То, Гинчето, ако спечели аз ще съм първият излязал на улицата, пък ако ще сам да си говоря! Те пак някак си ще го замажат, де.
Днес даваха документал за финландското образувание: най-малко часове, никакви домашни и изпити, пълна свобода и т.н. пък е едва ли не най-доброто в света. Изредиха какво са реформирали преди години - точно обратното на нашите рИформи сега!
Моичкият петокласник има вече втора двойка по великият предмет "Трудово", пардон, "
Технологии и предприемачество", пък никога не е бил вързан в ръцете, а ходейки из къщи все в инструменти и чаркове се спъва.
Тя и даскалката прави малко за енене, но директорът вече я е скастрил и й стига. Да учиш за болтчета по картинки... Ама работилници в училищата вече няма!
Моичкият отдавна не си бил попълвал работната тетрадка и днес (неделя) амбициозно го хванах да се учим по мъжки. Да, ама не!
От началото на годината са минали около 5 (пет) урока, като за болтчета и гайки е последният. Първият беше за схеми, скици, чертежи и рисунки и му го обясних колкото мога.
Вторият обаче ме хвърли в оркестъра още с първото изречение, а в работната тетрадка за какви още глупости питат
и т.н. ... да не цапам излишно.
Това било творение на най-мастития професор Любен Витанов с помощта на Донка Куманова-Ларде (не от Пазарджик).
За да не правя изстъпления пред петокласника го накарах да прави копи-пейст от учебника, диктувах му липсващото, а когато стигнахме до болтчетата и гайките казах: "Това е нещо което всеки мъж трябва да знае и ще го пишем друг път на спокойствие!".
Пък да знаете, че измервателните инструменти са за
маса и линейни размери и са устройства, които позволяват точно измерване на размерите на дадено изделие. Те са линийка, сгъваем метър, ролетка, шублер и др.
Освен това има
Контролно-измервателни уреди, предназначени за измерване на
масата, размерите, температурата, здравината и др. на даден предмет и на околната среда. За тази цел са създадени стандарти-еталони, които са утвърдени от международни организации и се използват навсякъде по света.
(буквален препис)Едит за slav4o.com отдолу: за мен е адски гадно, тъпо и неточно, за петокласник какво е - само си представям.