Отговори на тема  [ 16188 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 222, 223, 224, 225, 226, 227, 228 ... 1080  Следваща
Новини от страната 
Автор Съобщение
Ранг: Популярен
Аватар

Мнение Re: Новини от страната
Да обикновен прост работник съм .
Но моля те опитай се да ми обясниш какво смилено очакваш да свърша БСП ДПС и един палячо .
Пи условие че : "денят се познава от сутринта" /Народна поговорка а те винаги са верни /
Интересно ми е кой от техните избиратели е гласувал за това което правят до сега

Съб Юни 29, 2013 11:36 am
Профил
Ранг: Форумен бог
Аватар

Наско написа:
Да обикновен прост работник съм .
Но моля те опитай се да ми обясниш какво смилено очакваш да свърша БСП ДПС и един палячо .
Пи условие че : "денят се познава от сутринта" /Народна поговорка а те винаги са верни /
Интересно ми е кой от техните избиратели е гласувал за това което правят до сега

Ами опитай се да бъдеш конкретен и обективен - виж приетите до сега решения на парламента и на правителството. За мен те са в правилната посока. Нека оставим настрана лутанията в кадровите назначение - те не касаят в пряк аспект "простия работник". Как те оценяват като работник - по свършената работа или по това дали си симпатичен на началника? Можеш ли да кажеш на началника си - "няма да назначаваш Иван, защото не ми е симпатичен"?

Последна промяна Lupus на Съб Юни 29, 2013 12:00 pm, променена общо 1 път

Съб Юни 29, 2013 11:59 am
Профил WWW
Аватар

Lupus написа:
ОК, съгласен съм. Какво целим с протестите сега? ...

Ти в ред ли си?
Има ли измислен консервант за протести. Консервираш си енергията за по-добри времена. Че нали после ще дойде някой като бате Тони и ще каже: Къде беше, че не протестира тогава.

Тихолов - проекто-министър на инвестиционното планиране;
Пеевски - председател на ДАНС;
Иванов - заместник министър на вътрешните работи;
Сидеров - председател на комисията за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика;

Какво цели правителството сега?

PS:
Lupus написа:
До колкото схванах, предпочиташ ББ+ЦЦ вместо БСП+ДПС?

Айде стига с тоя лов на "гербери"... достатъчно беше.

Съб Юни 29, 2013 12:00 pm
Профил
Аватар

Zdrav написа:
Lupus написа:
ОК, съгласен съм. Какво целим с протестите сега? ...

Ти в ред ли си?
Има ли измислен консервант за протести. Консервираш си енергията за по-добри времена. Че нали после ще дойде някой като бате Тони и ще каже: Къде беше, че не протестира тогава.

Какво цели правителството сега?

Напълно съм в ред! Обикновено си концентрирам енергията, когато нещо не ми харесва, да го заменя с нещо по-добро. Не бих си разрушил апартамента с мечтата за къща в Драгалевци с декар двор, ако не знам как да си я купя! Няма да е никак признак на здрав разум!
А отговора на въпроса с въпрос най-често означава едно от двете неща:
- липса на смислен отговор;
- отговора на въпроса е твърде неудобен.
//Добавено
Zdrav написа:
PS:
Lupus написа:
До колкото схванах, предпочиташ ББ+ЦЦ вместо БСП+ДПС?

Въпроса си има конкретен адресат и контекст.

Последна промяна Lupus на Съб Юни 29, 2013 12:12 pm, променена общо 1 път

Съб Юни 29, 2013 12:04 pm
Профил WWW
Аватар

Ей голям страх да не остане България без правителство... Нали досега все ревем че всяко правителство било пагубно за държавата.
И много погрешно е да сравняваш решенията които взимаш сам за лично твои неща, като двор и къща, с решения които се взимат от голяма група хора за доста по-голяма територия. Не винаги става премерено и планирано с точна сметка.

Съб Юни 29, 2013 12:12 pm
Профил
Аватар

Lupus написа:
...виж приетите до сега решения на парламента и на правителството. За мен те са в правилната посока...

Да и Аз ги виждам в правилната посока за сега но то време то ще покаже.
Но някак си тез решения бяха взети... Защото в противен случай протестиращите щяха да са в парламента а не от вън .
Трябва ли да има няколко десетки хиляди души пред парламента да им извива ръцете за да си гледат работата както трябва ?
Трябва ли моя началник непрекъснато да ми диша в гърба та да работя качествено ?-> Не ще бъда уволнен на втория ден.

Последна промяна Наско на Съб Юни 29, 2013 12:18 pm, променена общо 1 път

Съб Юни 29, 2013 12:15 pm
Профил
Аватар

Zdrav написа:
Ей голям страх да не остане България без правителство... Нали досега все ревем че всяко правителство било пагубно за държавата.
И много погрешно е да сравняваш решенията които взимаш сам за лично твои неща, като двор и къща, с решения които се взимат от голяма група хора за доста по-голяма територия. Не винаги става премерено и планирано с точна сметка.

Да, определено ме е страх от анархията, която ще настъпи с поредното служебно правителство и перспективата "избори до дупка". Не зная по-добър инструмент за управление на една държава от правителството. А ти "Вся власт советом" ли искаш? Управление на улицата?
Наско написа:
Lupus написа:
...виж приетите до сега решения на парламента и на правителството. За мен те са в правилната посока...

