|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 8:49 pm
| Автор |
Съобщение |
|
Н'бабане Гт'муан'га
Ранг: Форумен бог
|
 Re: I2C терминал
_________________ 'просто' е технически синоним на 'красиво'
|
| Вто Окт 13, 2015 3:11 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
това е само мастер, на ицо по-скоро му трябва само слейв, но да хваща всички адреси.
|
| Вто Окт 13, 2015 5:16 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
Нещо линкът не е както трябва. Предполагам че имаш предвид това - http://www.totalphase.com/products/aardvark-i2cspi/ Изглежда подходящо за експериемнти. Междувременно пробвах и друго решение. Познати дадоха някакъв вътрешно-фирмен тул за дебъгване, ама и той е толкова неудобен за работа, че губя повече време с него отколкото със самата работа която имам. Бях се огледал в решението предложено от Илко - майкрочипския тул. Загледах го че като хардуер е недохраненото братче на PicKit2. Имах идея да превъзпитам тоя дето го имам, но в последният момент ми дожаля, че е оригинален, и викнах от ибея един ментак. Като дойде, ще префасонирам него. Това с чипчето е лесната част. Изборът на такива е повече от приличен. Трудната част, за мен, е юзер интерфейса, както е модерно да се нарича. И по-напред в темата съм споменал - на тема програмиране съм блондинка и уви, изминалите няколко седмици не промениха по никакъв начин тоя факт... По-скоро, ми трябват и двата режима - и мастер и слейв. Междувременно може би съм решил проблема със слейв режима. В друга тема стана въпрос за китайските клонинги на логическите анализатори на Saleae. Не съм го тествал как се представя, тъй като пристигна днес. Само го включих за да видя дали се разпознава от софтуера.
|
| Вто Окт 13, 2015 6:21 pm |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
Така ли?? Дай ми някой пример, защото аз само тоя знам, а преди време търсех и ми се искаше да намеря накой по-дребен
|
| Сря Окт 14, 2015 12:40 pm |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
Има сигурно десетки хиляди микроконтролери с UART и I2C интерфейс. Въпрос на 20 реда код е да ги инициализираш и да свържеш едното с другото.
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Сря Окт 14, 2015 1:22 pm |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
Отдалеч си личи че се занимаваш само на пионерски начала Когато правиш нещо и то трябва да се произвежда, залагането на микроконтролер за функция от тоя сорт добавя още една стъпка в производството - на тоя микроконтролер трябва да да му бъде налят код. То ако беше на тоя принцип, платките щяха да са микроконттолер до микроконтролер и никой нямаше да се занимава с логики 
|
| Сря Окт 14, 2015 1:50 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
Добре де, ще посмаля малко мащаба. Когато търсих, попаднах на такива на FTDI и Майкрочип. Остатъка до "купища" се пада на останалите производители, но не съм търсил повече. Както споменах, на мен ми трябва комплексно решение. Обмисляйки подробностите, се чудя дали няма да е по-удобно мастер и слейв да са отделни устройства. 
|
| Сря Окт 14, 2015 6:00 pm |
|
 |
|
stefan63
|
Нбабане, скоро отварях рекордера вкъщи - на едната платка изброих 3 кварца 49S и поне три контролера. Има още една по-яка с голям чип и още кварцове, една пултова , един харддиск и едно двд. Преди 2 години дялках един терминал с "мой" контролер, блутут от китайците с някой арм, бечконтакен четец (х51) от NXP. Нещата са си такива - контролер до контролер, явно или не толкова.
|
| Сря Окт 14, 2015 6:18 pm |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
Така е, като скочиш от пионерките начала на комсомолските и като кажеш 10 000 000 контролера и се почва: Правим ви 50% отстъпка, обаче трябва да кажите как ги искате? Flash или OTP? Искате ли ги предварително програмирани? Искате ли да сложим вашето лого и фирма на корпуса? Искате ли ги да са radiation hardened? А да са им гарантирани параметрите от -300 до +300*С? Изпращаме ви 10 field application инжинерки, какви ги искате руси, силиконови, негърки или 20 азиатки?
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Сря Окт 14, 2015 6:55 pm |
|
 |
|
ps66
Регистриран на: Пет Яну 19, 2007 9:16 am Мнения: 1063 Местоположение: путинофили: "иди н***й"
|
май ще си останеш чавдарче - играещо си с ардуино за 1$ от ебей !
|
| Сря Окт 14, 2015 7:33 pm |
|
 |
|
jig.tak
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Чет Яну 20, 2005 1:44 am Мнения: 616 Местоположение: Варна
|
как така чавдарче?? магьосник е направо->> предлага гарантирани параметри от -300 до +300*С
|
| Сря Окт 14, 2015 10:06 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
нали знаеш вица .... а магьосник ....  това на шега де, да не с еобиди колегата. Идеята да пращат инжинерки .. абе не е лоша ама ....това само забавя решението на проблема 
|
| Сря Окт 14, 2015 10:12 pm |
|
 |
|
NikB
Ранг: Почетен член
|
Това чудо е с чип ch341 и е USB към UART/I2C/SPI/SPP. Вчера го получих, но имам проблеми с софтуера  UART си върви, обаче I2C софтуерът, който намерих, е с някакъв OCX, който не успявам да сложа на Win7x64. Ако някой има опит или идеи, ще съм безкрайно благодарен 
|
| Пет Ное 27, 2015 1:10 am |
|
|