| Автор |
Съобщение |
|
the_real_maniac
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Пет Авг 19, 2005 11:38 am Мнения: 978 Местоположение: Europe -> BG
|
Desert ЛъвА е прав
Но сега сериозно , аз си мисля да не сменя канала , ами просто да следи звука и преди да го подаде /пропусне към говорителя (даденият МЦУ) , ако прецени , че е """голям""" да го намалява.
тъй то  нещо като интелигентен филтър 
|
| Пон Ное 14, 2005 7:58 pm |
|
 |
|
Nikola Kirov
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Окт 31, 2004 9:19 pm Мнения: 4464 Местоположение: Stara Zagora
|
Ами кои ви кара да гледате телевизия.
Значи гледаш телевизия - имаш проблем. Не гледаш - нямаш проблем.
Човек като набляга на сладките неща в живота не му и идва наум да гледа телевизия.
|
| Пон Ное 14, 2005 7:59 pm |
|
 |
|
Zdrav
Регистриран на: Сря Яну 26, 2005 2:01 pm Мнения: 1952 Местоположение: Варна
|
Наистина редно е и телевизора да не остава безучастен в такъв момент.
А във въдворилата се в следващият момент внезапна тишина да пусне лека и приятна музика ...
|
| Пон Ное 14, 2005 8:16 pm |
|
 |
|
Lupus
Регистриран на: Сря Дек 01, 2004 12:44 am Мнения: 2811 Местоположение: София
|
Взе ми идеята от устата! Тъкмо си мислех защо трябва да продължавам да слушам как някой ми втълпява да си купя нещо. В този ред на мисли - канала за звука се прехвърля към едно предварително настроено на любимата станция малко радио (от тия китайските за 6лв), а умното устройство продължава да следи звука на телевизионния канал. Като свърши рекламата ми връща звука.
|
| Пон Ное 14, 2005 8:23 pm |
|
 |
|
joro
Ранг: Минаващ
Регистриран на: Нед Авг 14, 2005 12:43 pm Мнения: 94 Местоположение: Пловдив
|
 хммм
Сега като цяло гледам че работата върви към лимитер на силата на звука или АРУ - ама тогава сме длъжни пак да слушаме рекламите - верно по тихо, ама и динамиката от звуковата картина по време на филми ще забегне.
А дали може от силата на звука да се отсъди "дойде реклама" , ще ми се да е така ама много трудно ще се хване, най малко AD Killer-a или ще се задейства често при малка времеконстанта) , или ще пропуска да отчете рекламите (при голяма времеконстанта) .
Преди малко пак минаха рекламите и пак гледах как скриват логото на канала. Ще ми се да вярвам, че всички канали по време на реклама си скриват каналното лого. Сега несъм си играл с видеосигнал, но знам че там на някои от горните редове стои най-често едно стационарно бяло изображение , което ако го няма , значи има реклами! 
|
| Вто Ное 15, 2005 1:21 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Ако направите такова чудо дето да разпознава по логото и да ми сменя канала, направо го преместете в пазар, ще се кандидатирам за една бройка, ако е на преимлива цена. Мисля че няма да съм единствен.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Вто Ное 15, 2005 11:49 am |
|
 |
|
Desert Leo
Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 3:25 pm Мнения: 5677 Местоположение: София
|
Да се разпознава логото само за да се избегнат дразнещите реклами е да се трепе врабче с топ.
Най-простото решение е на Никола.
Иначе разпознаването на логото не е чак толкова сложна задача и се прави, но за специални цели.
|
| Вто Ное 15, 2005 12:06 pm |
|
 |
|
Lupus
|
Идеята май беше не да се разпознава логото, а да се констатира липсата му. Това означава, че в момента върви реклама.
|
| Вто Ное 15, 2005 12:19 pm |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
Самото разпознаване дали има или няма лого е елементарно. По-трудно (и почти невъзможно) е да се автоматизира както трябва. Тоест, само да разбира кое е е логото...
|
| Вто Ное 15, 2005 12:26 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Бе незнам в щатите сега имаше една ситема доста хитра. Начи закачаш си я ти към телевизията. Кат ти звънне некой на вратата - я пускаш. Тя е с некъв голем харддиск и започва да записва. После кат се върнеш си пускаш и почваш да гледаш без да си изпуснал нищо. Наглася се да не записва рекламите. И понеже те са на всеки 10-15 минути (ужас е там вервайте), след това бързо наваксваш. Ама после докат си пред телевизора - кат почнат реклами ти пуска канал който предварително си сетнал или музика или нещо там друго. И като всяка електроника в Щатите беше некви смешни пари.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Вто Ное 15, 2005 12:30 pm |
|
 |
|
Lupus
|
Това не ти трябва. Задължение на всички телевизии е когато излъчват реклама да спират логото. И те го правят.
Има лого - нормално предаване.
Няма лого - рекламаааааа
|
| Вто Ное 15, 2005 12:38 pm |
|
 |
|
Реконструктор
|
Казах, че разпознаването "има-няма" не е проблем. Трудното е самото определяне на логото и съответно местоположението му.
|
| Вто Ное 15, 2005 12:46 pm |
|
 |
|
bateAz
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 4:11 pm Мнения: 3750 Местоположение: София
|
И това не е много трудно - да се направи самообучаваща се програма. Следи за дълговременно непроменяща са част от изобрацението и го заплюва като 'лого'. Естествено, ще трябва да се отчитат и неизбежните шумове.
|
| Вто Ное 15, 2005 1:23 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
Разпознаването на логото на повечето телевизионни канали не би трябвало да е сложно. То е бяло, в горния ляв или десн ъгъл на екрана. С елементарна схема се прихващат синхро сигналите, нивото на бялото и се следи за наличието им в началото или в края на определени редове, примерно първите 100 за да не хваща субтитрите, като това може да се комбинира и с алгоритъма на Батето. Като допълнение, устройството може да е обучаемо, с IR приемник и предавател и да следи на кой канал е телевизора и в зависимост от това да ползва различни предварително заложени данни за логото на всеки канал (телевизия). При детекция за "реклама" подава през IR команда мют или смяна на канал и адиос на досадните реклами  .
|
| Вто Ное 15, 2005 3:28 pm |
|
 |
|
Реконструктор
|
Я помисли пак. Логото може да има произволна неправилна форма и произволни цветове. Как ше подходиш?
|
| Вто Ное 15, 2005 4:56 pm |
|
|