| Автор |
Съобщение |
|
Наско
Ранг: Популярен
|
 Re: Новини от страната
Да обикновен прост работник съм . Но моля те опитай се да ми обясниш какво смилено очакваш да свърша БСП ДПС и един палячо . Пи условие че : "денят се познава от сутринта" /Народна поговорка а те винаги са верни / Интересно ми е кой от техните избиратели е гласувал за това което правят до сега
|
| Съб Юни 29, 2013 11:36 am |
|
 |
|
Lupus
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Сря Дек 01, 2004 12:44 am Мнения: 2811 Местоположение: София
|
Ами опитай се да бъдеш конкретен и обективен - виж приетите до сега решения на парламента и на правителството. За мен те са в правилната посока. Нека оставим настрана лутанията в кадровите назначение - те не касаят в пряк аспект "простия работник". Как те оценяват като работник - по свършената работа или по това дали си симпатичен на началника? Можеш ли да кажеш на началника си - "няма да назначаваш Иван, защото не ми е симпатичен"?
_________________www.bsms.bg - SMS услуги за фирмите с модерно мислене.
Последна промяна Lupus на Съб Юни 29, 2013 12:00 pm, променена общо 1 път
|
| Съб Юни 29, 2013 11:59 am |
|
 |
|
Zdrav
Регистриран на: Сря Яну 26, 2005 2:01 pm Мнения: 1952 Местоположение: Варна
|
Ти в ред ли си? Има ли измислен консервант за протести. Консервираш си енергията за по-добри времена. Че нали после ще дойде някой като бате Тони и ще каже: Къде беше, че не протестира тогава. Тихолов - проекто-министър на инвестиционното планиране; Пеевски - председател на ДАНС; Иванов - заместник министър на вътрешните работи; Сидеров - председател на комисията за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика; Какво цели правителството сега? PS: Айде стига с тоя лов на "гербери"... достатъчно беше.
_________________ Най-опасният враг на истината и свободата е мнозинството.
|
| Съб Юни 29, 2013 12:00 pm |
|
 |
|
Lupus
|
Напълно съм в ред! Обикновено си концентрирам енергията, когато нещо не ми харесва, да го заменя с нещо по-добро. Не бих си разрушил апартамента с мечтата за къща в Драгалевци с декар двор, ако не знам как да си я купя! Няма да е никак признак на здрав разум! А отговора на въпроса с въпрос най-често означава едно от двете неща: - липса на смислен отговор; - отговора на въпроса е твърде неудобен. //ДобавеноВъпроса си има конкретен адресат и контекст.
Последна промяна Lupus на Съб Юни 29, 2013 12:12 pm, променена общо 1 път
|
| Съб Юни 29, 2013 12:04 pm |
|
 |
|
Zdrav
|
Ей голям страх да не остане България без правителство... Нали досега все ревем че всяко правителство било пагубно за държавата. И много погрешно е да сравняваш решенията които взимаш сам за лично твои неща, като двор и къща, с решения които се взимат от голяма група хора за доста по-голяма територия. Не винаги става премерено и планирано с точна сметка.
|
| Съб Юни 29, 2013 12:12 pm |
|
 |
|
Наско
|
Да и Аз ги виждам в правилната посока за сега но то време то ще покаже. Но някак си тез решения бяха взети... Защото в противен случай протестиращите щяха да са в парламента а не от вън . Трябва ли да има няколко десетки хиляди души пред парламента да им извива ръцете за да си гледат работата както трябва ? Трябва ли моя началник непрекъснато да ми диша в гърба та да работя качествено ?-> Не ще бъда уволнен на втория ден.
Последна промяна Наско на Съб Юни 29, 2013 12:18 pm, променена общо 1 път
|
| Съб Юни 29, 2013 12:15 pm |
|
 |
|
Lupus
|
Да, определено ме е страх от анархията, която ще настъпи с поредното служебно правителство и перспективата "избори до дупка". Не зная по-добър инструмент за управление на една държава от правителството. А ти "Вся власт советом" ли искаш? Управление на улицата? Значи това е правилната посока на действие на протестиращите - да се вземат правилните решения от парламента и правителството. И да си корегират грешките. Никой не е безгрешен. Началника ти винаги ще те контролира - гласно или негласно. Дали обаче ако в болшинството случаи ти вземаш верните решения и работиш добре трябва ли за допусната грешка да те уволни веднага???
