Отговори на тема  [ 29 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Идея за приспособление ... 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Идея за приспособление ...
таака, трябва да направя приспособление за изрязване на секции от този профил. Профила е мек силикон, трябва да се отреже правоъгълна част от профила така че да може да се огъва без проблем. Как да отрежа страните съм го измислил, но проблема ми е как да изрежа задната част, ако на някой му хрумне нещо ..

Прикачени файлове:
cut.jpg
cut.jpg [ 68.54 KiB | Прегледано 3706 пъти ]
Вто Сеп 05, 2017 6:04 pm
Профил
Ранг: Минаващ
Аватар

Мнение Re: Идея за приспособление ...
Гилотина, щанца - три ножа с диагонални остриета, закрепени в парче дърво + портативна стойка за бормашина , по-масивна повъзможност - на първо време ...

Вто Сеп 05, 2017 6:24 pm
Профил
Аватар

Ориентировъчни размери на среза?

Вто Сеп 05, 2017 6:26 pm
Профил

Ами ще трябва да тестваш. И аз се стих за гилотина или преса, но дали ще издържи е въпроса. Този силикон не може ли да се среже с лазер или водно?

Вто Сеп 05, 2017 8:29 pm
Профил

За една бройка - с остри секачки.
За много ...

Вто Сеп 05, 2017 8:54 pm
Профил
Аватар

Аз съм за Лазара! :D
Мии като тръгнеш да го режеш ш*бания силикон и остане някоя цепнатинка която да тръгне да расте с мачкането...
Нема лесно!
Зависи от приложението му, де.

Вто Сеп 05, 2017 9:32 pm
Профил

Къв лазер бре, това силикон, реже се с поглед.
И аз си мислех за нещо като гилотина ама .. тоя задния нож малко ме притеснява. За издържане ще издържи, ама какви остриета да му сложа .. дебело е, т.е. трябва да е дълбоко острието, иначе имам от къде да взем атакива от шанца за опаковки, те са хубави, остри, и издръжливи, но дълбочината тук е голяма, то това е еидн от профилите, те са няколко модела, но да речем тоя е най-сложния май.
Имам 3 операции, изправяне на среза в края, отрязване на размер, и прорязване на 4 таквива освобождения. Първите две са ясни, гилотинка с остриета от макетен нож работи добре, обаче това последното ме смущава. Тук говорим за хиляди бройки, ако е за 5-10 е ясно как.
В момента в едната фабрика го правят на ръка, преди да монтират профила, но това е хамалска работа, искам да направя работно място и там да се подготвя, но не просто да се реже с ножче, това е ясно но е ниско продуктивно.
Сега пробвам, както си и мислех задната страна е губенето на време, това което се сещам е нещо като керпеден на размер, то така или иначе размерите не се различават много, да не кажа микак, радисутие са горе долу еднакви.
Някакъв П образен нож ...може би,

Сря Сеп 06, 2017 12:09 am
Профил

itso.t написа:
Ориентировъчни размери на среза?

На широчина .... 90 градуса на Ф30 :) Дебелината на профила е 15 мм, дълбочината на среза варира до към 15 мм.

Сря Сеп 06, 2017 12:16 am
Профил

Тоя силикон дали няма да се реже на резачка за стиропор с жица. Щом ще го огъваш значи отреза няма да е много отговорен, пробвай с червена жица, е може малко да пуши но пък няма опасност от цепнатина както спомена bongo_x2. Колко отреза трябва да направиш, тва да не е някво уплътнение на капак на кутия, щото ако е такова ще трябва да измислиш и как да залепиш крайщата.

Сря Сеп 06, 2017 12:17 am
Профил

Не, подсветки са. Няма проблем с цепенето, тук един даже го резнах по-дълбоко, след това го огъвах и не се е сцепил още. Краищата няма нужда да се лепят, трябва да са само равно отрязани. Отреза изобщо не е отговорен, това е освобождение за да може да се огъне.
С жица си го мислех, ама това не се топи лесно, ще е голямо пушене, дори не съм пробвал да го топя но мисля няма да е лесно.
Ще трябва да се направи нож с тази форма, иска ми се някак да мина със нещо стандартно но май няма да стане, ще трябва да се дялка на фреза. Най-кофтито е че има въздушна междина и там ще има склонност да провлачва. Диагонален нож както казва колегата по-горе това е ясно, но самият нож хмммм

Сря Сеп 06, 2017 12:38 am
Профил
Аватар

..само малко насочване :: Не може да правите щанца с двуостро наточен нож, камо ли макетно ножче / мейд ин чина / 8O ... една идейка : ползва се материал от лист - механична ножовка ... или подобни сериозни материали :wink:

Сря Сеп 06, 2017 12:39 am
Профил

Абе аз имам идя как се прави щанца ама май не ми се прави, правим за метал, за силикон едва ли ще е много по сложно ама занимавка, като говрих за ножове имах в предвид ножове от щанца за хартиени опаковки, но са плитки това им е проблема. Иначе за макетния нож, това е за разкрия на дължина, там не е щанца, там е просто като гилотина за хартия, но на гилотина среза не става много добър, а краищата трябва да са точни и гладко отрязани, такива позлваме и за други цели, не е проблем, тези отвори в средата ме мъчат.
Механична ножовка може и да стане, най-добре да го дам да го фрезоват, закалят и шлайфат.
Мислех си дали някой да измисли нещо различно от щанца, но както се казва, козата си сака пръч .... все пак ако някой му хрумне друга идея освен щанцата ...

Сря Сеп 06, 2017 1:08 am
Профил

Тоя силикон при ниска температура май се удървя и тогава може с фрезер да го дялкаш.

Сря Сеп 06, 2017 1:42 am
Профил
Аватар

пътища много, но най-бързото е щанца / относно козата/ ... може да си поръчате режещите части и после да се закрепят върху клещи за кримпване / вариант/ ...

П.п. - относно гилотината : зависи от гледната точка / качеството на среза /

Сря Сеп 06, 2017 1:49 am
Профил

На гилотина при пластичен материал се получава прищипване, трудно за избягване, а и да ти кажа доста места съм посетил от Китай до САЩ и навсякъде разкрия на този тип материали гоправят по най-елементарния начин, точно с острие от макетен нож,не всички остриета са двустранно заточени.
Никъде обаче не помня да съм виждал как правят този тип прорез, или ако съм видял не ми е направило впечатление и съм забравил.
Първоначално нещо точно като клещи за кримване мислих, обаче трябва много да отварят, другия вариант е да се направят малко по различно, така че да влизат в канала, това може би е и предимство защото ще има солидна опора под ножа. Верно за всеки отвор са по две операции, но това може да се реши чисто технологично да пасне в цикъла.
Преди малко друго ми беше хрумнало, но сега като се замислих за твоето предложение може би може да се направи удачно с такива клещи, имам едни за лентови кабели, достатъчно широки, ще ги огледам и току виж ги бастисам за пробата. В този случай мога да мина със стандартен нож за щанца за хартия, защото среза става плитък. Това е добра опция, клещите само трябва да се регулират добре за да не се захабява ножа.

Сря Сеп 06, 2017 2:32 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 29 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща