6:19 pm |
|
 |
|
zz_stefanov
Регистриран на: Пон Дек 26, 2005 3:19 pm Мнения: 336 Местоположение: Varna
|
Още ли правите гирлянди за елхи с него! Имах една позната, която ги правеше като курсов проект и се справяше сама. Това си беше 85-та
Само не ми казвай, че набивате HEX на силистренски китчета:)
|
| Чет Апр 06, 2006 7:50 pm |
|
 |
|
CM600
Регистриран на: Пет Окт 21, 2005 9:35 pm Мнения: 152 Местоположение: Варна
|
Не знам какво производство са китчетата  Не сме правили украса за елхи ама си спомням, че някои имаше за дипломна работа май пожароизвестителна система ТРАГЕДИЯ ПЪЛНАААААААААААААААА само глад студ и болести в тоз """"""университет""""""
_________________ LDAA
|
| Чет Апр 06, 2006 8:03 pm |
|
 |
|
zz_stefanov
Регистриран на: Пон Дек 26, 2005 3:19 pm Мнения: 336 Местоположение: Varna
|
Да не вземе някой да се обиди на тема СМ600. То 68хх си е класика и голяма част от архитектурата на комплекта и инструкциите (доразвити) се използват в моторолските контролери.
Както те разбрах обаче, май още се набива HEX!!? 
|
| Чет Апр 06, 2006 8:13 pm |
|
 |
|
asp
Регистриран на: Сря Фев 22, 2006 6:27 pm Мнения: 376 Местоположение: plovdiv
|
В пловдив СМ600 се учи в средното братлета В ТЕТА а виe в висшето
В ТУ пловдив се учи и ПИК но 2 семестър 4 курс
|
| Чет Апр 06, 2006 10:40 pm |
|
 |
|
tropper
Регистриран на: Вто Сеп 20, 2005 10:01 pm Мнения: 128 Местоположение: София
|
Може би за да си личи в последвие кой преписва на сляпо от старите тетрадки и кой си е седнал на за*ника да разучи нова технология на базата на една никак не лоша учебна основа, която може да ти даде НС11.
_________________късото съединение прави силата ------------------------------- http://www.zahranvane.com/
|
| Пет Апр 07, 2006 10:12 am |
|
 |
|
heretic
Ранг: Минаващ
|
Бат Бойко си е пич.Аз ходя при него да се занимавам с Verilog,че поне е нещо модерно.Той найстина е мн навътре в нещата за разлика от другите преподаватели,който са пълни папагали.Тия книжки с програмките за асемблер има ли ги в библиотеката,че трява да почвам с курсовия проект  ?
|
| Пет Апр 07, 2006 2:28 pm |
|
 |
|
tropper
Регистриран на: Вто Сеп 20, 2005 10:01 pm Мнения: 128 Местоположение: София
|
Поне ви е свестен курсовия проект. Аз съм в софииското МЕИ, спец. електроника, и въпреки, че "изучаваме" асемблера на НС11, курсовите ни проекти са свързани само с периферията, никой не иска сорса... доста глупаво според мен...
_________________късото съединение прави силата ------------------------------- http://www.zahranvane.com/
|
| Съб Апр 08, 2006 12:10 pm |
|
 |
|
MIPS
Ранг: Ориентиран
|
CM600 да се обадя и аз за Ту-Варна,ами тази процесорна фамилия се учи защото преподавателите са толкова тъпи че немогат да седнат и един пик или авр да научат,на нас ни водеше един доц Карагиозов пълен алкохолик и продставаси нямаще до каде са стигнали микро процесорите в днешно време  за него подобри от CM601 нямаше,то това процесор лие бе 
|
| Съб Апр 08, 2006 12:26 pm |
|
|