| Автор |
Съобщение |
|
itso.t
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
 Re: Лаптопско проблемно видео
Не знам как е при пернишката гордост, но при пасаторите от ония години, в краката на шофера има една кутия с т.нар. комфорт модул. Та, тия кошници като протекат отнякъде, а те не е като да не текат, там се пълни с вода и модула става на модулчета. Проявява се проблем и с повишена консумация.
|
| Чет Фев 01, 2018 11:55 pm |
|
 |
|
gicho
Регистриран на: Пон Мар 13, 2006 1:59 pm Мнения: 3867 Местоположение: Габрово
|
Пък още по-старите обичаха да забравят работещ компресора за централното и ... Ама при Бонго ще да е електричка тая екстра?
|
| Пет Фев 02, 2018 10:09 am |
|
 |
|
lcr
Регистриран на: Пон Май 12, 2014 11:49 pm Мнения: 4394 Местоположение: София
|
Ако има аларма с допълнителен акумулатор в сирената, който да е сгънал, може и там да е проблемът.
|
| Пет Фев 02, 2018 11:51 am |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
За колата не писах, щото като постоя малко се оправи. Майсторът вика, че някоя лампичка е била забравена, ама аз специално проверявах, пък и бая ламбе ще е било да харчи 3-4 ампера.
Ся друго се чудя: една външна батерия за телефон (USB) държи на фул около 3 дена и на четвъртия казва, че няма грам ток. Нормално ли е да се саморазрежда пущината или да я връщам?
|
| Нед Мар 25, 2018 3:08 am |
|
 |
|
fred
|
Саморазреждане има всяка батерия, въпросът е за колко време е и наистина ли е саморазреждане или нещо тихичко капе от нея. Моят смартфон с мижава батерийка 1500 mah и без въобще да говоря по него издържа 7-8 дена. Изключил съм максимално много процеси но все пак има нещо останало което точи. Има обаче смартфони с батерии 6-10,000 mah, на тях им дават до месец без да се говори. Това в пасивен режим, т.е. смартфона не е изключен и нещо цъка вътре, трябва все пак да звънне ако някой ме потърси. Имам обаче и един таблет, на практика го използвам само да гледам мачове на него затова го изключвам. Когато го включа след 2-3 седмици заряда на батерията си стои на 100% без да е мръднал. Така че истинският експеримент е с батерия измъкната от устройството. Или пък смартфона изключен с копчето. Ако и така е 3-4 дена значи батерията е пълен брак, връщай. Но дори да е вътре в смартфона/телефона в пасивен режим ако не се говори 3-4 дена пак е малко, за смяна е. Аз затова от телефон минах на смартфон, на старият батерията без да говоря издържаше по 2 дена, писна ми да зареждам, майстора каза че от този модел батерии вече няма и реших като е гарга рошава да е.
_________________ Остап Бендер: Спасяването на давещите се е дело на самите давещи се. Стендал: Овчарят винаги се стреми да убеди овцете, че неговите и техните интереси съвпадат.
|
| Нед Мар 25, 2018 3:53 am |
|
 |
|
palavrov
Регистриран на: Вто Окт 11, 2011 11:53 pm Мнения: 4582 Местоположение: Brussels / Пловдив
|
Да вземем да забраним лятното време? Писна ми от това разбутване +-1 час два пъти годишно ... пък и така ще си отворим работа да оправим фирмуерите на всичко дето сме продали досега 
_________________ Мразя да мразя ...
|
| Нед Мар 25, 2018 10:37 am |
|
 |
|
Wise
Регистриран на: Нед Дек 19, 2004 6:26 pm Мнения: 1628 Местоположение: Сливен
|
Ама помня ли какви съм ги творил преди 10+ години? Май да не го закачаме
|
| Нед Мар 25, 2018 11:37 am |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
Ами вземи техниките на Siemens - не стига дето сами не си сменят часа, ами и самото сверяване е истинско предизвикателство. Какво сте се закъхърили за някаква си смяна. Днес 80% от часовниците наоколо станаха верни - просто не съм ги сверявал от преди няколко години.
|
| Нед Мар 25, 2018 11:57 am |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
То настройката на часовниците само ден-два трае, ама с биологичния е по-сериозно. Иначе "най-обичам" едни термометри които съм нашляпал навсякъде: имат достатъчно копчета, но времето се превърта само напред по минути. Ако изтървеш - превъртай пак 24 часа. Но е добър повод за проверка на батериите.
За батерията: мии тя си е външна, PowerBank дето им викат, и невключена се изтощава. Нова е и в гаранция, но ако повечето са така - да не си играя. По принцип за 3 дена все ще я включиш някъде, ако не забравиш де, както вече веднъж се случи. То и без това се бях наточил да и ръгна фенерче - колко му е да изключвам и електрониката.
|
| Нед Мар 25, 2018 12:45 pm |
|
 |
|
Cekins
|
Мойто касио и то само напред се мърда - механиката му мърда минутната стрелка през 20 секунди (секундна стрелка няма) и няма механизъм за ръчно въртене - само на мотор. Сега стана бързо - бутнах го само с час, ама наесен трябва 11 оборота да му направя...
|
| Нед Мар 25, 2018 1:02 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
Нещо се изварати работата с тия умнофони... В зората на мобилните телефони, батериите им караха като сега - малко. Поазви се тоя вид техника, и батериите на телефоните започнаха да карат по няколко дена при интензивно ползване. При скромно, откарваха по две седмици. Сега отново започнахме да се хвалим когато батерията изкарва цял ден, а ако изкарва два, идват от Гинес да запишат рекорда. Тоест, върнахме се в деветдесетте години на миналия век. 
|
| Нед Мар 25, 2018 1:13 pm |
|
 |
|
lcr
Регистриран на: Пон Май 12, 2014 11:49 pm Мнения: 4394 Местоположение: София
|
Моята батерия пада за 2 дена, ако ползвам 3G и откарва по 1 седмица при 2G. Обикновено не ползвам интернет. Вървят само данни за пощата. Но има моменти в които въпреки това батерията започва да пада за часове. Не става въпрос за ъпдейти или за някое полудяло приложение за което да знам. Геолокациите са ми идентични. Рестарт оправя това.
|
| Нед Мар 25, 2018 1:33 pm |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
Трябва от Португалия до Румъния да сме в една часова зона тази на Германия и Франция и да не го бутаме времето. Ама що трябва да е лесно, като може и да трудно.
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Нед Мар 25, 2018 2:47 pm |
|
 |
|
Cekins
|
Часовата зона си е ок. Обсъждания проблем е местенето с 1 час напред/назад. България е широка около 30 минути - демект когато в София слънцето изгрее, в Бургас то вече напича (лятото най-вече). Ако се синхронизираме с Германия, лятото слънцето в източна БГ ще изгрява в 4 часа сутринта. А сме си свикнали за сутрин да приемаме 6 - 6.30 и тогава да си изгрява и слънцето.
То по тая логика е най-добре да минем на пекинско време и да спим денем, че да сме в синхрон с китайците...
|
| Нед Мар 25, 2018 2:59 pm |
|
 |
|
bongo_x2
|
Да де, по-скоро те трябва да се синхронизират с нас и да се спре това досадно мърдане. Пък ако толкова държат да мърдат: приема се "по изгрев слънце" да е нула часа, после по пладне, икиндия, ракиено време, вечер, нощи-полунощи, първи-трети петли и т.н.
|
| Нед Мар 25, 2018 3:50 pm |
|
|