Отговори на тема  [ 40 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3
Някой знае ли как и с какво се запоява това ABS MOTRONIC 5.3 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Някой знае ли как и с какво се запоява това ABS MOTRONIC
След всичките плюнки по немците не виждам нищо гениално и заслужаващо внимание. Поне доколкото се вижда от "кристалните" снимки с "изключително висока резолюция". Не видях и възстановен "златен косъм".

Пон Май 12, 2014 10:45 am
Профил
Ранг: Минаващ
Аватар

CarBeta написа:
След всичките плюнки по немците не виждам нищо гениално и заслужаващо внимание. Поне доколкото се вижда от "кристалните" снимки с "изключително висока резолюция". Не видях и възстановен "златен косъм".

- :) Нямам нужда да ми се "обръща внимание" нито пък имам намерение да го заслуж'авам :lol:
-Не съм фотограф и нямам намерение да ставам, това са снимки за личната ми база данни къде какво и на кой съм правил, та ако има рекламация да знам за какво иде реч!
-На който не му харесва резолюцията....ами да не гледа :P
-Е те' го, те' ....златния косъм, -долу отляво на големия(дебелият) мост..-точно тоя пин е за сигнал от датчик за обороти на предно ляво колело, и точно той най лесно се къса по погрешка защото е най близо до големия мост и като почне да се чисти силиконовия гел ,в много случаи се къса дори от "полъх" :D
Изображение
П.С. опитах се да помогна колкото и както мога на момчето пуснало тема......
...............-Май няма да правя повече опити!............

Последна промяна rockton на Нед Ное 02, 2014 7:04 pm, променена общо 1 път

Пон Май 12, 2014 10:37 pm
Профил
Аватар

Пускай, няма лошо. Нека експериментира младежа.

А иначе - ние тук криво-ляво успяваме да държим поялника някак. По-напредналите - откъм студената част. Останалите - кой както може...

Пон Май 12, 2014 11:05 pm
Профил
Аватар

Е да де ама повечето сме свикнали да работим на "чисто платно" :) Аз специално като чуя за "ремонт" и ми настръхва козината... Иначе лошо няма - само нямаше нужда от толкова много "пръски". На запад на никой не му пука колко хубаво или калпаво е направен модула. Те тия неща не ги виждат. А като им кажат 2000 евро за ремонт, направо оставят таратайката да пътува за Източна Европа и си купуват нова. За сметка на евтиния модул производителя може да наслага кви ли не други благинки и цената да остане същата. При един мас пръдъкшън цента се цепи на 100 щото всичко това после става печалба. А с тая печалба си плащат 2-3к евро на работниците (на инженерите бог знае колко повече) и съответно вместо след 50 години да успее да събере пари за нов москвич 12-так, той след 5 години си купува нов баварец или мерцедес или квото му е на сърцето.

Вто Май 13, 2014 9:52 am
Профил ICQ
Аватар

Абе поенето на тия работи е малко като в GSM сервиза, трябва си рутина. Аз хляба си вадя с проектиране, ама прототипи съм налепил един шкаф. В смисъл TQFP го имам за почивка...

Това обаче не мога да го правя, пробвал съм веднъж и стана мармалад. Ако се заинатя ще го направя, но ни ми е работа, ни ми е кеф. Просто ви казвам, не е лесно, поне на мен най-големи ядове ми създаваше шибания силикон с който е залято.

Честно, няма идея що продължават да се правят модули по тая изчекната технология. Подозирам, че е свързано с температурата, щото аз друго предимство не виждам, а недостатъците са очевадни, като най-слабото му място е механичната устойчивост на вибрации, направо го убиват.

Вто Май 13, 2014 2:33 pm
Профил ICQ
Аватар

Тоя е верно странна птица. Плюе работодателите си ... :lol:

Вто Май 13, 2014 8:41 pm
Профил
Ранг: Ориентиран

Страхотна тема ...
Кажете поне какви пасти и тиноли използвате ... Какви градуси на поялниците. ...

Нед Окт 05, 2014 9:29 pm
Профил
Аватар

340-360 градуса , зависи от дебелината на хибридната керамика колкото по дебела, толкова по висока темп.
флюс течен руски, за алуминий, тинол същият руски специално за алуминий. Имам опаковките ако ти е интересно ще ти ги снимам, поръчвам си ги от еди "бляд", че на нашия пазар в бг. ги няма...жалко за нашите бг търговци!

Нед Ное 02, 2014 7:03 pm
Профил

Под микроскоп ?

Пет Ное 07, 2014 10:59 pm
Профил
Ранг: Напреднал
Ранг: Напреднал
Аватар

А запояване с нискотемпературна сплав? Например сплав на Розе? В подходящо съотношение на калай и бисмут може да се направи нещо, което да се топи при 110-120 градуса (по принцип може и на по-ниски, но такива сплави имат предимно предназначение за по-лесно разпояване), и може би ще е възможно да се подменя алуминиевата нишка с медна такава и запояване към контактната площадка на подложката.

Нед Ное 09, 2014 6:02 pm
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 40 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3