Отговори на тема  [ 28 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
logitech Z 323 опит да се направи с дистанционно. 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: logitech Z 323 опит да се направи с дистанционно.
puppyy написа:
това дали ще ми свърши работа http://m.ebay.com/itm/301158341570?nav=SEARCH. а проблема със схемата на колоните остава , не мога да я намеря

Ще ти свърши. Въпроса че може би може да се намери още по-евтино.
Това което трябва да направиш ти е да махнеш фабричния потенциометър и на негово място да сложиш този. Схема не ти трябва за тая цел. А, и също да му пуснеш захранване. И да изведеш приемника на лицевия панел. Това е.
Ако механично пасне, проблеми няма да имаш.

Сря Юли 09, 2014 12:48 pm
Профил

velio написа:
Не е ясно доколко са линейни

Съвсем си е ясно. Пише го в даташита. То и аз не очаквах да са толкова линейни, колкото са. Хем евтини на microchip. Проблема е в "долния" край - не стигат съвсем до нула.

velio написа:
и мисля че имат проблеми при смяна на стойностите (пукания и т.н.).

Не всички. Особено като сменяш съседни стойности, проблемите може да се каже че ги няма.

Най-неудобното нещо е че евтините са примерно 5 волтови, и то single supply. Другите пък са скъпи.

Иначе съм съгласен че ако има читави специализирани схеми е най-добрия вариант. Защото е леко неприятно като си пуснеш аудиото да шуми. Това и ме отказа навремето. Пък и тогава проблема с намираемостта на чарковете беше по-друг от сега.

Сря Юли 09, 2014 1:04 pm
Профил ICQ
Аватар

Атенюацията я дават в -ХХdb. Не е необходимо да "пада до 0". И без това при масовите техники под -80, -90db няма нищо интересно освен шум и брум...

Сря Юли 09, 2014 3:40 pm
Профил

itso.t написа:
Атенюацията я дават в -ХХdb. Не е необходимо да "пада до 0". И без това при масовите техники под -80, -90db няма нищо интересно освен шум и брум...

Еми, минималната атенюация е нещо като 1/300 - 1/500, при тия дето ползвам. Класическа схема на реостат, а перото директно към опамп с FET на входа. Нещо като 50-ина децибела, май.

Абе като е на позиция нула, грешката е нещо като половин стъпка или съвсем малко повече. За 257 стъпков, линеен.

Сря Юли 09, 2014 3:56 pm
Профил ICQ

Затаковай тия дистанционни, сложи си едно такова вътре и забрави:
http://www.electrodragon.com/product/bluetooth-audio-stereo-voice-sound-box-module-bqb-certificated/
Линка е примерен, има и по-големи платки с чинчове и жакове.

Чет Юли 10, 2014 8:54 am
Профил
Ранг: Минаващ

Това за съжаление не ми оправя проблема, означава винаги да имам телефон с bluetooth до мен, а й нямам представа как да го вържа :) Иначе е много добро като идея. Също така не виждам как ще направя звука от телевизора да се управлява с това. Мен идеята ми е звука от телевизора да влиза в колоните през оптиката и да се управляват по възможност с едно дистанционно , затова първоначално поставих онзи модул от pulsator, понеже лед осветлението у нас съм го направил с него и мога да го управлявам с дистанционното на телевизора.

По-скоро ако реша така да го правя , мисля че това би ми свършило сякаш по-добра работа

http://www.ebay.com/itm/Bluetooth-Stere ... 4183a668dd

Колебая се дали да не модифицирам малко http://www.ebay.com/itm/151278679214?ss ... 1423.l2648 , http://www.ebay.com/itm/191176566177?ss ... 1423.l2648 или това http://www.ebay.com/itm/111333858449?ss ... 1423.l2648 последното ми допада най-много, но за съжаление вчера като отворих кутията на главната колонка не виждам начин да го модифицирам успешно. Другите 2 мога без проблем да ги вкарам в кутията на буфера и да не се вижда че е модифицирано. Вие какво ще кажете, дали ще свърши работа. Последната ми идея е да направя отделна кутия, малка дискретна, хубава :) чрез един от първите 2 артикула в която да влиза сигнала от телевизора (или друг източник) и буфера съответно да се свързва към нея чрез RCA. Така ще мога да го ползвам и за друго.