Последна промяна Lupus на Съб Юни 29, 2013 12:27 pm, променена общо 1 път
|
| Съб Юни 29, 2013 12:16 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Ама всъщност реално до това опира. Единственият резултат, който ще има от протестите ще е да върне Бойко на власт.
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Съб Юни 29, 2013 12:21 pm |
|
 |
|
Zdrav
|
Дори не разбирам за какво говориш... Не съм добър в историята на СССР. Това, което искам е правителството да си подаде оставка. Това е съвсем нормална процедура и си има нормални ходове след това. Но нали Станишев и компания са заети да гонят гербери из държавата и е много важно да не се оставя властта точно сега. Друго което искам е да се изчистят избирателните списъци и да се въведе ред при гласуването. Който иска да ходи да гласува и да легитимира властта. Но ми проглушиха ушите с това "Купуването и продаването на гласове е престъпление." А това не е мой проблем и въобще не е единствения проблем при изборите. Друго което искам е Волен Сидеров да е извън парламента и политиката въобще - едни нови избори ще го направят това. Искам в парламента да няма тактически игри за спечелване на важния златен депутат за достигане на кворум. Вярно е че нямаме ясен отговор и че ще имаме подходящи хора за управници вероятно едва когато малките деца дето са сега на протестите с родителите си минат Христовата възраст. Но част от възпитанието на новите управници включва тези протести... макар и да няма ясни отговори и да няма алтернатива сега.
|
| Съб Юни 29, 2013 12:29 pm |
|
 |
|
tgi
|
И кого искаш за министър-председател след това? Име, ако може  .
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Съб Юни 29, 2013 12:32 pm |
|
 |
|
Наско
|
Е поне постигнахме общо мнение че протестите не са чак толкоз безсмислени и има положителни резултати 
|
| Съб Юни 29, 2013 12:35 pm |
|
 |
|
Zdrav
|
Не ми стига вътъка за това..., но ако може ти да кажеш името на "баш шефът" би било добре...
|
| Съб Юни 29, 2013 12:40 pm |
|
 |
|
Lupus
|
Това, че не познаваш историята не е за хвалба. Значи няма смисъл да те връщам още по-назад - в историята на Френската революция. За това и мислиш по този начин. Не забравяй обаче, че историята често се повтаря, понякога и като фарс. Но хората така и не се научиха да си вадят правилните уроци от нея - къде поради непознаването и, къде поради грешната интерпретация на ставалото вече от историците а и много често поради откровената глупост на "водачите". Ние сме конкретен случай - 23 години повтаряме една и съща история с едни и същи грешки и пак маса народ не иска да проумее простичката истина - тази система на демокрация е неприложима за народ като нашия. И докато не се смени системата нищо няма да се промени.
|
| Съб Юни 29, 2013 12:42 pm |
|
 |
|
tgi
|
Тоест не знаеш какво искаш, само какво не искаш. Защо тогава (заедно с останалите протестиращи) казваш, че искаш "избори"? Кого искаш да "избереш"?
|
| Съб Юни 29, 2013 12:50 pm |
|
 |
|
Zdrav
|
И аз мисля, че има неща които не са се променяли за тези 23 години и в крайна сметка това което сме сега е култивирано през годините. Не гените, културата ни е такава. А културата е въпрос на развитие. Гените са средство за оправдаване. Сигурно си мислиш, че съм някакъв голям радетел на демокрацията и гражданското общество - не чисто и просто и съвсем демагогски и манипулирано искам сега само едно - това правителство да си ходи. Спокойно няма да има избори до дупка. Най-много още едни избори ще има. Това с изборите до дупка е манипулативно изопачаване. Манипулативно изопачаване е и че нищо нямало да се промени.
tgi, айде да не влизаме в обяснителни преписки. Никой не гласува за министър председател на изборите. Нито пък съм длъжен аз да давам отговори за политическото бъдеще на страната ни. Ти нали все имаш готов отговор с "баш шефът", "хората с пушките", "хората по кабинетите"... Отговори ти или се завивай през глава с тези обяснения и спи спокойно.
|
| Съб Юни 29, 2013 1:00 pm |
|
|