|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пет Авг 21, 2026 11:35 am
| Автор |
Съобщение |
|
nickich
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Вто Ное 01, 2005 10:23 am Мнения: 704 Местоположение: Limerick, Ireland
|
Мисля, че идеята, която доразви ¶-rev е най-добра, най-изгодна и най-осъществима. Просто действай! То без опити няма да минеш, така че...
_________________ "640 К са достатъчни на всеки за всичко." Бил Гейтс
|
| Пон Яну 23, 2006 10:23 am |
|
 |
|
teglicho
Ранг: Ориентиран
Регистриран на: Сря Фев 09, 2005 11:08 am Мнения: 245 Местоположение: Blagoevgrad
|
мисля че няма ограничение на времето на разговора или поне не е 1ч. Ние сме в такава група и досега не ми е прекъзвал връската. GSM-a доста загрява но деяни. Според мен ще стане все пак най-старите модеми са така слушалката на телефона се слага върху модема като набереш номера и те почват да си "говорят".
|
| Пон Яну 23, 2006 10:56 am |
|
 |
|
ДедоБоре
Ранг: Форумен бог
|
то е все едно да zip-неш някой pdf с последващо конвертиране до jpeg с голяма компресия. полсе, след обратната процедура, да отвориш pdf-а и да го отвориш успешно.
съвсем ли нищо не сте чували за цифрова телефония, предаване на глас, компресии, кодеци и т.н.? или местите темата към "безумни идеи"? ако е така, да дам и аз една: TCP пакетите си ги разпечатва в ASCI85 на хартия, носи ги с колата до другия край, и там ги въвежда с текстови редактор. с отговора процедура реципрочно.
|
| Пон Яну 23, 2006 11:13 am |
|
 |
|
nickich
Регистриран на: Вто Ное 01, 2005 10:23 am Мнения: 704 Местоположение: Limerick, Ireland
|
ДедоБоре, аз не съм много наясно по тази тема
Разясни малко повече, pls!
Имаш предвид, че ще се загуби информазия при аудиокомпресията ли ?

_________________ "640 К са достатъчни на всеки за всичко." Бил Гейтс
|
| Пон Яну 23, 2006 11:30 am |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
@ДедоБоре, имам предвид FSK модулация с тясна честотна лента, примерно V.23. Човек изрично споменава, че може и да е ниска скоростта. Има ли значение дали ще му подам синусоиди или ще говоря, след като източника на сигнал има честотна лента, която да влиза в честотната лента на преносната среда. Вярно че компресията е със загуби, но при обикновена синусоида е по-малка вероятността да получиш загуба, отколкото при човешки глас. Съжалявам, че нямам 2 ГСМ-а подръка, модеми имам, бих изпробвал веднага и почти съм убеден, че ще прекарам данни.
Нямам обаче представа каква е честотна лента на GSM-те. Върти ми се нещо като 6kHz, ама не знам дали е така.
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Пон Яну 23, 2006 11:32 am |
|
 |
|
Lupus
Регистриран на: Сря Дек 01, 2004 12:44 am Мнения: 2811 Местоположение: София
|
И аз имах идеята да се ползват GSMи в група, но щом не може за предаване на данни, значи си губи смисъла. Има все пак някаква възможност за предаване на данни през звуковия канал, но трябва да погледна точно какво пише по въпроса в документацията на модулите на Motorola (G20). Ако някой се интересува от тия модули мога да му доставя. Имам и пълна документация.
|
| Пон Яну 23, 2006 2:13 pm |
|
 |
|
t_i_t_o
|
ае пичове, все си мисля че ще е по лесно ако просто използвате "жиесеми" с вградени модеми  какви тории взехте да развивате ?!
земате два "жиесема" и с АТ команди правите каквото ви душа поиска...
пък ако просто е нужен инет на отдалечено място който ще се използва много рядко и за малко - ГСМ с ГПРС и проблема е никакъв...
@lupus: a g20 определено става за случая даже има и ГПРС... на каква цена излизат
|
| Пон Яну 23, 2006 2:26 pm |
|
 |
|
danail
Ранг: Минаващ
Регистриран на: Чет Дек 22, 2005 1:59 pm Мнения: 38 Местоположение: Балчик
|
 на какво попаднах
Вижте само на какво попаднах:
http://www.mtel.net/corporate/services/ ... 46534f253&
ако не се отвори линка (мтел имат скапан сайт относно повторяемост на линковете) от страницата на м-тел в графата "бизнес клиенти" има "GSM модем" мисля че 14.4 Kbps ще ти е достатъчно виж за цената от около 3 лева на час не знам ама сякаш ще е по-добре от колкото да правиш куп доработки и не се знае до къде ще я докараш. Виж говоря за CSD за GPRS изобщо не мисля все пак.... 5 кинти 1-вия мегабайт.
Говоря за м-тел нищо че съм абонат на глобул ама знам колко е скапана поддръжката на CSD на глобул за това.
|
| Пет Яну 27, 2006 2:34 pm |
|
 |
|
Lupus
Регистриран на: Сря Дек 01, 2004 12:44 am Мнения: 2811 Местоположение: София
|
Има всичко, включително и вграден TCP/IP стек. Цената му е 75 euro без ДДС.
|
| Пет Яну 27, 2006 3:53 pm |
|
 |
|
forest_gump
Ранг: Професионалист
Регистриран на: Сря Окт 13, 2004 11:24 pm Мнения: 500 Местоположение: Стара Загора
|
благодаря за идеите на всички,.. обмислих идеята по обстойно с два ГСМ-а на свободна тарифа , технически е възможно предаване на данни , но не и със свързване на модем към слушалката и микрофона на телефона, ГСМ-а кодира - разкодира звуковата инфромация и съответно информацията от модема това ще доведе до внасяне на хармонични и изрязване на част от спектъра на модемите. ... работата отива към GPRS май ...
|
| Съб Яну 28, 2006 1:25 am |
|
|