Чет Юли 10, 2014 8:45 pm
Профил

Колега ,
има 2 аспекта -
1 -това е за хоби и искаш да научиш нещо - в тоя случаи кеф цена няма
2- Искаш да го сковеш някак си и да забравиш- като гледам от последния пост с тия китаиски джиджавки на това ми прилича.

Инак това с оптиката и т.н ...ми навярно си видял това
http://www.logitech.com/en-us/product/s ... ystem-z323
на тия логитеш.....за каква оптика и т.н става дума с 10% изкривявания...
Ако все пак ти се занимава - намери си оптика към аналог дето е на 2 камбанки - не ти знам тв то ама ако не е някъкъв архив 99% има шанс с дистанциона да се волумва и изхода на оптиката - на няколко колеги и приятели тука си купиха ЛЦД тв и им закачам оптиката в някаквъв усилвател -сетва се усилването в усилвателя и се клати звука с ремота на тв то.

Чет Юли 10, 2014 11:06 pm
Профил

HSB написа:
Колега ,
има 2 аспекта -
1 -това е за хоби и искаш да научиш нещо - в тоя случаи кеф цена няма
2- Искаш да го сковеш някак си и да забравиш- като гледам от последния пост с тия китаиски джиджавки на това ми прилича.

Инак това с оптиката и т.н ...ми навярно си видял това
http://www.logitech.com/en-us/product/s ... ystem-z323
на тия логитеш.....за каква оптика и т.н става дума с 10% изкривявания...
Ако все пак ти се занимава - намери си оптика към аналог дето е на 2 камбанки - не ти знам тв то ама ако не е някъкъв архив 99% има шанс с дистанциона да се волумва и изхода на оптиката - на няколко колеги и приятели тука си купиха ЛЦД тв и им закачам оптиката в някаквъв усилвател -сетва се усилването в усилвателя и се клати звука с ремота на тв то.

Колега нека обясня по-ясно, телевизора ми има цифров coax out , имам преобразувател от digital coax към аналог RCA, за съжаление като ги свържа обаче с дистанционното на телевизора не може да се намалява и увеличава звука. Приятелите ти успяват да подкарат звука предполагам чрез HDMI управлението (най-вероятно) домашното ми кино е така , но говори за много класи над тези колони. Тези колони в момента съм ги свързал през изхода на слушалките (на тв-то) , понеже не ми харесват вградените колоните на въпросният LED Телевизор. Идеята ми е да мога да увеличавам и намалявам техният звук чрез дистанционно. Но честно казано нямам представа как ,бива ме с поялника, но да си призная нямам никаква идея как да си направя сам модула, затова искам някакъв готов или много добро обяснение от колегите във форума, обичам да се занимавам с такива неща и с удоволствие бих си го направил сам , но не знам как.

Чет Юли 10, 2014 11:38 pm
Профил
Ранг: Популярен

А на SCART буксата аудиото не се ли управлява от дистанционното? Или телевизора няма тази букса?

Пет Юли 11, 2014 1:45 am
Профил

Честно казано не съм се сетил да пробвам през скарта. обаче се съмнявам че ще стане . На другият телевизор скарта е активен само като го избереш като източник. :) Благодаря за идеята ще пробвам и ще пиша.

Пет Юли 11, 2014 7:49 am
Профил

puppyy написа:
На другият телевизор скарта е активен само като го избереш като източник. :)

Като вход е нормално. По принцип има и жидео оут и аудио оут на него.

Пет Юли 11, 2014 8:51 am
Профил

Vesko написа:
puppyy написа:
На другият телевизор скарта е активен само като го избереш като източник. :)

Като вход е нормално. По принцип има и жидео оут и аудио оут на него.

на другият телевизор си спомням , че исках да изкарам звук през скарта , чрез http://www.cameras-cctv.com/scart_svhs_in-out но не успях да изкарам звука от телевизията през колоните на статото домашно кино и затова го продадох и си купих направо един ресийвер с колони и се родих:)

Пет Юли 11, 2014 1:42 pm
Профил

Изкарах звук през Scart-а , но силата му не може да се управлява чрез дистанционното :(

Пет Юли 11, 2014 9:52 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 28 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2