Отговори на тема  [ 56 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща
Писна ми от реклааами! 
Автор Съобщение
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член
Аватар

Мнение 
Desert ЛъвА е прав :)

Но сега сериозно , аз си мисля да не сменя канала , ами просто да следи звука и преди да го подаде /пропусне към говорителя (даденият МЦУ) , ако прецени , че е """голям""" да го намалява. :)

тъй то :) нещо като интелигентен филтър :)

Пон Ное 14, 2005 7:58 pm
Профил ICQ
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
Ами кои ви кара да гледате телевизия. :)
Значи гледаш телевизия - имаш проблем. Не гледаш - нямаш проблем. :)
Човек като набляга на сладките неща в живота не му и идва наум да гледа телевизия.

Пон Ное 14, 2005 7:59 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Desert Leo написа:
Браво на АРУ-то и в този случай! Нали, когато решиш да удариш по масата искаш да бъдеш чут. Редно е и телевизора да намали звука.

:lol: :lol: :lol:
Наистина редно е и телевизора да не остава безучастен в такъв момент.
А във въдворилата се в следващият момент внезапна тишина да пусне лека и приятна музика ...

Пон Ное 14, 2005 8:16 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Zdrav написа:
Desert Leo написа:
Браво на АРУ-то и в този случай! Нали, когато решиш да удариш по масата искаш да бъдеш чут. Редно е и телевизора да намали звука.

:lol: :lol: :lol:
Наистина редно е и телевизора да не остава безучастен в такъв момент.
А във въдворилата се в следващият момент внезапна тишина да пусне лека и приятна музика ...

Взе ми идеята от устата! Тъкмо си мислех защо трябва да продължавам да слушам как някой ми втълпява да си купя нещо. В този ред на мисли - канала за звука се прехвърля към едно предварително настроено на любимата станция малко радио (от тия китайските за 6лв), а умното устройство продължава да следи звука на телевизионния канал. Като свърши рекламата ми връща звука.

Пон Ное 14, 2005 8:23 pm
Профил WWW
Ранг: Минаващ
Ранг: Минаващ
Аватар

Мнение хммм
Сега като цяло гледам че работата върви към лимитер на силата на звука или АРУ - ама тогава сме длъжни пак да слушаме рекламите - верно по тихо, ама и динамиката от звуковата картина по време на филми ще забегне.

А дали може от силата на звука да се отсъди "дойде реклама" , ще ми се да е така ама много трудно ще се хване, най малко AD Killer-a или ще се задейства често при малка времеконстанта) , или ще пропуска да отчете рекламите (при голяма времеконстанта) .

Преди малко пак минаха рекламите и пак гледах как скриват логото на канала. Ще ми се да вярвам, че всички канали по време на реклама си скриват каналното лого. Сега несъм си играл с видеосигнал, но знам че там на някои от горните редове стои най-често едно стационарно бяло изображение , което ако го няма , значи има реклами! :)

Вто Ное 15, 2005 1:21 am
Профил
Аватар

Мнение 
Ако направите такова чудо дето да разпознава по логото и да ми сменя канала, направо го преместете в пазар, ще се кандидатирам за една бройка, ако е на преимлива цена. Мисля че няма да съм единствен.

Вто Ное 15, 2005 11:49 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Да се разпознава логото само за да се избегнат дразнещите реклами е да се трепе врабче с топ.
Най-простото решение е на Никола.
Иначе разпознаването на логото не е чак толкова сложна задача и се прави, но за специални цели.

Вто Ное 15, 2005 12:06 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Desert Leo написа:
Да се разпознава логото само за да се избегнат дразнещите реклами е да се трепе врабче с топ.
Най-простото решение е на Никола.
Иначе разпознаването на логото не е чак толкова сложна задача и се прави, но за специални цели.

Идеята май беше не да се разпознава логото, а да се констатира липсата му. Това означава, че в момента върви реклама.

Вто Ное 15, 2005 12:19 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Самото разпознаване дали има или няма лого е елементарно. По-трудно (и почти невъзможно) е да се автоматизира както трябва. Тоест, само да разбира кое е е логото...

Вто Ное 15, 2005 12:26 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Бе незнам в щатите сега имаше една ситема доста хитра. Начи закачаш си я ти към телевизията. Кат ти звънне некой на вратата - я пускаш. Тя е с некъв голем харддиск и започва да записва. После кат се върнеш си пускаш и почваш да гледаш без да си изпуснал нищо. Наглася се да не записва рекламите. И понеже те са на всеки 10-15 минути (ужас е там вервайте), след това бързо наваксваш. Ама после докат си пред телевизора - кат почнат реклами ти пуска канал който предварително си сетнал или музика или нещо там друго. И като всяка електроника в Щатите беше некви смешни пари.

Вто Ное 15, 2005 12:30 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Реконструктор написа:
Самото разпознаване дали има или няма лого е елементарно. По-трудно (и почти невъзможно) е да се автоматизира както трябва. Тоест, само да разбира кое е е логото...

Това не ти трябва. Задължение на всички телевизии е когато излъчват реклама да спират логото. И те го правят.
Има лого - нормално предаване.
Няма лого - рекламаааааа

Вто Ное 15, 2005 12:38 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Казах, че разпознаването "има-няма" не е проблем. Трудното е самото определяне на логото и съответно местоположението му.

Вто Ное 15, 2005 12:46 pm
Профил
Аватар

Мнение 
И това не е много трудно - да се направи самообучаваща се програма. Следи за дълговременно непроменяща са част от изобрацението и го заплюва като 'лого'. Естествено, ще трябва да се отчитат и неизбежните шумове.

Вто Ное 15, 2005 1:23 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Разпознаването на логото на повечето телевизионни канали не би трябвало да е сложно. То е бяло, в горния ляв или десн ъгъл на екрана. С елементарна схема се прихващат синхро сигналите, нивото на бялото и се следи за наличието им в началото или в края на определени редове, примерно първите 100 за да не хваща субтитрите, като това може да се комбинира и с алгоритъма на Батето. Като допълнение, устройството може да е обучаемо, с IR приемник и предавател и да следи на кой канал е телевизора и в зависимост от това да ползва различни предварително заложени данни за логото на всеки канал (телевизия). При детекция за "реклама" подава през IR команда мют или смяна на канал и адиос на досадните реклами :).

Вто Ное 15, 2005 3:28 pm
Профил
Аватар

Мнение 
bateAz написа:
И това не е много трудно - да се направи самообучаваща се програма. Следи за дълговременно непроменяща са част от изобрацението и го заплюва като 'лого'. Естествено, ще трябва да се отчитат и неизбежните шумове.

Я помисли пак. Логото може да има произволна неправилна форма и произволни цветове. Как ше подходиш?

Вто Ное 15, 2005 4:56 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 56 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща