| Автор |
Съобщение |
|
klez
Ранг: Професионалист
|
 Re: Производство на печатни платки в Домашни условия
Търсил съм но бяха скъпи и не беше оправдано. Cekins обади една тактика със газ за осветление + открит реотан и резултата е много добър, тонера се разтапя и става като плътен слой пластмаса (като свикнеш колко точно да го нагряваш). Ефекта е много много приличен. Някъде по първите страници на тая тема го беше описал
|
| Сря Авг 29, 2012 1:11 pm |
|
 |
|
perlsite
Ранг: Ориентиран
|
Както бях написал на може би 4-5 страници по-назад - магията е в това да си намериш хартия с която да прехвърляш 100% от тонера, а не обратното - да прехвърляш да речем 90% от него и след това да се мъчиш някак си да уплътняваш тонера. Ако прехвърлиш тонера на 100% - изображението върху платката си е напълно плътно 
|
| Сря Авг 29, 2012 10:34 pm |
|
 |
|
klez
Ранг: Професионалист
|
Упс извинявам се аз съм говорел за фотометод:)
|
| Сря Авг 29, 2012 10:41 pm |
|
 |
|
sparkybg
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Вто Авг 23, 2005 12:02 pm Мнения: 3070 Местоположение: София
|
Знам че поста е стар но да си кажа - вместо амониев, по-добре е натриев персулфат. Разликата е че като изстине не изкристализира. Амониевия след първото изстиване (не поммя под колко градуса) вече не става. Все пак, дори натриевия не може да стои дълго време като разтвор. След ден-два вече не става. Тъй че се приготвя разтвор, ползва се най-много 2 поредни дни, а най-добре в един ден, и после се изхвърля (преди което е добре да се неутрализира естествено). Като се насити става син.
|
| Чет Апр 11, 2013 11:45 am |
|
 |
|
stefan63
|
|
| Чет Окт 03, 2013 10:37 am |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
 Платки в домашни условия и бързи прототипи
Рек, бодни тази тема някъде! Често се пише по въпроса къде ли не, дори съвсем наскоро го зърнах, но след ровичкането тук ми излезе като най-прясно и обемисто. Хвърлих поглед при tgi, той пуснал мухата за директно принтиране на платка върху какво ли не. Порових и намерих доста, дори Xerox имат технология за принтиране на цялата електроника, не само на пътечките  , ако е по-елементарна. За обикновения простосмъртен обаче само се обещава... Най-обнадеждаващото е тук: https://www.kickstarter.com/projects/15 ... home-printhttp://agic.cc/shop/#Продават три мастила за $200, покривали (или едното само?) 0.4 кв.м. или 400 метра 1мм пътечка и то върху обикновена хартия!!! Продажбата започва този месец, прясно е, идеята е добра - поровете се.
|
| Пет Окт 17, 2014 12:30 pm |
|
 |
|
timt
|
Това си е извращение. Химикалката ще свърши работа. 
|
| Пет Окт 17, 2014 3:53 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Това с перхидрола си е промишлен метод и то добър, не му трябва нито сол нито оцет, трябва му солна киселина, и всъщност не перхидрол а водороден прекис, 30%. Смесиш ли се използва само веднъж, ако има как да го охлаждаш по добре, процеса лесно може да излезе от контрол до такава степен че да ти стопи маската ако е полимерна, примерно тонер или нещо подобно. Това не трябва да те плаши, просто по разлат съд за да може да се охлажда естествено, може да го сложиш и в друг съд пълен със студена вода, не го преохлаждай защото ще намалиш скоростта на процеса. Това е един от най-бързите методи като му хванеш цаката получаваш доста малко подецване.
|
| Пет Окт 17, 2014 10:00 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Абе Тони, това с перхидрола е от преди година. Ся става дума за InkJet печатане с нано-сребро например. За големите има и нано-злато, нано-мед, нано-алуминий и дори нано-полупроводници Пак да уточня: идеята е всеки да си изпечата платката върху нещо си с проводящо мастило на домашния евтинджос принтер...
|
| Пет Окт 17, 2014 10:13 pm |
|
 |
|
Desert Leo
Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 3:25 pm Мнения: 5677 Местоположение: София
|
А бре платкаджийници за вас няма ли ... 
|
| Съб Окт 18, 2014 9:54 am |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
Ами има  Ама пусти им и "клиенти" - като искат прототип за вчера... Аз тука две-три години бях спрял да правя платки ама нещо напоследък все по-често ми се налага. Особенно от как си стегнах принтера почти всяка седмица джуркам по някое платче...
|
| Съб Окт 18, 2014 10:08 am |
|
 |
|
Desert Leo
|
Завиждам ти за клиентите... 
|
| Нед Окт 19, 2014 4:05 pm |
|
 |
|
mitko_el
Регистриран на: Вто Яну 24, 2006 6:34 pm Мнения: 1753 Местоположение: Варна
|
...бате по добре недей...  Май над 10-15г не съм фащал да рисувам сам платка. Къф ши е тоз клиент , пък и колко ли ще плати ... Ми via , ми метализации на дупките...
_________________ За пари сичко праим,даже и работим...
|
| Нед Окт 19, 2014 4:29 pm |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
Добре де - айде - приятели дето не мога да им откажа  Всъщност има и неща дето са прототипи на бъдещи изделия. Правих една по-голяма платка да спася положението с един апкант дето му се беше скапала клавиатурата а на хората им беше за оня ден работата. И за мене си правих едно нещо ама три пъти докато стане както го искам - та така де - тоя и предния месец си поприпомних как се правят платки.
|
| Нед Окт 19, 2014 4:41 pm |
|
 |
|
Desert Leo
|
Хм..., аз вече си мисля да не правя метализация на дупките, а да пъхам вътре пасивностите и да ги поя от двете страни, че място все не ми достига... 
|
| Нед Окт 19, 2014 6:11 pm |
|
|