Отговори на тема  [ 20 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Кодиране на разговорите през GSM ? 
Автор Съобщение
Ранг: Популярен
Аватар

Мнение Кодиране на разговорите през GSM ?
Възможно ли е да се прехване говора и да се кодира с AES , 3DES или друг алгоритъм преди да излети в ефир и маймунката да работи в реално време?
В смисъл имали достъп на такова ниво /хардуера позволявали пипане от този вид/ ?
Говора въобще минавали през голямото CPU или то е пас докато се провежда разговор ?

Всички въпроси горе се отнасят за android gsm

П.П.

Идеята да се инсталира приложение на android gsm без специализиран хардуер или специално разработен апарат за тази цел

Последна промяна Наско на Нед Ное 10, 2013 12:16 pm, променена общо 1 път

Съб Ное 09, 2013 12:42 am
Профил

Мнение Re: Кодиране на разговорите през GSM ?
http://www.cellcrypt.com/cellcrypt-mobile

Съб Ное 09, 2013 10:24 am
Профил
Аватар

То те това си е криптиран "скайп" и без Интернет не работи.

Съб Ное 09, 2013 10:10 pm
Профил
Ранг: Форумен бог

https://www.google.com/search?client=sa ... 8&oe=UTF-8

Съб Ное 09, 2013 11:53 pm
Профил
Аватар

Явно не съм обяснил правилно какво имам предвид :
"Идеята да се инсталира приложение на android gsm без специализиран хардуер или специално разработен апарат за тази цел"

Нед Ное 10, 2013 12:17 pm
Профил
Аватар

Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
Наско написа:
"Идеята да се инсталира приложение на android gsm без специализиран хардуер или специално разработен апарат за тази цел"

Тц :!:
няма как да стане, защото аудио процесора и въобще телефонната част от смартфона са 'отделени' от 'андроида', просто още един девайс някъде между блутута и мрежовата карта, и нямаш достъп до воис данните.
А ако някой ти каже че го прави на андроид телефон значи или не разбира или те лъже.
Тези рабопти се правят с отделни приставки, които ползват канала за данни(било GPRS или и-нет ), и самата джаджа има вокодер и модем + заекретяваща част.
има едно голямо НО - някои от мобилните опреатори като засекат такъв разговор(пренос на нерегламентирани данни) прекъсват връзката, а и предизвикват нездрав интерес на разни служби към твоята личност :)
П.С> може да се направи предполагам за чат клиент, но не и за разговор., пролема е , че не разползгаш с 100% от контрола върху ресурсите на андроид девайса, и това което някой ти казват че се предава в криптиран вид 99.9% от случаите се предава в явен :!:
под явен разбирам достъпен за мрежовия оператор

Нед Ное 10, 2013 3:29 pm
Профил

Наско написа:

А защо не става с приложение подобно на скайп, само че да не минава през централта на Майкрософт?

Нед Ное 10, 2013 5:22 pm
Профил

За ставането става, но човекът иска да си ползва нормална voice услуга (тарифа). Иначе през данни е лесно и ясно как. То май без сървър няма как да стане, но не е задължително да е на майкрософт или някой друг, може и собствен.
А относно андроидските - то там май дори не може да се запише звука от насрещния при разговор, поне повечето програмки казват че това не се поддържа от ОС-а (андроид-а). Определени модели май го могат, или поне с custom ROM.

Наско, какво те спира да ползваш интернет вариантите? Отделно плащане са, да, но дори на 128кбит/с трябва да върви съвсем качествен звук (т.е. по-добър от нормалния voice). А за истинска сигурност ти е ясно че не трябва да се допира до нищо "стандартно", най-добре твой сървър и твои клиенти, и съответното криптиране.

Пон Ное 11, 2013 11:04 am
Профил

Въпроса на темата е интересен.
Май нарочно са "затворили" войс процесинга в GSM чипа - без да позволят софтуерно да се базика, за да могат да те слушат ако решат. Та май чисто през Войс канала няма как да стане.

Като че ли единствения вариант е разговор чрез VoIP. За целта трябва сървър, през който да тече трафика и система за нотификация на позвъняванията.
За нотификация може да се използва данновия канал на телефона. На двата телефона се инсталира къстъм софтуер (нещо като скайп с необходимите криптировки), като този софтуер "слуша" и приема съобщения през данновия канал на телефона.

За позвъняване и започване на разговор - "повикващия" телефон се конектва със сървъра (може да има повече от един сървър) и след това звъни на "повикания" през даннова (модемска) връзка, за да му каже адреса на сървъра, портове, криптиращ ключ и др.
След това "повикания телефон автоматично се конектва със сървъра с необходимите сетинги и могат да си разменят през него IP пакети.

Даже незнам дали няма разни "огледални" сървъри по света, които да могат да се използват за целта ...

Не знам само какво ще е закъснението и с какъв приоритет (закъснение) GSM мрежата ще "транспортира" пакетите...

Пон Ное 11, 2013 1:08 pm
Профил
Аватар

Тая тема е актуална от поне 10 години - аз поне още от тогава си спомням за такива интереси от определени групи хора. А това в цитата по-долу е просто смешно - човек, който иска криптирана войс връзка през гсм-те не би трябвало да го интерисува на каква тарифа ще говори, иначе наистина само предизвиква усмивка :D . Едно време Сименс пуснаха такъв телефон с вграден криптиращ чип и цената му беше тогава 6000 евро.
Цитат:
За ставането става, но човекът иска да си ползва нормална voice услуга (тарифа).

Пон Ное 11, 2013 5:54 pm
Профил
Аватар

Аааа, не е само Сименс. Бенефон също имаха но те "скремблираха" войс канала по някакъв си техен начин. Колко е било сикюър - не знам - лично аз съм го пробвал само един път, да го видя дали работи аджеба.

Пон Ное 11, 2013 6:19 pm
Профил ICQ
Аватар

e, те мобифоните се подслушваха с обикновен руски цветен телевизор, много секюр бяха...

истината е, че не можеш да се скриеш. т.е. единствения начин да не те подслушат е да не си отваряш устата. за сега.
на практика зависи от кого искаш да се скриеш.

Пон Ное 11, 2013 6:33 pm
Профил
Аватар

Аз засега притеснения от подслушване нямам - просто защото на единия телефон ме питат "ко праиш", а на другия "тоя кабел де да го вържа". Нека си слушат. Даже когато нямам ко да прая си мълча ей така на телефона че да им хабя мегабайтите сторидж и да губя времето на слушащите...

Пон Ное 11, 2013 6:44 pm
Профил ICQ

Dimitar написа:
Едно време Сименс пуснаха такъв телефон с вграден криптиращ чип и цената му беше тогава 6000 евро.

За 6000Е сигурно могат да се купят 2 сателитни телефона :)

Пон Ное 11, 2013 7:46 pm
Профил

Навремето телефоните като цъкнеш избиране те питаха войс или дейта. Протокола за дейта още си го има. И чипсетите го поддържат. Дали андроида го знае тоя протокол - не знам. Оператора не прави разлика дали минава войс или дейта през канала когато е от абонат към абонат. Тоест си на тарифата за разговор с друг абонат. Гласовия канал е на 13 килобита докато дейта канала ти е на 9600. Ако в 9600 си вместиш криптираните данни не би трябвло да има проблем. Блекбъри пуснаха телефон с криптиране и службите в щатите веднага го забраниха. Не може да има секретна кореспонденция. Проекта е интересен и със сигурност ще се изкарат добри пари от това но си трябва доста ровене. Трябва да се прочете повече за модемните емулации на телефоните.

Вто Ное 12, 2013 3:34 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 20 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща