Отговори на тема  [ 26 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
управление на телфер 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: управление на телфер
Vasseto написа:
А при теб защо кондовете са различни?

това е въпрос към китайците, не към мен.

вероятно двете намотки са с различна жица. сигурно са си мислили, че като е лебедка, натоварването е само за вдигане.

Чет Яну 19, 2017 2:13 pm
Профил
Аватар

Мии, Дедо, докато дойде ред за GSM-а що не пуснеш една LAN жица, че е евтина, а бутоните да се заключват с нещо :idea:
Пък за греста: няма ли някаква леснодостъпна дупка да пръснеш малко спрей, поне да изкараш зимата. Аз входната врата така я "поправям" периодично, но не разреждам маслото вътре, просто започва по-леко да се движи.

Чет Яну 19, 2017 2:27 pm
Профил
Аватар

Някой от универсалните модули за дистанционно с релеен изход няма ли да е подходящ за целта?
Например "Help 4", "Help 5" и т.н на BSM. По спомен, дистанционните им бяха достатъчно компактни.

Чет Яну 19, 2017 4:08 pm
Профил
Аватар

предимството на GSM-а, че че не трябва да нося дистанционно, да го обгрижвам с батерии, да сложа по една бройка във всяка кола и т.н. има и опастност, дребните да го набарат и тогава вече ще му стопят лагерите на телфера за един следобед.
е, ако си забравя телефона, дистанционнто тип 'баба' също е опция, ама след това ми мърморят.

Чет Яну 19, 2017 4:29 pm
Профил

Както казаха хората по-горе, два бутона малко по-нависочко и стоп гъба и толкова. Но да имаш директен контрол. Това с телефона ще направиш някоя беля.. Ако само изгориш телфера добре, ами да не падне товара върху някого. Пак ти казвам, случва се редовно... Може да не е още първия път, когато опиташ, но ...

ПП: Да ти обърна внимание само, че нямаш нареждач и ако вдигаш на голяма височина трябва да го насочваш с ръка. Иначе започва да го навива само в единия край, да тръска и най-много да излезе от барабана, да го смачка и...

Чет Яну 19, 2017 5:04 pm
Профил
Аватар

между 'пулта' и мотора кабела е 7 жила.
20м кабел, със съответната изолация (там е 220V), да е устройчив на слънце и студ, да има и някаква гъвкавост... трън в задника.
да не говорим, че въобще не съм склонен да пускам по фасадата 220, дето всеки клошар ще съзре 5лв за пърцуца.

по-скоро някаква втора защита по ток от претоварване на двигателя, ако не изключи горния изключвател е по-уместна.
нямам идея дали редуктора ще има силата да скъса въжето, ако куката заклини в макарата или направо ще изпуши двигателя. при вас какво се случва, че толкова често не сработват крайните изклюватели? вижда ми се достатъчно надеждно, като за китайски дизайн.

Чет Яну 19, 2017 5:27 pm
Профил
Аватар

ДедоБоре написа:
предимството на GSM-а, че че не трябва да нося дистанционно, да го обгрижвам с батерии, да сложа по една бройка във всяка кола и т.н. има и опастност, дребните да го набарат и тогава вече ще му стопят лагерите на телфера за един следобед.
е, ако си забравя телефона, дистанционнто тип 'баба' също е опция, ама след това ми мърморят.

Можеш да обучиш модула да бачка с допълнителни дистанционни. По спомен, поддържаха около 30 бр. на модул. Допълнителните дистанционни бяха някаква прилична цена.
А като пуснеш GSM връзката, ще пенсионираш тая. Или ще я държиш като резервна, ако си забравил да си платиш телефона например... :D

Чет Яну 19, 2017 6:29 pm
Профил

Ами изобщо не опираме до изключвателите на тези боклуци! То 2 са за една колонна бормашина и струг. Там се вдига до 1-2 метра и пулта ти е в ръцете. Със защита по ток ще береш ядове. Слагаш нещата в кошничката, качваш се горе и тогава вдигаш. Ако го пуснеш на самоход като започне да тръска ще ти задейства защитата 100%. Тези дори на големите телфери създават ядове. Аз си мислех по едно време да опитам да вградя защита по ток в инвертор и като използвам контролер да я направя много по-надеждна.
Иначе баща ми си качва дърва с едно такова и мога да ти гарантирам, че тръскането ще го има ако не го насочваш с ръка.
Това, което ми идва, е GSM модула да ти включва телфера само надолу и за определено време. После се качваш горе и ивдигаш с пулт в ръка!

Чет Яну 19, 2017 6:44 pm
Профил
Аватар

Пък аз нямах предвид 220В, а с реленца. Номерът е да е евтинко, че да не си струва кражбата, и долу да е простичко, за да го смениш за нула време като се наложи. А ключалки бол, к'вото ти дойде на акъла.

Чет Яну 19, 2017 10:58 pm
Профил
Аватар

хъх...
поне при 500 цикъла до сега не съм наблюдавал тръскане. тежести от ключове до 2 торби цимент.
от какво се получава? почва да издава жални звуци, ама в чуваемата област. лагерите, макар и кофти направени, не са чак толкова зле.

Чет Яну 19, 2017 11:59 pm
Профил

Ами телферчето няма нараждач - въжето се навива, както дойде. На ниски височини това е без значение, но на 5-6-7м и т. н. започва да го навива само в единия край и когато рязко се свлече в другата посока, където почти няма навито, товарът се разклаща яко. Особено ако е по-тежък. Това не е добре да се случва, защото първо може нещо да падне нещо от кошницата, после може да се откачи самата кошница(предполагам си забелязал, че противооткачващото на куката не е от най-надеждните), може да се закачи някъде самата кошница по пътя нагоре, не е добре за моторчето и въжето ще започне да се износва бързо. Надявам се, че си го окрепил добре. Да не слезе някой път и телферчето долу? :D
Сложи една торба цимент или нещо по-тежичко и го разкарай няколко пъти нагоре-надолу. Мисля ще видиш ефекта от първа ръка!

Пет Яну 20, 2017 9:45 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 26 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2