| Автор |
Съобщение |
|
Цецо
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
 Re: Новини от страната
Баланс. Както винаги истината е по - средата. В застаряваща Европа има нужда от деца. В Индия и Бангладеш пък са прекомерно много...
Наиситна златния баланс май е около 2 броя. Някъде бях чел, че това е оптималната бройка от гледна точка, покриване на смъртността в развития свят. При повече, планетата отеснява.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пон Яну 07, 2013 3:00 pm |
|
 |
|
Wise
Регистриран на: Нед Дек 19, 2004 6:26 pm Мнения: 1628 Местоположение: Сливен
|
По съм склонен на 3 деца, защото не винаги дорастват // или могат // да имат поколение. Но проблемът с цигани, индийци, китайци, мексиканци, негри ..... не е етнически. Проблемът е, че не се грижат за децата си. При нас ги изоставят в домове или ги изкарват на улицата за да просят. И , разбира се, всяка циганка е самотна майка...
//това вече е бизнес
|
| Пон Яну 07, 2013 6:50 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30859 Местоположение: София
|
Абе решението всички го знаем, ама няма кой да го приложи.....
|
| Пон Яну 07, 2013 11:11 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Позицията ми е, че не можеш да ревеш, че раждаемоста падала и в същото време да не искаш да правиш деца. Какво остава пък да протестираш, че циганите правели деца. Това са все странни неща за протест  . Иначе не съм запознат точно как стои тук въпроса с домовете. До колкото съм чувал има нещо подобно, но е само временна спирка докато се намери приемно семейство за детето. Но какви са подробностите точно идея си нямам.
|
| Вто Яну 08, 2013 3:43 am |
|
 |
|
Цецо
|
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Вто Яну 15, 2013 7:24 pm |
|
 |
|
Desert Leo
Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 3:25 pm Мнения: 5681 Местоположение: София
|
Браво! Амчи тъй де, силикона струва паре...
|
| Вто Яну 15, 2013 8:54 pm |
|
 |
|
bateAz
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 4:11 pm Мнения: 3753 Местоположение: София
|
Едно време бях пионерче ... Явно не съм улучил кое е правилното време.
|
| Вто Яну 15, 2013 9:29 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Още малко развитие по темата за пионерчетата - отличници. http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2013/01/ ... roproekta/Предполагам, че целия проблем се поражда от двойнственото значение на думата "силикон". Вероятно някой чиновник е объркал няколко чифта цици с IT иновации 
|
| Вто Яну 15, 2013 10:29 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
http://dnes.dir.bg/news/evropeyska-komi ... 25776?nt=4Все по същата новина. То че не е за вярване не е ама и не е да не знаем, че чалгата е съвсем умишлена и насочено провеждана политика, едно е да контролираш мислещи хора друго си е да ги направиш на тъпи селяни преди това. Статистика няма колко чалгослушащи има в БГ, все някакви ще има, ама явно не са много щом на чалгарите им се налага да крадат вместо да се чудят как да си харчат печалбите.
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Вто Яну 15, 2013 10:35 pm |
|
 |
|
Desert Leo
Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 3:25 pm Мнения: 5681 Местоположение: София
|
Ама много издребнявате. Все си е "Силиконова долина", ако и да е по поречието на Марица. 
|
| Сря Яну 16, 2013 8:37 am |
|
 |
|
Ицо
Регистриран на: Пет Дек 16, 2005 3:50 pm Мнения: 1260 Местоположение: София
|
Не разбирам за какво е този рев срещу Пайнер. Фирма като всяка друга е, кандидатства - печели. Вместо да протестират срещу самото наличие на еврофондове. Ако може някой с икономическо образование да ми обясни как се връзва наличието на въпросните фондове с понятието "Пазарна икономика"....
|
| Сря Яну 16, 2013 11:13 am |
|
 |
|
Цецо
|
Чистия пазар в абсолютния му вид е неприложим в съвременните общества. Затова се правят подобни изкривявания (субсидии, фондове, солидарни схеми), за да се притъпи остротата му. Кога става прекалено крив е друг въпрос... Иначе ако се остави на пазара да решава, би следвало още утре да закрием всички опери и театри и да настаним там Азис и силиконките. 
|
| Сря Яну 16, 2013 11:46 am |
|
 |
|
ДедоБоре
|
... е когато можеш да направиш пачка за един ден. стоката струва толкова, колкото можеш да я продадеш. няма никакво значение колко ти струва на тебе. субсидиите са друг филм по друга програма. ключовата дума там е "точне"/измама
|
| Сря Яну 16, 2013 12:20 pm |
|
 |
|
Ицо
Регистриран на: Пет Дек 16, 2005 3:50 pm Мнения: 1260 Местоположение: София
|
Дедо, аз отдавна разбрах що е то "Пазарна икономика" - същото като "Развит социализъм" - нито е социализъм , нито е развит. Дори мога да се самоцитирам: viewtopic.php?f=6&t=3087&p=138730&hilit=+%D0%9F%D0%B0%D0%B7%D0%B0%D1%80%D0%BD%D0%B0#p138730Въпросът ми беше към любителите на т.нар наука "икономика" - те как ще ми обяснят подпомагането на точно определени частни фирми с пари на данъкоплатците - кое тук е пазар и кое е икономика. 
|
| Чет Яну 17, 2013 9:33 am |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Ицо, живота никога не е бил еднакво справедлив към всички и никога няма да бъде  .
|
| Чет Яну 17, 2013 4:55 pm |
|
|