Отговори на тема  [ 123 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Следваща
Препоръчайте някакъв хубав мултицет 
Автор Съобщение
Ранг: Почетен член
Аватар

Мнение Re: Препоръчайте някакъв хубав милтицет
От еbay-я и в английско има доста оферти с цена на доставката под 20 паунда.Аз преди няколко месеца си взех от там чисто нов 175.Излезе ми 260 лева всичко.
Това 287 187 ли заменя?Характеристиките са същите само дето има добавена възможността да рисува,която ми се струва безсмислена.

Вто Яну 24, 2012 8:05 pm
Профил
Ранг: Форумен бог
Аватар

За работа в лабораторията си вземаш някаква подобна бандура:
http://www.ebay.co.uk/itm/Fluke-8842A-M ... 2318d0ffa5

http://www.ebay.co.uk/itm/Fluke-8840A-M ... 5646713cde

8842А е малко по-наточена версия на 8240А.

Като недостатък - няма зумер за веригопроверител, неприятна цена за калибрация ако решиш да правиш такава. Всичко останало са само плюсове. Филмът "свърши ми батерията" се спира от прожекция... :D

Ако се решиш за някой от посочените модели, гледай да е с опция за измерване на променлив ток/напрежение. Базовият модел е без. Другата опция е GPBIP порт, но едва ли ще ти е нужен...

Вто Яну 24, 2012 10:28 pm
Профил
Ранг: Популярен
Ранг: Популярен

Ползвам ето това и съм доволен. Батериите ( 6 х ААА ) ги смених след година.
http://www.mastech.com.cn/html/en/products-va38.htm

Вто Яну 24, 2012 11:54 pm
Профил

Stoimen написа:

Нещо ми намирисва на кой има по по най 8)
През всичките тези години не ми се е налагало да меря нещо повече 200мв точност, при това много рядко.
В повечето случай е да се убедиш че това което мериш е в границите на задачата.
Ако ме питаш повече от 3 1/2 на скалата хич не ти трябва, само хабене пари на вятъра пък и няма да правиш лабораторни уреди с него че да го ползваш за калибриране :?
Дори от мерене на честота няма нужда, виж всичко останало би било добре ако добавиш капацитети и индуктивности става доста по универсален като онзи дето пуснах и е само $30 пари , не знам какъв е смисъла да се похарчат 10-15 пъти повече :rolleyes:

"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате" !

Сря Яну 25, 2012 1:07 pm
Профил
Аватар

Пламене това го казваш от гледна точка на аматьор в електрониката. Да ама човека който пита се кани да се занимава по сериозно :) И ако съдим по това което реализира от нулата,човека има потенциал.
Така че съобразявай се като даваш тежко мнение. Някой може да се върже на такъв "Форумен бог" като тебе и да повярва че си така и с материала ;)

Сря Яну 25, 2012 1:14 pm
Профил
Аватар

plameniv написа:
Stoimen написа:

Нещо ми намирисва на кой има по по най 8)
През всичките тези години не ми се е налагало да меря нещо повече 200мв точност, при това много рядко.
В повечето случай е да се убедиш че това което мериш е в границите на задачата.
Ако ме питаш повече от 3 1/2 на скалата хич не ти трябва, само хабене пари на вятъра пък и няма да правиш лабораторни уреди с него че да го ползваш за калибриране :?
Дори от мерене на честота няма нужда, виж всичко останало би било добре ако добавиш капацитети и индуктивности става доста по универсален като онзи дето пуснах и е само $30 пари , не знам какъв е смисъла да се похарчат 10-15 пъти повече :rolleyes:

Излагаш се с постове като тоя. Много се излагаш. Ако не го усещаш си е твой проблем, ама все пак да ти го кажа.

Сря Яну 25, 2012 2:04 pm
Профил ICQ
Аватар

Добре де Пламене, имаш резистор със стойност 0.1 ом или по-малко. Как го измерваш с 3 1/2 разряда уред, по стандартната двупроводна схема, с прилична точност?

Иначе да, за "има ток" и "няма ток" 3 1/2 разряда е повече от прилично.

Сря Яну 25, 2012 2:11 pm
Профил
Аватар

На хубавото винаги се намира приложение. Ама като си с клапаво и не можеш да си свършиш работата - мерси. Аз също се каня да си купувам Fluke. "Китаеца" ми служи вярно ... ама...

