| Автор |
Съобщение |
|
ivan_tcb
Ранг: Минаващ
|
 Re: Проблем с димер
Ако говорим за подобен с радост очакавам да споделиш от къде мога да се сдобия с такъв само че на половината от цената на долупосочения.Дори на същата цена да е пак е супер.Но ме съмнява. https://vikiwat.com/ventilator-promishlen-radialen-fm133075e2-bl-220vac-500m3h.html
|
| Пет Мар 03, 2017 1:23 pm |
|
 |
|
itso.t
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
Признавам си - не съм се натискал да те отменям в търсенето на подходящ за целите ти вентилатор... 
|
| Пет Мар 03, 2017 1:58 pm |
|
 |
|
ivan_tcb
|
Не!Колега ако имаш нещо в предвид казвай.Принципно предпочитам правотоковите.Това съм го дал за пример за какъв точно се опитвам да направя управление.По лесно ще ми е с DC.Тъй че ако имаш нещо наум, сподели.
|
| Пет Мар 03, 2017 2:14 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
Нямам предвид конкретен модел. Няма и как да имам, тъй като допреди малко не знаех какъв използваш в момента. Споменах че има какви ли не като вид, размер и мощност, работещи с постоянно напрежение. А има и такива които позволяват директно управление на оборотите им с ШИМ. Предполагам че едно бързо "гуглене" в сайтовете на производителите на духалки, ще внесе яснота какво се предлага и дали то е подходящо за целите ти.
|
| Пет Мар 03, 2017 2:22 pm |
|
 |
|
ivan_tcb
|
На прима виста.Просто не виждам безчетков правотоков-евтин.Оставам на вариант AC.
|
| Пет Мар 03, 2017 2:34 pm |
|
 |
|
timt
|
Търси го като BLDC в нета
п.п. Тия по колите по новите модели мисля че всичките са BLDC
|
| Пет Мар 03, 2017 3:36 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
И къде е драмата? - късно се намеси бай Бонго  Асинхронните финтилатори се регулират фазово сравнително без проблеми - вЕрвай ми, работил съм по аспирацията на ресторанти. Сега по поялниците имам подобни регулатори (не съм електрончик): симистор, двупосочен динистор и RC група с потенциометър и тример за настройка на минимума. В твоят случай ще е добре да управляваш отделен симистор за всяка скорост и да имаш обратна връзка по обороти.
|
| Нед Мар 05, 2017 12:12 pm |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
То че става - става, ама не е много ок. Виждал съм АС мотор специално конструиран да се регулира фазово, ама ако му видиш конструкцията и ще ти се отще... С два ротора, като на единия ротор е вентилатора а на другия е тяговия изход. По този начин вентилатора винаги се върти на синхронна скорост а другия плъзга колкото си иска (в зависимост от товара и фазовото). Мотора грее като печка и като блокира лагер на вентилаторния ротор (което се случваше често) установяваш повредата чак когато моторчето запали лулата на мира... и отпътува към вечните роторни полета.
|
| Вто Мар 07, 2017 4:29 pm |
|
 |
|
michev
|
Мернах нещо което може да ти свърши работа, стига да успееш да се оправиш със софтуерната част (с някой пик примерно) - http://www.nxp.com/assets/documents/dat ... DRM039.pdf .
|
| Сря Мар 08, 2017 9:47 pm |
|
|