Отговори на тема  [ 1396 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54 ... 94  Следваща
Лаптопско проблемно видео 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Лаптопско проблемно видео
Не знам как е при пернишката гордост, но при пасаторите от ония години, в краката на шофера има една кутия с т.нар. комфорт модул.
Та, тия кошници като протекат отнякъде, а те не е като да не текат, там се пълни с вода и модула става на модулчета. Проявява се проблем и с повишена консумация.

Чет Фев 01, 2018 11:55 pm
Профил

Пък още по-старите обичаха да забравят работещ компресора за централното и ... Ама при Бонго ще да е електричка тая екстра?

Пет Фев 02, 2018 10:09 am
Профил

Ако има аларма с допълнителен акумулатор в сирената, който да е сгънал, може и там да е проблемът.

Пет Фев 02, 2018 11:51 am
Профил
Аватар

За колата не писах, щото като постоя малко се оправи. Майсторът вика, че някоя лампичка е била забравена, ама аз специално проверявах, пък и бая ламбе ще е било да харчи 3-4 ампера.

Ся друго се чудя: една външна батерия за телефон (USB) държи на фул около 3 дена и на четвъртия казва, че няма грам ток. Нормално ли е да се саморазрежда пущината или да я връщам?

Нед Мар 25, 2018 3:08 am
Профил

bongo_x2 написа:
За колата не писах, щото като постоя малко се оправи. Майсторът вика, че някоя лампичка е била забравена, ама аз специално проверявах, пък и бая ламбе ще е било да харчи 3-4 ампера.

Ся друго се чудя: една външна батерия за телефон (USB) държи на фул около 3 дена и на четвъртия казва, че няма грам ток. Нормално ли е да се саморазрежда пущината или да я връщам?

Саморазреждане има всяка батерия, въпросът е за колко време е и наистина ли е саморазреждане или нещо тихичко капе от нея. Моят смартфон с мижава батерийка 1500 mah и без въобще да говоря по него издържа 7-8 дена. Изключил съм максимално много процеси но все пак има нещо останало което точи. Има обаче смартфони с батерии 6-10,000 mah, на тях им дават до месец без да се говори.

Това в пасивен режим, т.е. смартфона не е изключен и нещо цъка вътре, трябва все пак да звънне ако някой ме потърси. Имам обаче и един таблет, на практика го използвам само да гледам мачове на него затова го изключвам. Когато го включа след 2-3 седмици заряда на батерията си стои на 100% без да е мръднал.

Така че истинският експеримент е с батерия измъкната от устройството. Или пък смартфона изключен с копчето. Ако и така е 3-4 дена значи батерията е пълен брак, връщай. Но дори да е вътре в смартфона/телефона в пасивен режим ако не се говори 3-4 дена пак е малко, за смяна е. Аз затова от телефон минах на смартфон, на старият батерията без да говоря издържаше по 2 дена, писна ми да зареждам, майстора каза че от този модел батерии вече няма и реших като е гарга рошава да е.

Нед Мар 25, 2018 3:53 am
Профил

Да вземем да забраним лятното време?
Писна ми от това разбутване +-1 час два пъти годишно ... пък и така ще си отворим работа да оправим фирмуерите на всичко дето сме продали досега :D

Нед Мар 25, 2018 10:37 am
Профил

palavrov написа:
Да вземем да забраним лятното време?
Писна ми от това разбутване +-1 час два пъти годишно ... пък и така ще си отворим работа да оправим фирмуерите на всичко дето сме продали досега :D

Ама помня ли какви съм ги творил преди 10+ години? Май да не го закачаме

Нед Мар 25, 2018 11:37 am
Профил ICQ
Аватар

Ами вземи техниките на Siemens - не стига дето сами не си сменят часа, ами и самото сверяване е истинско предизвикателство. Какво сте се закъхърили за някаква си смяна. Днес 80% от часовниците наоколо станаха верни - просто не съм ги сверявал от преди няколко години.

Нед Мар 25, 2018 11:57 am
Профил ICQ
Аватар

То настройката на часовниците само ден-два трае, ама с биологичния е по-сериозно.
Иначе "най-обичам" едни термометри които съм нашляпал навсякъде: имат достатъчно копчета, но времето се превърта само напред по минути. Ако изтървеш - превъртай пак 24 часа.
Но е добър повод за проверка на батериите.

За батерията: мии тя си е външна, PowerBank дето им викат, и невключена се изтощава. Нова е и в гаранция, но ако повечето са така - да не си играя. По принцип за 3 дена все ще я включиш някъде, ако не забравиш де, както вече веднъж се случи. То и без това се бях наточил да и ръгна фенерче - колко му е да изключвам и електрониката.

Нед Мар 25, 2018 12:45 pm
Профил
Аватар

Мойто касио и то само напред се мърда - механиката му мърда минутната стрелка през 20 секунди (секундна стрелка няма) и няма механизъм за ръчно въртене - само на мотор. Сега стана бързо - бутнах го само с час, ама наесен трябва 11 оборота да му направя...

Нед Мар 25, 2018 1:02 pm
Профил ICQ
Аватар

fred написа:
Саморазреждане има всяка батерия, въпросът е за колко време е и наистина ли е саморазреждане или нещо тихичко капе от нея. Моят смартфон с мижава батерийка 1500 mah и без въобще да говоря по него издържа 7-8 дена...

Нещо се изварати работата с тия умнофони...
В зората на мобилните телефони, батериите им караха като сега - малко.
Поазви се тоя вид техника, и батериите на телефоните започнаха да карат по няколко дена при интензивно ползване. При скромно, откарваха по две седмици.
Сега отново започнахме да се хвалим когато батерията изкарва цял ден, а ако изкарва два, идват от Гинес да запишат рекорда. :D
Тоест, върнахме се в деветдесетте години на миналия век. :D

Нед Мар 25, 2018 1:13 pm
Профил

Моята батерия пада за 2 дена, ако ползвам 3G и откарва по 1 седмица при 2G. Обикновено не ползвам интернет. Вървят само данни за пощата. Но има моменти в които въпреки това батерията започва да пада за часове. Не става въпрос за ъпдейти или за някое полудяло приложение за което да знам. Геолокациите са ми идентични. Рестарт оправя това.

Нед Мар 25, 2018 1:33 pm
Профил

Трябва от Португалия до Румъния да сме в една часова зона тази на Германия и Франция и да не го бутаме времето. Ама що трябва да е лесно, като може и да трудно.

Нед Мар 25, 2018 2:47 pm
Профил
Аватар

Часовата зона си е ок. Обсъждания проблем е местенето с 1 час напред/назад. България е широка около 30 минути - демект когато в София слънцето изгрее, в Бургас то вече напича (лятото най-вече). Ако се синхронизираме с Германия, лятото слънцето в източна БГ ще изгрява в 4 часа сутринта. А сме си свикнали за сутрин да приемаме 6 - 6.30 и тогава да си изгрява и слънцето.

То по тая логика е най-добре да минем на пекинско време и да спим денем, че да сме в синхрон с китайците...

Нед Мар 25, 2018 2:59 pm
Профил ICQ
Аватар

Да де, по-скоро те трябва да се синхронизират с нас и да се спре това досадно мърдане.
Пък ако толкова държат да мърдат: приема се "по изгрев слънце" да е нула часа, после по пладне, икиндия, ракиено време, вечер, нощи-полунощи, първи-трети петли и т.н.

Нед Мар 25, 2018 3:50 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 1396 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54 ... 94  Следваща