| Автор |
Съобщение |
|
ike
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
 Re: Антенен усилвател
Вземи се поинтересувай още малко, в момента все още не задаваш правилните въпроси.
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Пон Мар 07, 2016 12:19 am |
|
 |
|
emiliyan.martinov
Ранг: Минаващ
Регистриран на: Пон Дек 21, 2015 7:09 pm Мнения: 57 Местоположение: София
|
Аве мен, докато го напишеш това в опит да ми покажеш колко много знаеш и си начетен по темата (както забелязваш, никой не е казал обратното) и щеше да ми отговориш  Relax още в първият си пост писах, че не съм инженер и за това питам, като не ти се отговаря - просто недей, няма да се разплача 
|
| Пон Мар 07, 2016 12:32 am |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Тоя въпрос някак си не го бях видял - да, трябва ти сим карта от оператор иначе няма как да се кънектнеш към мрежа. Извади си сим картата от телефона и виж какво ще стане - същото е и с модемите  .
|
| Пон Мар 07, 2016 12:35 am |
|
 |
|
emiliyan.martinov
|
Да, аз за флашка-модемите знам. Питах за тея по-сериозните, които ми показа, но логично трябва някак да се свържат с оператора да, не си зададох въпроса правилно - задължително ли е да е сим карта или има други, само за нет? Примера с телефона разби 
|
| Пон Мар 07, 2016 12:43 am |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Няма никакво значение какво е и как изглежда устройството, щом трябва да се свързва към мобилна мрежа му трябва сим карта.
|
| Пон Мар 07, 2016 12:57 am |
|
 |
|
timt
|
То ако беше така и совалките щяха да ползват услугите на Мтел 
|
| Пон Мар 07, 2016 2:31 am |
|
 |
|
Lupus
Регистриран на: Сря Дек 01, 2004 12:44 am Мнения: 2811 Местоположение: София
|
Емилияне, Ако се срещнете с Дедо Боре, нека ти обясни с думи прости какви са проблемите с предаването на команди в реално време с GSM модем, независимо какъв е той. А те не са един или два!
_________________www.bsms.bg - SMS услуги за фирмите с модерно мислене.
|
| Пон Мар 07, 2016 10:36 am |
|
 |
|
ike
|
Реалното време е проблем за програмистите и инженерите, а той е много над тези неща.
|
| Пон Мар 07, 2016 11:08 am |
|
 |
|
emiliyan.martinov
|
Не съм над тези неща, просто явно трябва да се поинтересуваш от FPV, да видиш 1-2 пъти как се вижда и колко е забавянето и какво е качеството. Аз писах не веднъж, че има такива системи, цените им вече доста паднаха, читаво FPV може да се поръча за под 200 лв. с всичко без камера, да не говорим, че излязоха най-различни телеметрии в реално време за по 50-60 долара. Не казвам, че са сносни, но явно могат да се направят и не са скъпоструващи (не са милиони). Проблем ще е надеждното 3G, какво реално е покритието му и на каква височина, и софтуера, който явно може да бъде интегриран във вече съществуващ хардуер. Не мога да разбера к'ви са тея опити за отказване и мания да се обясни коооооооолко не може да стане?! Като не ви се пише и занимава с това - няма проблем, ама ай по-кротко с тоя песимизъм 
|
| Пон Мар 07, 2016 11:20 am |
|
 |
|
ike
|
С FPV на 5GHz за видеото имаш канал с пропусквателна способност няколко мегабайта в реално време само за теб, насочени една към друга антени с голямо усилване, point to point и е без криптиране. При 3G имаш насочени антени, но са насочени надолу към земята, имаш криптиране от устройствата към базовите станции - това значи, че един прост пинг от А до Б и обратно да А се криптира поне 4 пъти, при криптирането не е проблема в скоростта с която се криптира, а че добавя допълнително забавяне. След това имаш споделен канал, твоята информация, трябва да се конкурира за трафик с тази на 20 деца, дето в момента гледат кихащи котки по ютуб. Освен това имаш и рутиране между базовите станции. И когато хвърчилото си сменя базовите станции джитъра може да ти е в секунди.
Американската армия има система за дронове. База в щатите - уплинк към геостационарен сателит над щатите - сателитна мрежа - геостационарен сателит на другия край на света - дрон предатор дето стреля ракети по всичко което се движи. Може да се направи вместо ракети, да изстрелва дефибрилатори, проблема е че не разполагаш с бюджета на армията на САЩ.
|
| Пон Мар 07, 2016 11:44 am |
|
 |
|
emiliyan.martinov
|
Добре, обясни го така, не съм идиот. Добре, това за 3G, при 4G забавянето същото ли ще е?
|
| Пон Мар 07, 2016 11:57 am |
|
 |
|
Dimitar
|
Проблема на мобилните мрежи е, че е гарантиран на 100% е само говора и другито е според зависи. Но пък нещата сега не са както преди, щото иначе как хората правят фейс тайм? Та сигурно някъде и някога ще има проблеми със забавянето, но няма да са постоянно. Най-лесно става да се пробва точно с фейс тайм - караш двама човека да си пуснат фейс тайм и единия да управлява на къде да ходи другия като го гледа на телефона и ще видиш дали става и какви забавяния има  . ПП. Гледам, че вече почнахме да повтаряме какво сме казвали на първите страници  .
|
| Пон Мар 07, 2016 3:08 pm |
|
 |
|
timt
|
Ми, по лесно е да се зададе ЕГН-то на фърчилото и то директно да си намери потребителя. В нас имам три телевизора и като ги пусна един с друг не бачкат еднакво.
|
| Пон Мар 07, 2016 6:39 pm |
|
 |
|
jig.tak
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Чет Яну 20, 2005 1:44 am Мнения: 616 Местоположение: Варна
|
Че те ако бачкаха еднакво нямаше да има нужда да си купуваш три 
|