Отговори на тема  [ 3864 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123 ... 258  Следваща
новини от производителите на МЦУ-та... 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: новини от производителите на МЦУ-та...
накрая Home Depot ще купи мокрочип и ще им подреди чипчетата на рафта между рендетата и трионите.
борбата за куалком/NXP/Freescale е между била и Wallmart. техния рафт ще е между дамските превръзки, саламите и моповете.

а ние ще развием темата за лаптопското видео с тънкости в разсада за домати, краставици и чушки. друго няма да ни оставят да правим.

Вто Май 09, 2017 11:17 am
Профил
Аватар

Миро, в шегата имаше лека доза истина. MIPS ядрата и патентите всъщност не са точно собственост на ImgTec, някой сякаш се беше погрижил, но не помня детайли. А за кривия баир не знам - за чий им беше на Мокрочеп Атмел тогава?
Не забравяй че само с един играч (и то не особено технически добър) - АРМ, бъдещето отива накриво. Историята има достатъчно примери, за тези които искат да го повтарят пак.

Вто Май 09, 2017 1:27 pm
Профил

woody написа:
за чий им беше на Мокрочеп Атмел тогава?

Идея си нямам... казвал съм го и преди.

Цитат:
Не забравяй че само с един играч (и то не особено технически добър) - АРМ, бъдещето отива накриво.

Бе не бих се съгласил, че не са добри... По-скоро можем да кажем, че не са без конкуренция и без алтернатива като технически параметри. И не би следвало (технически) да се превръщат в монополисти, ама явно и други не толкова технически подробности имат значение.
В случая обаче това с "единия играч" е много по-голяма опасност за MIPS. Aко отидат в ръцете на Майкрочеп за мен това би означавало че отиват в киреча. По-добрият вариант е да си останат свободни, пък Майкрочеп като заинтересовани винаги могат да ги спонсорират и без друго имат излишни пари ;-)

Вто Май 09, 2017 2:36 pm
Профил

Абе при американците не е ясно какво имат излишно, пари или заеми. И други сме виждали дето пазаруваха пък после се чудеха как да продават ...то нещата като опрат до EBIТDA и EBITA .. направо ЕБИЯ ...това са толквоа измамнески инагласени схеми, измислени точно от и за мошенници.

Вто Май 09, 2017 3:13 pm
Профил
Аватар

miro_atc написа:
woody написа:
Не забравяй че само с един играч (и то не особено технически добър) - АРМ, бъдещето отива накриво.

Бе не бих се съгласил, че не са добри... По-скоро можем да кажем, че не са без конкуренция и без алтернатива като технически параметри. И не би следвало (технически) да се превръщат в монополисти, ама явно и други не толкова технически подробности имат значение.
В случая обаче това с "единия играч" е много по-голяма опасност за MIPS. Aко отидат в ръцете на Майкрочеп за мен това би означавало че отиват в киреча. По-добрият вариант е да си останат свободни, пък Майкрочеп като заинтересовани винаги могат да ги спонсорират и без друго имат излишни пари ;-)

Ами не са особено добри, само догонват и то с големи закъснения. "Монополизмът" им е откъм бизнес модел и там добре са си изиграли картите, но и тези неща са временни. Модата идва и си отива, и идва нова.
За MIPS единствено се надявам да не отидат в N-та глуха, друго по-сериозно не мога да кажа.

Вто Май 09, 2017 3:45 pm
Профил

woody написа:
ми не са особено добри, само догонват и то с големи закъснения.

Интересно ми е какво имаш предвид?

Според мен, една от причините за успеха им е, че никога не са впускали в пишкомерене. Търсят си и си създават собствени пазарни ниши. Та затова ми е странно като казваш "догонват", според мен е точно обратното - бягат от пряка конкуренция с когото и да е било.

Вто Май 09, 2017 6:38 pm
Профил

Всъщност ARM ... позволиха на семикон-компаниите да съкратят R&D звена,
без да намалят продажбите. Събитието е интересно с това, че копира общата тенденция - за намаляване на средствата за продуктивна наука (по моето скромно и- сигурно - погрешно мнение). Резултатът е предсказуем .... застой.
Дано скоро се пркне някой гений.

Вто Май 09, 2017 7:09 pm
Профил

stefan63 написа:
Всъщност ARM ... позволиха на семикон-компаниите да съкратят R&D звена.

A MIPS и останалите фаблес какво правиха или те бяха за гъби в гората?

Вто Май 09, 2017 7:36 pm
Профил

E, казах , че това е моето скромно мнение :)
Тези, дето ги споменаваш -не са май с такъв бизнес модел .

Вто Май 09, 2017 7:41 pm
Профил

Идеята на всички фаблес компании е една и съща, да ти спестят развоя...

Вто Май 09, 2017 8:09 pm
Профил
Аватар

miro_atc написа:
Интересно ми е какво имаш предвид?

Според мен, една от причините за успеха им е, че никога не са впускали в пишкомерене. Търсят си и си създават собствени пазарни ниши. Та затова ми е странно като казваш "догонват", според мен е точно обратното - бягат от пряка конкуренция с когото и да е било.

Догонват технологично. Аз от маркетинзи и прочее полюции не разбирам - там си има други кръжоци, пък и отделно ми е съвсем извън радара.

Вто Май 09, 2017 8:14 pm
Профил

woody написа:
Догонват технологично.

например?

Вто Май 09, 2017 8:19 pm
Профил

miro_atc написа:
Идеята на всички фаблес компании е една и съща, да ти спестят развоя...

Мисля , че идеята е да печелят naри. Модели всякакви.

Вто Май 09, 2017 8:44 pm
Профил
Аватар

miro_atc написа:
например?

Бая неща - средна ръка архитектури, средна ръка реализации. Нито най-лошите, нито най-добрите.
ARM7 бяха що-годе ок, ама бяха бавни.
ARM9 бяха леко недоразумение, фирми-лицензанти (така ли се казва?) взеха че го подобриха, тия пък се юрнаха да ги съдят.
Cortex-M е също някакво недоразумение, а M0 направо е смешка. За последното се опитаха да се извинят с M0+, ама дали не стана по-смешно?
Опитите да прибутат ARM32 към OoO/суперскаларност бяха посредствени, защото от самото начало архитектурата не е скалируема заради тогавашния си (тесен) фокус. Резултат - повечко силикон, повечко греене, по-ниска ефективност .. което уж трябва да е selling point.
С ARM64 се решиха на геройската стъпка да загърбят съвместимостта и да пооправят бакиите, т.е. да догонят в неща които другите практикуват от десетилетки.

И по пътя чат-пат някой вземе та реализира нещо на база тяхна ISA (т.н. clean room implementation), пък се получи по-добре от техните ядра.

Сря Май 10, 2017 12:02 am
Профил
Аватар

Незнам какво не му харесвате на М куртекса, ама на мен ми е супер удобен за работа. Поне сравнено с ARM7/9 което си беше пълна боза, особенно откъм прекъсвания. Или пък оная тъпотия с двата вида инструкции.

Това е лично мнение де, дадено от занаятчия дето млати с чука. Не претендирам, че имам големи теоретични знания по темата "архитектури".

Просто ми ляга перфектно в 90% от проектите, където си трябва контролер (не процесор).

Сря Май 10, 2017 9:01 am
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 3864 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123 ... 258  Следваща