Сря Яну 25, 2012 2:18 pm
Профил ICQ

Nikola Kirov написа:
Пламене това го казваш от гледна точка на аматьор в електрониката. Да ама човека който пита се кани да се занимава по сериозно :) И ако съдим по това което реализира от нулата,човека има потенциал.
Така че съобразявай се като даваш тежко мнение. Някой може да се върже на такъв "Форумен бог" като тебе и да повярва че си така и с материала ;)

Каквото и да си приказваме, докажи ми къде ти трябва 50мв точност, кое е това изделие?
Дори и да ти трябва, визуализиране на някакъв дисплей временно с какво ще ти помогне?
Ако си така наречения професионалист "Форумен бог" мислиш ли че няма да се справиш и с мултицет за 30лв, купуването на скъпа играчка да се покажеш с какво ще ти помогне да си професионалист ?

"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате" !

Сря Яну 25, 2012 2:22 pm
Профил
Аватар

Брей, като гледам и по-едрите (настолни) дето ги споменавате и те към 20 или 50
мегаома свършват. Ако искам да премеря 1 гигаом (1%, че и 2% точност биха ми стигнали)
и си е отишъл моят Бекман и отиде тя, трябва да правя аз нещо. Инак в милиомовете
обхватът е полезно нещо, липсва ми (200 ома обхват, 0.1 ом/"деление"), то и контактното
съпротивление на кородиралите за 20 горини букси и кабели ми е пъти повече де :D .

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Сря Яну 25, 2012 2:26 pm
Профил WWW
Аватар

Е то на тебе ти трябва мегер, а не универсален мултицет :) Моя руски "дедо мегаомметер" може да покаже 500МR от там на сетне му е 8 завъртяно на 90 градуса.

Сря Яну 25, 2012 4:53 pm
Профил ICQ

Поръчах вече 179 + едно двуканално захранване 0-30В/3А и някакви флюсове за проба от ТМЕ. Цялата работа с отстъпката ще излезе около 590 лв което си е доста добре, при офицялна цена само за уреда около 500 лв.

Иначе скоро ми се наложи да меря с 1 миливолт точност. Това заради настройка на един старовремски синтезатор Roland, дето напрежението определя честотата. Това е произведено 80-те години па може и 70-те да де - не го знам точно. Да му се чудиш как работи все още...
Та големи мъки беше дорде го докарам. Има си сервизно описание къде колко трябва да е и си пише че трябва да е с точност до миливолт. Вкарва се в сервизен режим, и се настройват няколко отделни тримера. После като го пуснеш в нормален и не са добре настроени, пущината свири фалшиво. Добре че на края на ухо разбираш какво си направил. :D
Та уредите ми с които разполагам не свършиха работа. Оказа се че най-добре стана с оня малоумен осцилоскоп DSO Nano. Той имаше подходящ обхват, само че преди това го калибрирах с много точен опорен на Linear на 4.5 волта.

Тъй че може и да е рядко, ама явно се налага по някога да имаш по-точно уредче. Ще го видим като дойде как е...

Сря Яну 25, 2012 5:05 pm
Профил WWW
Аватар

Хубавия уред си е хубав уред. Аз затова имам две флукета - един 175 за всеки ден и един 187 дето се вади два-три пъти годишно. Отделно имам от китайчетата в колата, в къщи, на вилата.... Последно ги взимах по 10 лв. Не им сменям и батериите даже, сменям тях :)

Сря Яну 25, 2012 6:12 pm
Профил ICQ
Ранг: Ориентиран
Ранг: Ориентиран

Консумацията на китайците е от порядъка на 5 милиампера . Консумацията на 2 стари Fluke (втора употреба от ибей) е съответно 0.2 и 0.4 мА. Мисля че ще ме изкарат доста години с по една батерия )

Пет Яну 27, 2012 2:32 am
Профил
Ранг: Новодошъл
Ранг: Новодошъл

И аз съм с Флуке 8842А. Взех го втора употреба от ибей. Оказа се много точен прибор, дадох го за метрологичен контрол след година работа при мен и се оказа че не е необходима калибровка. На мен лично подобна точност на измерване е необходима, други се изхранват и с фазомер.

Пет Яну 27, 2012 11:25 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 123 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Следваща