Отговори на тема  [ 53 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща
m68hc11 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
Ае що ги няма такива преподаватели и тука в РУ, моята преподавателка ме изгони няколко часа подред щото закъснявам 5 минути...после ме изкара че не отбирам от мултиплексори (щото не съм знаел метода с който се проектирали схемите....който предава предния час...който ме изгони) и така и не стигнах до микроконтролерите :lol:

Чет Апр 06, 2006 2:18 pm
Профил
Ранг: Популярен
Аватар

Мнение 
Predator_MF написа:
Ае що ги няма такива преподаватели и тука в РУ, моята преподавателка ме изгони няколко часа подред щото закъснявам 5 минути...после ме изкара че не отбирам от мултиплексори (щото не съм знаел метода с който се проектирали схемите....който предава предния час...който ме изгони) и така и не стигнах до микроконтролерите

Предполагам че е куха зелка като моята рецензентка на дипломната ми работа (Русекова мисля че се казваше) - научила е нещо наизуст и замо него повтаря. Бях си направил дипломната работа с голям мерак, бях решил да си направя китче с AT90S8535 дето да показва нагледно всички периферни модули на контролера ADC, SPI, LCD, Цифрови входове и изходи, мелодийки, да разпознава команди по RS232 и разни други глезотийки с цел да разуча контролерите чрез писането на дипломната си работа, та мисълта ми бе,че се бях подготвил добре с голям мерак а онази ми дръпна такава рецензия, направо ме закопа, но на защитата имах възможност да й се реванширам-направих я за две стотинки и й доказах пред комисията, че се е изказала неподготвена по въпроса :wink: Както и да е от 4(по нейна препоръка) си вдигнах оценката на 6. Най-лошото бе, че повечето от комисията не ме слушаха какво говоря и когато им демонстрирах какво може да прави кита ми казаха "давай по-бързо че няма време" при все,че от групата която бе влязла да защитава само аз и още един колега имахме работещи макети.... Една колежка дето не знаеше какво е кондензатор и дето беше извела на изпита формулата за принципа на работа на тиристора от еквивалентната му схема - тая с двата транзистора без да е начертала схемата (сигурно си я е представяла в ума :lol: ) ходеше със сина на доц.Каров защити дипломната си със 6 (бая зубрене е било :lol: ) сега доколкото знам е някаква шефка на фирма дето се занимава с електроника а пък аз сега съм ел.монтьор в енергото (как само звучи :wink: )и почти по цял ден обикаляме разните му там предприятия навъртайки по 200-250км на ден, та хиляди пъти съжалявам,че не си останах в Пловдив ами се върнах в Хасково ама нали вече бях женен и си имахме апартамент в Хасково та ме достраша от наеми, разходи и т.н. и сега електрониката ми е само хоби ама както е тръгнало ако ме съкратят ....... Абе тогава ги разбрах,повечето преподаватели какво представляват

PP: Въпросната колежка се бе прочула с гениалността си за тиристора в университета и беше станало като нарицателно :lol: :lol:

Чет Апр 06, 2006 3:05 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
MGBY написа:
Цитат:
heretic ти навярно си в Пловдивското ТУ и бате Бойко ти пържи задника с НС11?

Стига ве с HC11 ли ги тормози още бат Бойко?
М/у другото Бойко Петров е доста навътре в нещата и предполагам , че ги преподава (HC11) заради учебния материал, и едва ли може да се каже за него че си кара по инерция, иначе когато аз бях студент в ТУ Пловдив по мое мнение той бе най-компетентния в цифровата електроника (DSP/CPLD/FPGA още тогава им разказваше играта :) ) Доста е странен, обаче е страхотен и ако е на кеф много неща можеш да научиш от него (стига да искаш де ) - това си е мое мнение :)

Точно така си е прав си все още е номер 1 и е все така странен и все по рядко е на кеф. А когато не е на кеф да не си му пред очите. Хубаво че аз привърших с него да му мислят тези след мен. Скъси ми живота с някой и друг месец.

MGBY в момента абсурда е същият както и преди повярвай ми купона е голям и олигофренията също пълен абсурд

Чет Апр 06, 2006 3:30 pm
Профил
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член
Аватар

Мнение 
Аз в Габрово също учих 68HC11 - и не смятам че е било загуба на време. Поне добих представа що е mcu и що е асмеблер. Достатъчно като за начало. Верно, то това беше преди 10-на години наистина :lol:

Ама не мисля че е грешка да се почне с асемблер. То сигурно затова има толкова бъгави гнусотии (компилатори ), дето струват маса пари , защото създателите им ги е мързяло да научат асемблера и ядрото като хората :)

Чет Апр 06, 2006 3:47 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
въпроса е защо се преподава 68HC11 а не нещо което може да се ползва в момента
съгласен съм че всичко което се научи за 68HC11 може да се приложи при всеки нов процесор но по същата логика може някой да си преподава и за СМ600 (6800) или за интел 4004
какъв е смисла да учиш нещо морално остаряло пък било и върха на сладоледа преди 15 години, просто защото на лектора му е по-лесно да повтаря стари лекции вместо да научи нещо ново?

Чет Апр 06, 2006 5:40 pm
Профил
Ранг: Новодошъл

Мнение 
Животът е низ от неправди, а това са предизвикателствата, които движат прогреса!

Чет Апр 06, 2006 5:51 pm
Профил
Аватар

Мнение 
CM600 се изучава МНОГО сериозно в ТУ-ВАРНА !!! :D :D :D

Чет Апр 06, 2006 6:19 pm
Профил

Мнение 
CM600 написа:
CM600 се изучава МНОГО сериозно в ТУ-ВАРНА !!! :D :D :D
Още ли правите гирлянди за елхи с него! Имах една позната, която ги правеше като курсов проект и се справяше сама. Това си беше 85-та :)
Само не ми казвай, че набивате HEX на силистренски китчета:)

Чет Апр 06, 2006 7:50 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Не знам какво производство са китчетата :) Не сме правили украса за елхи ама си спомням, че някои имаше за дипломна работа май пожароизвестителна система ТРАГЕДИЯ ПЪЛНАААААААААААААААА само глад студ и болести в тоз """"""университет""""""

Чет Апр 06, 2006 8:03 pm
Профил

Мнение 
Да не вземе някой да се обиди на тема СМ600. То 68хх си е класика и голяма част от архитектурата на комплекта и инструкциите (доразвити) се използват в моторолските контролери.
Както те разбрах обаче, май още се набива HEX!!? :)

Чет Апр 06, 2006 8:13 pm
Профил
Аватар

Мнение 
В пловдив СМ600 се учи в средното братлета В ТЕТА а виe в висшето

В ТУ пловдив се учи и ПИК но 2 семестър 4 курс

Чет Апр 06, 2006 10:40 pm
Профил

Мнение 
3aek написа:
въпроса е защо се преподава 68HC11 а не нещо което може да се ползва в момента

Може би за да си личи в последвие кой преписва на сляпо от старите тетрадки и кой си е седнал на за*ника да разучи нова технология на базата на една никак не лоша учебна основа, която може да ти даде НС11.

Пет Апр 07, 2006 10:12 am
Профил ICQ WWW
Ранг: Минаващ
Ранг: Минаващ

Мнение 
Бат Бойко си е пич.Аз ходя при него да се занимавам с Verilog,че поне е нещо модерно.Той найстина е мн навътре в нещата за разлика от другите преподаватели,който са пълни папагали.Тия книжки с програмките за асемблер има ли ги в библиотеката,че трява да почвам с курсовия проект :) ?

Пет Апр 07, 2006 2:28 pm
Профил

Мнение 
heretic написа:
...книжки с програмките за асемблер има ли ги в библиотеката,че трява да почвам с курсовия проект :) ?

Поне ви е свестен курсовия проект. Аз съм в софииското МЕИ, спец. електроника, и въпреки, че "изучаваме" асемблера на НС11, курсовите ни проекти са свързани само с периферията, никой не иска сорса... доста глупаво според мен...

Съб Апр 08, 2006 12:10 pm
Профил ICQ WWW
Ранг: Ориентиран
Ранг: Ориентиран
Аватар

Мнение 
CM600 да се обадя и аз за Ту-Варна,ами тази процесорна фамилия се учи защото преподавателите са толкова тъпи че немогат да седнат и един пик или авр да научат,на нас ни водеше един доц Карагиозов пълен алкохолик и продставаси нямаще до каде са стигнали микро процесорите в днешно време :roll: за него подобри от CM601 нямаше,то това процесор лие бе :lol:

Съб Апр 08, 2006 12:26 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 53 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща