| Автор |
Съобщение |
|
radiko
Ранг: Минаващ
|
 Re: Free energy - Генератор на Капенадзе
Bongo Еи тук на този линк, им и снимка как съм напрвил подобно нещо от стара антена за wifi. Антента е с размер приблизително 50х50. Облепил съм я с огледално фолио и успях да получа до 12-14 литр топла вода за час. Сега си търся по голяма чиния. http://mazeto.net/index.php?topic=6883.msg42725#msg42725
|
| Нед Авг 24, 2014 7:51 am |
|
 |
|
ToHu
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
Ами то това е ясно, лошото е че нашите ширини не са много за такъв тип инсталации. Иначе колко вода може да стоплиш и на каква температура, сметката е проста. Също за по големи площи няма нужда да се стремиш да правиш парабола, по добре да наредиш плоски огледала с подходящо закрепване. Отделно че ако си го измислил правилно можеш да им придадеш кривина и то регулируема. Малко ни е слънцето тук, преди години много подробно проучвах за стърлинг генератори но се оказа че могта да са ефективни но поне 300-400 км надолу, т.е. в гръцко, турско, а и там са на границата.
|
| Нед Авг 24, 2014 9:23 am |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
По нашите ширини е по-лесно да получаваш енергия от държавни поръчки от колкото от слънцето, водата или вятъра. Питайте Доган, ако не ми вярвате.
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Нед Авг 24, 2014 4:46 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
Пошла работа е това с поръчките, за 20 години не се научиха как да крадът.
|
| Нед Авг 24, 2014 5:57 pm |
|
 |
|
bobihot
|
И аз като почнах да се занимавам с астрономия ми разправяха че телескопите не могат да минат дифракционната бариера и това е една от причините да ги правят големи. Оказа се че може. Е не точно както си мислех с концентрични кръгове, а спираловидни. Предполагам и при микроскопите е така. Точно с такъв Райф е наблюдавал живите вируси и им е определял влиянието на различните резонансни честоти. Което не може да се постигне с електронните. Като се зачетох за наноскопите- твърдят, че са "първите" видели ги. Ето за механичните перпетуумчета: https://www.youtube.com/watch?v=PFGiWiXMHn0&list=PLE0F90E045D7738BA
|
| Пон Сеп 01, 2014 2:02 am |
|
 |
|
emilvtc
Регистриран на: Вто Фев 06, 2007 8:44 pm Мнения: 3175 Местоположение: Пловдив
|
Не се заблуждавай, че магнитния Перендев от линка ти е работеш.
За да се завърти се използва енергията използвана за затварянето на "челюстите" на статора на мотора. Не ти ли прави впечатление, че много скоро след "затварянето" на статора побързаха да го "отворят" ?
|
| Пон Сеп 01, 2014 10:08 am |
|
 |
|
ike
|
Ако някой вземе че открие вечен двигател, няма да почне да пуска клипчета в тубата и да търси инвеститори, ами ще си трае и ще продава ток на енергото.
|
| Пон Сеп 01, 2014 1:32 pm |
|
 |
|
DanielDimov
Ранг: Почетен член
|
Хората които търсят вечния двигател не търсят изгода, а всеобщо признание...  Това ми напомня за един дядо дето открил лекарство против рак, но не иска то да се произвежда и продава, а само иска БАН да му го признае официално.
|
| Пон Сеп 01, 2014 1:44 pm |
|
 |
|
bobihot
|
Последна промяна bobihot на Пон Сеп 01, 2014 5:06 pm, променена общо 2 пъти
|
| Пон Сеп 01, 2014 4:39 pm |
|
 |
|
bobihot
|
|
| Пон Сеп 01, 2014 4:40 pm |
|
 |
|
Pif
|
Някой ден ще ме ядосате и ще ме накарате да снимам транскубтоните и генератора с тях. Ама ще ме погнат агенцията за ядрено регулране, безопастност на не знам си кое и не знам си що. Като нищо гражданска защита ще дофтасат да приберат цялата инсталация за проверка дали не е опасна за мене и съседите.
Просто е. С магнит ще стане като се открие магнитен полупроводник. Или магниен ключ. До тогава само ще си приказваме глупости. Който иска да работи в тази посока - да си поиграе с темературата на Кюри както и магнитното замразяване. Възможно е да има ефект който да променя насищането на даден магнитопровод с много малко вложена енергия. Само с гледане на малоумни фейк клипчета в ютюб не става. Трябва мислене.
|
| Пон Сеп 01, 2014 11:45 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Моите ибейски транскубтони ги счупи малкият. А толкова му обяснявах да се плъзга само по тревата в двора, не по "асфалтираните" улици...
|
| Вто Сеп 02, 2014 12:13 am |
|
 |
|
ike
|
|
| Вто Сеп 02, 2014 11:36 pm |
|
 |
|
Pif
|
Ике, Ако говорех за това щях да съм написал точно това. Описания принцип се ползва в полярни релета от сигурно 100 години. Все още не е открит магнитният еквивалент на транзистора. Нито на превключващото реле. Не и с коефициент на усилване. В оптиката има АОМ. Използват се вълновите свойства на светлината и междумолекулното разстояние на кристалната решетка. След като с помоща на високочестотни акустични вълни (200 мегахерца) компресират кристала и той си промени междумолекулното разстояние в такт с вибрациите - то част от лазерния лъч се пречупва и така можеш да го модулираш с много малко енергия. Целта е същата при магнитите. С малко енергия да модулираш постоянно поле.
|
| Сря Сеп 03, 2014 12:26 am |
|
 |
|
ilkor
|
Тия изрази може да впечатлят някой в БГ Мама, но тук сме технически ориентиран форум все пак  Или викаш ти си толкова напред с материала, че подробности като физика за теб са без значение. Я дай снимка на тея прословути транскубтони ... и тъй като ще се наложи да слизаш до мазето, снимай и спектрометъра дето си прибрал там да отлежава ... За Агенцията за ядрено регулиране не се притеснявай, ако проверяваха по писания във форуми, да са проверили половин България начело с тези от 4-ти километър. Фантазията е безгранична 
|
| Сря Сеп 03, 2014 9:01 am |
|
|