Отговори на тема  [ 141 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Следваща
Free energy - Генератор на Капенадзе 
Автор Съобщение
Ранг: Минаващ
Ранг: Минаващ

Мнение Re: Free energy - Генератор на Капенадзе
Bongo
Еи тук на този линк, им и снимка как съм напрвил подобно нещо от стара антена за wifi. Антента е с размер приблизително 50х50. Облепил съм я с огледално фолио и успях да получа до 12-14 литр топла вода за час. Сега си търся по голяма чиния.
http://mazeto.net/index.php?topic=6883.msg42725#msg42725

Нед Авг 24, 2014 7:51 am
Профил
Ранг: Форумен бог

Ами то това е ясно, лошото е че нашите ширини не са много за такъв тип инсталации. Иначе колко вода може да стоплиш и на каква температура, сметката е проста. Също за по големи площи няма нужда да се стремиш да правиш парабола, по добре да наредиш плоски огледала с подходящо закрепване. Отделно че ако си го измислил правилно можеш да им придадеш кривина и то регулируема.
Малко ни е слънцето тук, преди години много подробно проучвах за стърлинг генератори но се оказа че могта да са ефективни но поне 300-400 км надолу, т.е. в гръцко, турско, а и там са на границата.

Нед Авг 24, 2014 9:23 am
Профил

По нашите ширини е по-лесно да получаваш енергия от държавни поръчки от колкото от слънцето, водата или вятъра. Питайте Доган, ако не ми вярвате.

Нед Авг 24, 2014 4:46 pm
Профил

Пошла работа е това с поръчките, за 20 години не се научиха как да крадът.

Нед Авг 24, 2014 5:57 pm
Профил

Pif написа:
Потърси за "microsphere nanoscope". Преди години група учени направиха микроскоп който увеличава 8 пъти над тероретичният лимит. Все още не се знае защо и как работи тъй като нарушава доста физични закони. По всички формули не трябва да има образ обаче то има.
А енергия има на всякъде. Има и в материята и във вакуума. Можем да си я вземем по всяко време. Ама защо ни е ?

И аз като почнах да се занимавам с астрономия ми разправяха че телескопите не могат да минат дифракционната бариера и това е една от причините да ги правят големи. Оказа се че може. Е не точно както си мислех с концентрични кръгове, а спираловидни. Предполагам и при микроскопите е така. Точно с такъв Райф е наблюдавал живите вируси и им е определял влиянието на различните резонансни честоти. Което не може да се постигне с електронните. Като се зачетох за наноскопите- твърдят, че са "първите" видели ги.

Ето за механичните перпетуумчета:
https://www.youtube.com/watch?v=PFGiWiXMHn0&list=PLE0F90E045D7738BA

Пон Сеп 01, 2014 2:02 am
Профил WWW

Не се заблуждавай, че магнитния Перендев от линка ти е работеш.

За да се завърти се използва енергията използвана за затварянето на "челюстите" на статора на мотора.
Не ти ли прави впечатление, че много скоро след "затварянето" на статора побързаха да го "отворят" ?

Пон Сеп 01, 2014 10:08 am
Профил

Ако някой вземе че открие вечен двигател, няма да почне да пуска клипчета в тубата и да търси инвеститори, ами ще си трае и ще продава ток на енергото.

Пон Сеп 01, 2014 1:32 pm
Профил
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член

Хората които търсят вечния двигател не търсят изгода, а всеобщо признание... :)

Това ми напомня за един дядо дето открил лекарство против рак, но не иска то да се произвежда и продава, а само иска БАН да му го признае официално.

Пон Сеп 01, 2014 1:44 pm
Профил

До 2 кВт няма проблем: ;)
https://www.facebook.com/video.php?v=576349675726135

Последна промяна bobihot на Пон Сеп 01, 2014 5:06 pm, променена общо 2 пъти

Пон Сеп 01, 2014 4:39 pm
Профил WWW

emilvtc написа:
Не се заблуждавай, че магнитния Перендев от линка ти е работеш.

За да се завърти се използва енергията използвана за затварянето на "челюстите" на статора на мотора.
Не ти ли прави впечатление, че много скоро след "затварянето" на статора побързаха да го "отворят" ?

Не

Пон Сеп 01, 2014 4:40 pm
Профил WWW

Някой ден ще ме ядосате и ще ме накарате да снимам транскубтоните и генератора с тях. Ама ще ме погнат агенцията за ядрено регулране, безопастност на не знам си кое и не знам си що. Като нищо гражданска защита ще дофтасат да приберат цялата инсталация за проверка дали не е опасна за мене и съседите.

Просто е. С магнит ще стане като се открие магнитен полупроводник. Или магниен ключ. До тогава само ще си приказваме глупости.
Който иска да работи в тази посока - да си поиграе с темературата на Кюри както и магнитното замразяване. Възможно е да има ефект който да променя насищането на даден магнитопровод с много малко вложена енергия. Само с гледане на малоумни фейк клипчета в ютюб не става. Трябва мислене.

Пон Сеп 01, 2014 11:45 pm
Профил
Аватар

Моите ибейски транскубтони ги счупи малкият. А толкова му обяснявах да се плъзга само по тревата в двора, не по "асфалтираните" улици...

Вто Сеп 02, 2014 12:13 am
Профил

Pif написа:

Просто е. С магнит ще стане като се открие магнитен полупроводник. Или магниен ключ. До тогава само ще си приказваме глупости.

Да не говориш за електропостоянните магнити: http://en.wikipedia.org/wiki/Electropermanent_magnet

Вто Сеп 02, 2014 11:36 pm
Профил

Ике,
Ако говорех за това щях да съм написал точно това. Описания принцип се ползва в полярни релета от сигурно 100 години.
Все още не е открит магнитният еквивалент на транзистора. Нито на превключващото реле. Не и с коефициент на усилване.
В оптиката има АОМ. Използват се вълновите свойства на светлината и междумолекулното разстояние на кристалната решетка. След като с помоща на високочестотни акустични вълни (200 мегахерца) компресират кристала и той си промени междумолекулното разстояние в такт с вибрациите - то част от лазерния лъч се пречупва и така можеш да го модулираш с много малко енергия.
Целта е същата при магнитите. С малко енергия да модулираш постоянно поле.

Сря Сеп 03, 2014 12:26 am
Профил
Аватар

Pif написа:
високочестотни акустични вълни (200 мегахерца)

Тия изрази може да впечатлят някой в БГ Мама, но тук сме технически ориентиран форум все пак :)
Или викаш ти си толкова напред с материала, че подробности като физика за теб са без значение.

Я дай снимка на тея прословути транскубтони ... и тъй като ще се наложи да слизаш до мазето, снимай и спектрометъра дето си прибрал там да отлежава ...
За Агенцията за ядрено регулиране не се притеснявай, ако проверяваха по писания във форуми, да са проверили половин България начело с тези от 4-ти километър.

Фантазията е безгранична :)

Сря Сеп 03, 2014 9:01 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 141 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Следваща