Отговори на тема  [ 166 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 8, 9, 10, 11, 12  Следваща
Антенен усилвател 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Антенен усилвател
emiliyan.martinov написа:
Но имам въпрос относно тези, които ти ми показваш (може да ти се стори тъп въпрос, ама като не знам) - та, задължително ли е този модем който ти ми показваш да се кънектне към определен мобилен оператор, т.е. - да има негова (на оператора) sim-карта за да е активен модема?

Вземи се поинтересувай още малко, в момента все още не задаваш правилните въпроси.

Пон Мар 07, 2016 12:19 am
Профил
Ранг: Минаващ

ike написа:
Вземи се поинтересувай още малко, в момента все още не задаваш правилните въпроси.

Аве мен, докато го напишеш това в опит да ми покажеш колко много знаеш и си начетен по темата (както забелязваш, никой не е казал обратното) и щеше да ми отговориш ;) Relax още в първият си пост писах, че не съм инженер и за това питам, като не ти се отговаря - просто недей, няма да се разплача :)

Пон Мар 07, 2016 12:32 am
Профил
Аватар

Тоя въпрос някак си не го бях видял - да, трябва ти сим карта от оператор иначе няма как да се кънектнеш към мрежа. Извади си сим картата от телефона и виж какво ще стане - същото е и с модемите 8) .

Пон Мар 07, 2016 12:35 am
Профил

Да, аз за флашка-модемите знам. Питах за тея по-сериозните, които ми показа, но логично трябва някак да се свържат с оператора да, не си зададох въпроса правилно - задължително ли е да е сим карта или има други, само за нет? Примера с телефона разби :D

Пон Мар 07, 2016 12:43 am
Профил
Аватар

Няма никакво значение какво е и как изглежда устройството, щом трябва да се свързва към мобилна мрежа му трябва сим карта.

Пон Мар 07, 2016 12:57 am
Профил

То ако беше така и совалките щяха да ползват услугите на Мтел ;)

Пон Мар 07, 2016 2:31 am
Профил
Аватар

Емилияне,
Ако се срещнете с Дедо Боре, нека ти обясни с думи прости какви са проблемите с предаването на команди в реално време с GSM модем, независимо какъв е той. А те не са един или два!

Пон Мар 07, 2016 10:36 am
Профил WWW

Реалното време е проблем за програмистите и инженерите, а той е много над тези неща.

Пон Мар 07, 2016 11:08 am
Профил

Не съм над тези неща, просто явно трябва да се поинтересуваш от FPV, да видиш 1-2 пъти как се вижда и колко е забавянето и какво е качеството. Аз писах не веднъж, че има такива системи, цените им вече доста паднаха, читаво FPV може да се поръча за под 200 лв. с всичко без камера, да не говорим, че излязоха най-различни телеметрии в реално време за по 50-60 долара. Не казвам, че са сносни, но явно могат да се направят и не са скъпоструващи (не са милиони). Проблем ще е надеждното 3G, какво реално е покритието му и на каква височина, и софтуера, който явно може да бъде интегриран във вече съществуващ хардуер. Не мога да разбера к'ви са тея опити за отказване и мания да се обясни коооооооолко не може да стане?! Като не ви се пише и занимава с това - няма проблем, ама ай по-кротко с тоя песимизъм ;)

Пон Мар 07, 2016 11:20 am
Профил

С FPV на 5GHz за видеото имаш канал с пропусквателна способност няколко мегабайта в реално време само за теб, насочени една към друга антени с голямо усилване, point to point и е без криптиране. При 3G имаш насочени антени, но са насочени надолу към земята, имаш криптиране от устройствата към базовите станции - това значи, че един прост пинг от А до Б и обратно да А се криптира поне 4 пъти, при криптирането не е проблема в скоростта с която се криптира, а че добавя допълнително забавяне. След това имаш споделен канал, твоята информация, трябва да се конкурира за трафик с тази на 20 деца, дето в момента гледат кихащи котки по ютуб. Освен това имаш и рутиране между базовите станции. И когато хвърчилото си сменя базовите станции джитъра може да ти е в секунди.

Американската армия има система за дронове. База в щатите - уплинк към геостационарен сателит над щатите - сателитна мрежа - геостационарен сателит на другия край на света - дрон предатор дето стреля ракети по всичко което се движи.
Може да се направи вместо ракети, да изстрелва дефибрилатори, проблема е че не разполагаш с бюджета на армията на САЩ.

Пон Мар 07, 2016 11:44 am
Профил

Добре, обясни го така, не съм идиот.
Добре, това за 3G, при 4G забавянето същото ли ще е?

Пон Мар 07, 2016 11:57 am
Профил
Аватар

Проблема на мобилните мрежи е, че е гарантиран на 100% е само говора и другито е според зависи. Но пък нещата сега не са както преди, щото иначе как хората правят фейс тайм? Та сигурно някъде и някога ще има проблеми със забавянето, но няма да са постоянно. Най-лесно става да се пробва точно с фейс тайм - караш двама човека да си пуснат фейс тайм и единия да управлява на къде да ходи другия като го гледа на телефона и ще видиш дали става и какви забавяния има :D .
ПП. Гледам, че вече почнахме да повтаряме какво сме казвали на първите страници :).

Пон Мар 07, 2016 3:08 pm
Профил

Ми, по лесно е да се зададе ЕГН-то на фърчилото и то директно да си намери потребителя.
В нас имам три телевизора и като ги пусна един с друг не бачкат еднакво.

Пон Мар 07, 2016 6:39 pm
Профил
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член
Аватар

Че те ако бачкаха еднакво нямаше да има нужда да си купуваш три :)

Пон Мар 07, 2016 10:30 pm
Профил

Така по триизмерно ;)

Пон Мар 07, 2016 11:16 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 166 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 8, 9, 10, 11, 12  Следваща