Да и Аз ги виждам в правилната посока за сега но то време то ще покаже.
Но някак си тез решения бяха взети... Защото в противен случай протестиращите щяха да са в парламента а не от вън .
Трябва ли да има няколко десетки хиляди души пред парламента да им извива ръцете за да си гледат работата както трябва ?
Трябва ли моя началник непрекъснато да ми диша в гърба та да работя качествено ?

Значи това е правилната посока на действие на протестиращите - да се вземат правилните решения от парламента и правителството. И да си корегират грешките. Никой не е безгрешен. Началника ти винаги ще те контролира - гласно или негласно. Дали обаче ако в болшинството случаи ти вземаш верните решения и работиш добре трябва ли за допусната грешка да те уволни веднага???

Последна промяна Lupus на Съб Юни 29, 2013 12:27 pm, променена общо 1 път

Съб Юни 29, 2013 12:16 pm
Профил WWW
Аватар

Zdrav написа:
...

Ама всъщност реално до това опира. Единственият резултат, който ще има от
протестите ще е да върне Бойко на власт.

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Съб Юни 29, 2013 12:21 pm
Профил WWW
Аватар

Lupus написа:
А ти "Вся власт советом" ли искаш? Управление на улицата?

Дори не разбирам за какво говориш... Не съм добър в историята на СССР.
Това, което искам е правителството да си подаде оставка. Това е съвсем нормална процедура и си има нормални ходове след това. Но нали Станишев и компания са заети да гонят гербери из държавата и е много важно да не се оставя властта точно сега.
Друго което искам е да се изчистят избирателните списъци и да се въведе ред при гласуването. Който иска да ходи да гласува и да легитимира властта. Но ми проглушиха ушите с това "Купуването и продаването на гласове е престъпление." А това не е мой проблем и въобще не е единствения проблем при изборите.
Друго което искам е Волен Сидеров да е извън парламента и политиката въобще - едни нови избори ще го направят това.
Искам в парламента да няма тактически игри за спечелване на важния златен депутат за достигане на кворум.
Вярно е че нямаме ясен отговор и че ще имаме подходящи хора за управници вероятно едва когато малките деца дето са сега на протестите с родителите си минат Христовата възраст.
Но част от възпитанието на новите управници включва тези протести... макар и да няма ясни отговори и да няма алтернатива сега.

Съб Юни 29, 2013 12:29 pm
Профил
Аватар

Zdrav написа:
...
Това, което искам е правителството да си подаде оставка.
...

И кого искаш за министър-председател след това? Име, ако може :) .

Съб Юни 29, 2013 12:32 pm
Профил WWW
Аватар

Lupus написа:
... Какво целим с протестите сега?

Lupus написа:
... Значи това е правилната посока на действие на протестиращите...

Е поне постигнахме общо мнение че протестите не са чак толкоз безсмислени и има положителни резултати :partyman:

Съб Юни 29, 2013 12:35 pm
Профил
Аватар

tgi написа:
Zdrav написа:
...
...

Не ми стига вътъка за това..., но ако може ти да кажеш името на "баш шефът" би било добре...

Съб Юни 29, 2013 12:40 pm
Профил
Аватар

Zdrav написа:
Lupus написа:
А ти "Вся власт советом" ли искаш? Управление на улицата?

Дори не разбирам за какво говориш... Не съм добър в историята на СССР.
.....

Това, че не познаваш историята не е за хвалба. Значи няма смисъл да те връщам още по-назад - в историята на Френската революция. За това и мислиш по този начин. Не забравяй обаче, че историята често се повтаря, понякога и като фарс. Но хората така и не се научиха да си вадят правилните уроци от нея - къде поради непознаването и, къде поради грешната интерпретация на ставалото вече от историците а и много често поради откровената глупост на "водачите". Ние сме конкретен случай - 23 години повтаряме една и съща история с едни и същи грешки и пак маса народ не иска да проумее простичката истина - тази система на демокрация е неприложима за народ като нашия. И докато не се смени системата нищо няма да се промени.

Съб Юни 29, 2013 12:42 pm
Профил WWW
Аватар

Zdrav написа:
tgi написа:
Zdrav написа:
...
...

Не ми стига вътъка за това..., ...

Тоест не знаеш какво искаш, само какво не искаш.

Защо тогава (заедно с останалите протестиращи) казваш, че искаш "избори"?
Кого искаш да "избереш"?

Съб Юни 29, 2013 12:50 pm
Профил WWW
Аватар

И аз мисля, че има неща които не са се променяли за тези 23 години и в крайна сметка това което сме сега е култивирано през годините.
Не гените, културата ни е такава. А културата е въпрос на развитие. Гените са средство за оправдаване.
Сигурно си мислиш, че съм някакъв голям радетел на демокрацията и гражданското общество - не чисто и просто и съвсем демагогски и манипулирано искам сега само едно - това правителство да си ходи.
Спокойно няма да има избори до дупка. Най-много още едни избори ще има. Това с изборите до дупка е манипулативно изопачаване. Манипулативно изопачаване е и че нищо нямало да се промени.

tgi, айде да не влизаме в обяснителни преписки. Никой не гласува за министър председател на изборите. Нито пък съм длъжен аз да давам отговори за политическото бъдеще на страната ни. Ти нали все имаш готов отговор с "баш шефът", "хората с пушките", "хората по кабинетите"... Отговори ти или се завивай през глава с тези обяснения и спи спокойно.

Съб Юни 29, 2013 1:00 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 16188 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 222, 223, 224, 225, 226, 227, 228 ... 1080  Следваща