Отговори на тема  [ 33 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща
BLUE TRONIC 
Автор Съобщение
Ранг: Почетен член

Мнение Re: BLUE TRONIC
Има и такива луди, пускат течна фаза през бензиновите инжектори, даже и помпата е бензинова
http://www.icomitalia.it/icom_jtg-hp.html

Пет Окт 26, 2012 12:35 pm
Профил
Ранг: Форумен бог
Аватар

kasparov написа:
Има и такива луди, пускат течна фаза през бензиновите инжектори, даже и помпата е бензинова
http://www.icomitalia.it/icom_jtg-hp.html

Горивните пътища не са направени да работят на такова налягане. Може да стане сериозен проблем.

Пет Окт 26, 2012 12:39 pm
Профил
Аватар

Добре де, няма ли начин отварянето на механичната дюза да се преобразува в електрически сигнал?
Всъщност, как точно се отваря тая дюза, че четох разни неща, ама май не ми е напълно ясно нещо...?

Пет Окт 26, 2012 12:48 pm
Профил ICQ WWW

Става - казва се LPdi - http://www.vialle.nl/producten/lpdi.html?L=1 .
Цената няма да ти хареса.
Дюзите на мех. инжекция работят фулл груп и се отпушват над определено налягане. Повече газ с педала - по голяма налягане, повече гориво в колектора. Това е в общи линни идеята. Няма как да се преобразува в ел защото всичко е с механични отношения.

Пет Окт 26, 2012 3:51 pm
Профил
Аватар

relsys написа:
Добре де, няма ли начин отварянето на механичната дюза да се преобразува в електрически сигнал?
Всъщност, как точно се отваря тая дюза, че четох разни неща, ама май не ми е напълно ясно нещо...?

Никак, тя си е постоянно отворена, като на дизела. Дебита се регулира с налягане.

Пет Окт 26, 2012 3:53 pm
Профил

relsys написа:
Цецо написа:
Нали това съм написал по-горе, никой не иска да ми сложи каквато и да е уредба... Или ако ми сложели обикновена, щяло да гърми, да съм се примирял с плаване на ниските обороти... ала-бала... ей такива неща. Пък и кой век сме все пак.... обаче оказва се, че няма едно читаво ЕКУ за газ на пазара...
Личен опит - прави са - точно това се получава. Карам си още 124-ката която е със стария КЕ-Jetronic... взех я с монтирана газова "обикновена" уредба - изтърпях я точно година и малко и после с големите резачки и си я джиткам в момента на бензин и нямам абсолютно никакви проблеми (ако не броим разхода, с който съм се примирил :( )...

ЕДИТ: ако си с К-JETRONIC т.е. без ламбда сонда - има малък шанс да успееш да я стабилизираш, но се слага един шиш през филтъра с който натискаш клапата на разходомера да седи в напълно отворено положение, но това определя и палене на газ, което особено за настъпващата зима е... сам знаеш... С две думи - не си губи времето, по-добре смени колата...

Пет Окт 26, 2012 5:02 pm
Профил ICQ
Аватар

Брей, лоша работа......

М/у другото, намери се един дето можел да я направи. Пичовете от BLUE TRONIC ме препратиха при един Наско в Модерно предградие. Каза, че две такива е правил до сега и нямало проблем. По телефона на първо четене ме офертира с 1200 лв... Някой да има някакви отзиви от там?

Пет Окт 26, 2012 5:55 pm
Профил ICQ WWW

Стига бе, 1200, за толкова ще си смениш двигателя с по модерен и ще ти останат пари за ГИ.
Мисля около 600 гроша се вързваше цялата работа - еку на блутроник, 5 инжектора на рейл, апачи редуктор, 25л бутилка, тръби, скоби и други дреболии.
Ако не бързаш изчакай да видим до къде ще я докараме с приятелчето и неговия 2.3 мотор. Твоя какъв е?

Пет Окт 26, 2012 6:36 pm
Профил
Аватар

Моя е 2000. Ми така е. Тука у Софето нЕма за 600 гроша. Обясни ми, че е защото рейката с клапаните и изпарителя нямало да са турски. Както и да е де, всички знаем колко струват тези неща.

Съб Окт 27, 2012 1:46 am
Профил ICQ WWW

relsys написа:
Моя е 2000. Ми така е. Тука у Софето нЕма за 600 гроша. Обясни ми, че е защото рейката с клапаните и изпарителя нямало да са турски. Както и да е де, всички знаем колко струват тези неща.

Тоя Мерц би трябвало да е с 102 тип мотор.
Едно предупреждение - независимо от газовата уредба – та тоя мотор има следния проблем – ако по някаква причина се запали сместа в смукателните тръби , в доста случаи се криви част от механизма на К джетроника и от там нататък се кара само на газ –свен в случаи не някои е мераклия и плати за ново .На тоя мотор наи успещно се слага съвем обикновена газова само дето се прави слабо място ,слага се едно гумено балонче, мехче и т.н и аз не му знам по научному името, та когато гръмне налягането излиза оттам и не деформира нищо.

Сря Ное 14, 2012 8:48 am
Профил
Аватар

Това с избухването в колекторите не е проблем само на тоя мотор. Карал съм инкциони на газ и съм трошил два дебитомера на две различни коли по тоя начин, въпреки, че имах клапи за изпускане на налягането. Затова на инжекционен мотор аз лично бих сложил само газов инжекцион. Затова и в крайна сметка си взех дизел.

Сря Ное 14, 2012 11:18 am
Профил ICQ
Аватар

Аз едно време карах Скорпио на газ. Случваше се да гръмне, ама гуменият пръстен на смесителя винаги сработваше.
Тая май ще я карам така, то и без друго сигурно ще гори 20 на газ.

Сря Ное 14, 2012 12:06 pm
Профил ICQ WWW
Ранг: Минаващ
Ранг: Минаващ

Механичният инжекцион може перфектно да се приспособи към обикновенна газова, но си е играчка. В Ауди форума има една доста дълга и подробна тема в която е описано как се прави. Основно проблемите идват от "олекването" нa клапата на дебитомера.
Дори са намерили и "заместител" дебитомера :)

Сря Дек 05, 2012 6:15 pm
Профил
Аватар

Да не пускам нова тема, някой да има идея, защо като стопли ми прекъсва/придърпва мотора?

Чет Мар 14, 2013 6:43 pm
Профил ICQ WWW

Едно преположение:
Свещи , кабели за свещите.
Един тест дали е от тях може да си направиш сам.
Караш бавно 40-50 км/ч, и включваш на 4 скорост и пак, караш с ниски обороти.
После настъпваш до дупка газта, и колата трябва да ускорява бавно , но да няма насичания ( прекъсване ).
Ако има - запалителната система е причината в голяма част от случаите.
Или : вечер на много тъмно място, вдигаш капака на колата и гледаш дали пропълзяват искри или сияние около кабелите, лулите , бобините на запалването.
Даваш рязко газ със ръка ( ако е със жило ) и пак гледаш за утечки.
Аз така си открих 'заминали' кабели .

Друго ми идва на ум,
ако е на газ ( ГИ ) може разцентроване на дюзите да има.

Чет Мар 14, 2013 9:48 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 33 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща