Отговори на тема  [ 193 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 9, 10, 11, 12, 13
Относно микроконтролер 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Относно микроконтролер
Е напълно възможно е да има някакво тихомълком ограничение по височина/по райони,
би било чудно ако го няма - откак се напълни с туристи поне, точните координати могат
да са бая важно инфо.
Аз видях по-горе и някакво цитирано ограничение откъм ускорение което ми се видя
доста ниско на око (демек малко число ама нямам преценката в м/сек^2), не може ли и
нещо такова да е ако си пробвал чак като е почнал да намалява...
Чак и на мене ми стана любопитна тая работа дето не съм си играл с GPS-и,
че и цепелини не съм правил - само малко и доста уродливи модели на самолети :D .

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Вто Апр 17, 2012 12:26 am
Профил WWW
Аватар

bongo_x2 написа:
Ти малко помалко ще се досетиш за доста неща ама докога ще съм жив да те уча

Бе ти няма ли най-накрая да се скриеш някъде вместо да насираш всяка тема с глупостите ти. Учил ме бил 8O .

Вто Апр 17, 2012 3:25 am
Профил
Аватар

tgi, ами аз съм го пробвал и на голяма височина като круизва и няма никакви ускорения ама пак същото и затова бях решил, че се е задействало ограничението по височина/скорост. И последния път викам чакай да го пробвам скришно (нали не дават да включваш никаква електроника) като кацаше та да видя кога ще почне да показва.

Вто Апр 17, 2012 3:40 am
Профил

Сигналите на осемте спътника се излъчват на една честота и се улавят разместени във времето в рамките на милисекунди. Ако се движиш, отделните сигнали ще ги приемеш от различни точки и предполагам математиката за позиционирането става по-сложна. Възможно е по-непретенциозните хардуери над определена скорост да спират да работят, за да не показват глупости.
Това е само предположение де, не съм навътре с механизмите на GPS.

Вто Апр 17, 2012 8:55 am
Профил
Аватар

Виждам поне два варианта - или от високата скорост и разни Доплерови ефекти да има чисто технически проблем с решаването на системата диференциални уравнения (примерно недостатъчна мантиса), или съвсем нарочно да не може да се ползва от арабски пилоти за избиране на цел.

Вто Апр 17, 2012 8:58 am
Профил
Ранг: Професионалист
Аватар

Наистина има такива проблеми точно за това и GPS-ите имат ограничение на скоростта около 500m/s (На моя уж му дават 736m/s максимална скорост)

Вто Апр 17, 2012 9:10 am
Профил
Аватар

woody написа:
Виждам поне два варианта - или от високата скорост и разни Доплерови ефекти да има чисто технически проблем с решаването на системата диференциални уравнения (примерно недостатъчна мантиса), или съвсем нарочно да не може да се ползва от арабски пилоти за избиране на цел.

никакви диф. у-я няма.
просто система у-я от 4-ти ред.
няма никакви техн. причини да се смята вярно всичко. най-вероятно е софт. ограничение, или липса на поне 4-ри спътника !

Вто Апр 17, 2012 12:14 pm
Профил
Ранг: Ориентиран
Ранг: Ориентиран

Имам тук един трак от garmin nuvi, не съм го правил аз и незнам кой модел е точно. Та този трак е над България като каца самолета на аерогара София. Та в него има и скорост 800км/ч Явно със нуви над България проблеми няма

Вто Апр 17, 2012 1:24 pm
Профил
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член
Аватар

stunito0o0 написа:
Ние мислим да вземем ето това--> http://www.itx.bg/bg/mini-itx-motherboa ... -bulk.html (размер 17х17 см)и да му сложим някаква карта(SD) или подобна и някакъв DSL линукс(или подобен).Чрез WI-FI ще управляваме устройството,което ще контролира моторите ,а за автономното управление и картографирането ще се мисли по-нататък :)
ПС.Дали това --> http://www.robotev.com/product_info.php ... ucts_id=29 ще може да контролира 4 ЕSC-та ,като ги "третира" като подобно на серво ,с код като този:

#include<iostream.h>
int main()
{
int ESCpin = 2; // servo svyrzano kym cifrov pin 2

double pulseWidth; // promenliva za vremeto na izchakvane

void setup ()
{
pinMode (ESCpin, OUTPUT); // opredelya pin 2 kato izhod
}

void loop ()
{
l1:
pulseWidth=1,35; //zadava nachalna stoinost
scanf("%f",pulseWidth); //izchakva vuvejdane ot klaviaturata
if(pulseWidth<=1,35)
{
pulseWidth=1,35;
}
digitalWrite(ESCpin,HIGH) // vklyuchva ESC
delayMicroseconds(pulseWidth) //izchakva ot 1 do 2 ms v zavisimost ot zadadenata stoinost
digitalWrite(ESCpin,LOW) //izklyuchva ESC
goto l1; //vrushta se na l1:
}
}

Не знам какви чудеса сте писали.... Аз не знам нормален компилатор да приеме 1,35 за нормална стоийност. scanf също не се ползва по този начин, това няма да се компилира, или най-малкото ще изхвърчи по време на изпълнение непредвидимо накъде. Тия всичките функции са дефинирани вътре в main и никъде не се извикват ?! :idea: В няма и 100 реда код това всичко... айде успех :)

Вто Апр 17, 2012 3:02 pm
Профил ICQ

Не го взимай присърце. Младежа ни се обиди за това, че нищо не разбираме и не влиза във форума вече.
Цитат:
Последно посещение: Сря Апр 11, 2012 12:08 pm

Вто Апр 17, 2012 3:53 pm
Профил
Ранг: Минаващ
Ранг: Минаващ

setoy написа:
stunito0o0 написа:
Ние мислим да вземем ето това--> http://www.itx.bg/bg/mini-itx-motherboa ... -bulk.html (размер 17х17 см)и да му сложим някаква карта(SD) или подобна и някакъв DSL линукс(или подобен).Чрез WI-FI ще управляваме устройството,което ще контролира моторите ,а за автономното управление и картографирането ще се мисли по-нататък :)
ПС.Дали това --> http://www.robotev.com/product_info.php ... ucts_id=29 ще може да контролира 4 ЕSC-та ,като ги "третира" като подобно на серво ,с код като този:

#include<iostream.h>
int main()
{
int ESCpin = 2; // servo svyrzano kym cifrov pin 2

double pulseWidth; // promenliva za vremeto na izchakvane

void setup ()
{
pinMode (ESCpin, OUTPUT); // opredelya pin 2 kato izhod
}

void loop ()
{
l1:
pulseWidth=1,35; //zadava nachalna stoinost
scanf("%f",pulseWidth); //izchakva vuvejdane ot klaviaturata
if(pulseWidth<=1,35)
{
pulseWidth=1,35;
}
digitalWrite(ESCpin,HIGH) // vklyuchva ESC
delayMicroseconds(pulseWidth) //izchakva ot 1 do 2 ms v zavisimost ot zadadenata stoinost
digitalWrite(ESCpin,LOW) //izklyuchva ESC
goto l1; //vrushta se na l1:
}
}

Не знам какви чудеса сте писали.... Аз не знам нормален компилатор да приеме 1,35 за нормална стоийност. scanf също не се ползва по този начин, това няма да се компилира, или най-малкото ще изхвърчи по време на изпълнение непредвидимо накъде. Тия всичките функции са дефинирани вътре в main и никъде не се извикват ?! :idea: В няма и 100 реда код това всичко... айде успех :)

в случая "1,35" ще се компилира, но едва ли това се има впредвид; "1,35" е Ц операторът 'запетая', операторът с най нисък приоритет в езика, стойността ме е стойността на последния му операнд (в случая 35), като някои компилатори дават предупреждение или грешка, ако някой от операндите, с изключение на последният, е израз без странични ефекти; този оператор понякога е удобен за компактно писане на някои изрази в езика, напр.:
Код:
if (sensor_triggered())
   led_on(), siren_on(), state = ALARM;
else   
   led_off(), siren_off(), state = NORMAL;

вместо по-дългото:
Код:
if (sensor_triggered()) {
   led_on();
   siren_on();
   state = ALARM;
} else {   
   led_off();
   siren_off();
   state = NORMAL;
}

Вто Апр 17, 2012 5:33 pm
Профил

Код:
#include<iostream.h>
.....
double pulseWidth;
....
scanf("%f",pulseWidth);
.......

То и тук нещо не е наред. А да месиш c и c++, когато няма нужда - безценно :)

Вто Апр 17, 2012 6:07 pm
Профил
Аватар

Пф абе колегата се оказа прав... ония ден пробвах в самолета и наистина докато летях не щеше да хваща... а като бяхме спрели си хващаше спътници. За жалост другия ми GPS не беше в мен и нямаше как да тествам пак с него

Пон Апр 23, 2012 8:17 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 193 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 9, 10, 11, 12, 13