| Автор |
Съобщение |
|
velio
Ранг: Форумен бог
|
 Re: logitech Z 323 опит да се направи с дистанционно.
Ще ти свърши. Въпроса че може би може да се намери още по-евтино. Това което трябва да направиш ти е да махнеш фабричния потенциометър и на негово място да сложиш този. Схема не ти трябва за тая цел. А, и също да му пуснеш захранване. И да изведеш приемника на лицевия панел. Това е. Ако механично пасне, проблеми няма да имаш.
|
| Сря Юли 09, 2014 12:48 pm |
|
 |
|
sparkybg
Регистриран на: Вто Авг 23, 2005 12:02 pm Мнения: 3070 Местоположение: София
|
Съвсем си е ясно. Пише го в даташита. То и аз не очаквах да са толкова линейни, колкото са. Хем евтини на microchip. Проблема е в "долния" край - не стигат съвсем до нула. Не всички. Особено като сменяш съседни стойности, проблемите може да се каже че ги няма. Най-неудобното нещо е че евтините са примерно 5 волтови, и то single supply. Другите пък са скъпи. Иначе съм съгласен че ако има читави специализирани схеми е най-добрия вариант. Защото е леко неприятно като си пуснеш аудиото да шуми. Това и ме отказа навремето. Пък и тогава проблема с намираемостта на чарковете беше по-друг от сега.
|
| Сря Юли 09, 2014 1:04 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12826 Местоположение: София
|
Атенюацията я дават в -ХХdb. Не е необходимо да "пада до 0". И без това при масовите техники под -80, -90db няма нищо интересно освен шум и брум...
|
| Сря Юли 09, 2014 3:40 pm |
|
 |
|
sparkybg
Регистриран на: Вто Авг 23, 2005 12:02 pm Мнения: 3070 Местоположение: София
|
Еми, минималната атенюация е нещо като 1/300 - 1/500, при тия дето ползвам. Класическа схема на реостат, а перото директно към опамп с FET на входа. Нещо като 50-ина децибела, май. Абе като е на позиция нула, грешката е нещо като половин стъпка или съвсем малко повече. За 257 стъпков, линеен.
|
| Сря Юли 09, 2014 3:56 pm |
|
 |
|
gicho
Регистриран на: Пон Мар 13, 2006 1:59 pm Мнения: 3867 Местоположение: Габрово
|
Затаковай тия дистанционни, сложи си едно такова вътре и забрави: http://www.electrodragon.com/product/bluetooth-audio-stereo-voice-sound-box-module-bqb-certificated/Линка е примерен, има и по-големи платки с чинчове и жакове.
|
| Чет Юли 10, 2014 8:54 am |
|
 |
|
puppyy
Ранг: Минаващ
|
Това за съжаление не ми оправя проблема, означава винаги да имам телефон с bluetooth до мен, а й нямам представа как да го вържа  Иначе е много добро като идея. Също така не виждам как ще направя звука от телевизора да се управлява с това. Мен идеята ми е звука от телевизора да влиза в колоните през оптиката и да се управляват по възможност с едно дистанционно , затова първоначално поставих онзи модул от pulsator, понеже лед осветлението у нас съм го направил с него и мога да го управлявам с дистанционното на телевизора. По-скоро ако реша така да го правя , мисля че това би ми свършило сякаш по-добра работа http://www.ebay.com/itm/Bluetooth-Stere ... 4183a668ddКолебая се дали да не модифицирам малко http://www.ebay.com/itm/151278679214?ss ... 1423.l2648 , http://www.ebay.com/itm/191176566177?ss ... 1423.l2648 или това http://www.ebay.com/itm/111333858449?ss ... 1423.l2648 последното ми допада най-много, но за съжаление вчера като отворих кутията на главната колонка не виждам начин да го модифицирам успешно. Другите 2 мога без проблем да ги вкарам в кутията на буфера и да не се вижда че е модифицирано. Вие какво ще кажете, дали ще свърши работа. Последната ми идея е да направя отделна кутия, малка дискретна, хубава  чрез един от първите 2 артикула в която да влиза сигнала от телевизора (или друг източник) и буфера съответно да се свързва към нея чрез RCA. Така ще мога да го ползвам и за друго.
|
| Чет Юли 10, 2014 8:45 pm |
|
 |
|
HSB
Регистриран на: Сря Юли 26, 2006 12:15 pm Мнения: 1375 Местоположение: Phoenix AZ
|
Колега , има 2 аспекта - 1 -това е за хоби и искаш да научиш нещо - в тоя случаи кеф цена няма 2- Искаш да го сковеш някак си и да забравиш- като гледам от последния пост с тия китаиски джиджавки на това ми прилича. Инак това с оптиката и т.н ...ми навярно си видял това http://www.logitech.com/en-us/product/s ... ystem-z323 на тия логитеш.....за каква оптика и т.н става дума с 10% изкривявания... Ако все пак ти се занимава - намери си оптика към аналог дето е на 2 камбанки - не ти знам тв то ама ако не е някъкъв архив 99% има шанс с дистанциона да се волумва и изхода на оптиката - на няколко колеги и приятели тука си купиха ЛЦД тв и им закачам оптиката в някаквъв усилвател -сетва се усилването в усилвателя и се клати звука с ремота на тв то.
|
| Чет Юли 10, 2014 11:06 pm |
|
 |
|
puppyy
|
 |  |  |  | HSB написа: Колега , има 2 аспекта - 1 -това е за хоби и искаш да научиш нещо - в тоя случаи кеф цена няма 2- Искаш да го сковеш някак си и да забравиш- като гледам от последния пост с тия китаиски джиджавки на това ми прилича. Инак това с оптиката и т.н ...ми навярно си видял това http://www.logitech.com/en-us/product/s ... ystem-z323 на тия логитеш.....за каква оптика и т.н става дума с 10% изкривявания... Ако все пак ти се занимава - намери си оптика към аналог дето е на 2 камбанки - не ти знам тв то ама ако не е някъкъв архив 99% има шанс с дистанциона да се волумва и изхода на оптиката - на няколко колеги и приятели тука си купиха ЛЦД тв и им закачам оптиката в някаквъв усилвател -сетва се усилването в усилвателя и се клати звука с ремота на тв то. |  |  |  |  |
Колега нека обясня по-ясно, телевизора ми има цифров coax out , имам преобразувател от digital coax към аналог RCA, за съжаление като ги свържа обаче с дистанционното на телевизора не може да се намалява и увеличава звука. Приятелите ти успяват да подкарат звука предполагам чрез HDMI управлението (най-вероятно) домашното ми кино е така , но говори за много класи над тези колони. Тези колони в момента съм ги свързал през изхода на слушалките (на тв-то) , понеже не ми харесват вградените колоните на въпросният LED Телевизор. Идеята ми е да мога да увеличавам и намалявам техният звук чрез дистанционно. Но честно казано нямам представа как ,бива ме с поялника, но да си призная нямам никаква идея как да си направя сам модула, затова искам някакъв готов или много добро обяснение от колегите във форума, обичам да се занимавам с такива неща и с удоволствие бих си го направил сам , но не знам как.
|
| Чет Юли 10, 2014 11:38 pm |
|
 |
|
Vesko
Ранг: Популярен
|
А на SCART буксата аудиото не се ли управлява от дистанционното? Или телевизора няма тази букса?
|
| Пет Юли 11, 2014 1:45 am |
|
 |
|
puppyy
|
Честно казано не съм се сетил да пробвам през скарта. обаче се съмнявам че ще стане . На другият телевизор скарта е активен само като го избереш като източник.  Благодаря за идеята ще пробвам и ще пиша.
|
| Пет Юли 11, 2014 7:49 am |
|
 |
|
Vesko
Ранг: Популярен
|
Като вход е нормално. По принцип има и жидео оут и аудио оут на него.
|
| Пет Юли 11, 2014 8:51 am |
|
 |
|
puppyy
|
на другият телевизор си спомням , че исках да изкарам звук през скарта , чрез http://www.cameras-cctv.com/scart_svhs_in-out но не успях да изкарам звука от телевизията през колоните на статото домашно кино и затова го продадох и си купих направо един ресийвер с колони и се родих:)
|
| Пет Юли 11, 2014 1:42 pm |
|
 |
|
puppyy
|
Изкарах звук през Scart-а , но силата му не може да се управлява чрез дистанционното 
|
| Пет Юли 11, 2014 9:52 pm |
|
|