| Автор |
Съобщение |
|
ДедоБоре
Ранг: Форумен бог
|
 чушкопек
дойде сезона, в който навсякъде се носят специфично-есенни миризми. и докато за домати и лютеници автоматизацията е лесна, чушкопека е много времеяден. едно време, помня, носихме 2 чувала чушки в кварталната пекарна.
споделете опит с чушкоизпичането. примерни варианти: - тунелна пекарна - чушкопек с манипулатор
|
| Съб Сеп 10, 2011 11:27 am |
|
 |
|
head_up
Регистриран на: Нед Юни 01, 2008 9:54 pm Мнения: 1503 Местоположение: Пловдив
|
 Re: чушкопек
|
| Съб Сеп 10, 2011 12:49 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Едно време на село се научиха с бензиновата ламба - става за нула време, обръщат се еднократно. Иначе: има едни професионални пекачки на филийки Roller Grill. С кварцови реотани отдолу и отгоре и въртяща се решетка-верига (скоростта се регулира), пущаш филийките от единия край и те падат препечени от другия. "Мисия Лондон" ряпа да яде 
Последна промяна bongo_x2 на Съб Сеп 10, 2011 1:26 pm, променена общо 1 път
|
| Съб Сеп 10, 2011 1:21 pm |
|
 |
|
Wise
Регистриран на: Нед Дек 19, 2004 6:26 pm Мнения: 1628 Местоположение: Сливен
|
Торбички за печене на пиле - 8+1 за пуйка. Около 1.50 лв. Тези, за пилето се ползват по предназначение. Торбището за пуйката се пълни с чушки и се пече във фурната на печката. Е, може и някоя пилешка торбичка да се ползва - ефектът е - чиста печка и изпечени пиперки!!
|
| Съб Сеп 10, 2011 1:24 pm |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
С бензинова не е много здравословно. Баща ми 2 чувала х 15 кг чушки с газовата ги омятва за 20 минути. Слага ги на една по големичка ламарина. Чушкопека е "отмъщението на комунизма" - нали знаеш 
|
| Съб Сеп 10, 2011 3:22 pm |
|
 |
|
bateAz
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 4:11 pm Мнения: 3750 Местоположение: София
|
Аз ги пека на гофрирана тенекия на огън. Предимството е, че както ги сложиш, така си седят и не се въртят като шугави. Изпичат се отФсекъде, а и сокът им се запазва малко повече.
|
| Съб Сеп 10, 2011 3:37 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
За мене винаги е бил символ на тукашната мизерия (не съм виждал такова съвсем отблизо). Засега успявам да откажа участие в _тая_ животоспасяваща акция  . В Кьолн в кооперацията, в която живеех - на 4-тия етаж бях - един ден ме събуди миризма на пушек. Станах да се огледам, от стълбите идваше; отворих вратата и отстъпих крачка-две мигом, явно имаше пожар, непрогледен пушек. Почнах да съобразявам как ще се измъкна, как ще спасявам машини каквито имах и т.н., и излязох сред пушека да видя повече. Нямаше огън, тръгнах надолу; на първия етаж (не на партера) на стълбите една босненка беше разпънала нещо и печеше чушки.... Това беше уикенда, седмица след това току някой (една адвокатка имаше кантора на етажа над мене, май тя беше едната) току питаше знам ли от какво е тая смрад... Някой виждал ли е чушкопеци другаде освен в БГ всъщност? Оная босненка май нещо друго ползваше ама не видях добре - от 5-6 метра през пушека.
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Съб Сеп 10, 2011 6:03 pm |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
Ква мизерия бе бате. Тва е луксозен електро-домакински уред, който не всяко семейство може да си позволи да ползва  Не за друго ами заради икономическата му "ефективност" Ама пък кво лошо има в печените чушки не моа разбера - аз мноо ги тача на салатки разни ... Дедо, ако ползваш пропан-бутан, по битаците се намират газови горелки - работи също като бензиновата ама не мирише и се пали значително по лесно  ... Нареждаш чушките на една ламарина и пърлиш вече. Е сигурно ще трябва малко да поекспериментираш докато ги улучиш.
|
| Съб Сеп 10, 2011 7:11 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
И щото не е мизерия никой не е превзел пазара за такива чушки, да бе.
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Съб Сеп 10, 2011 7:49 pm |
|
 |
|
amdatlon
Ранг: Почетен член
|
 чушкопек
Абе и на газова горелка сме ги пекли, ама на огън с/без ламарина , си е мноого по вкусно. На газ седят някакви по-сурови и безвкусни, друго си е на естествен огън ( от дърва ) 
|
| Съб Сеп 10, 2011 9:06 pm |
|
 |
|
bateAz
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 4:11 pm Мнения: 3750 Местоположение: София
|
Подкрепям с двете ръце ! Еле пък пържолите какви стават на дърва ... и с лук ...
|
| Съб Сеп 10, 2011 9:20 pm |
|
 |
|
head_up
Регистриран на: Нед Юни 01, 2008 9:54 pm Мнения: 1503 Местоположение: Пловдив
|
На дърва, по-точно на жар - върху камък печени в гората по тъмно след преход, където викаш с лук ... мммм, никакви скари, електричество - анатема на цялата цивилизация в такива моменти! Офх, що ви трябваше - пак огладнях ... 
|
| Съб Сеп 10, 2011 9:45 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11265 Местоположение: Добрич
|
eeх... не знам кварталната ви пекарна, но у наше село фурната открай време си е на дърва и жар... Та като занесем една каруца пипер (стига с тия "чушки" бе!) се изпича невероятно. Но с демокрацията се изучиха, вече не пекат щото уж ХЕИ не давало... Абе селски тарикати Сега технологията е тенекия... и огън му е майката. Без огън просто няма смисъл, пластмасови храни има на магазина всякакви...
|
| Съб Сеп 10, 2011 9:54 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
Предлагат ли се мостри за бета-тестове? С научна цел, разбира се...
|
| Съб Сеп 10, 2011 10:26 pm |
|
 |
|
plameniv
|
Абе нямаше ли едно на ток точно чушкопек се казваше? Ама не вярвам да има кой знае каква скорост при печене па и ток хаби. Аз на барбекюто ги мятам на газ и бързо става 
_________________ Избийте баламите и тарикатите сами ще умрат!
Няма невъзможни работи - има много трудни работи!
----------------------------------------------------------------------------------
"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате" !
|
| Нед Сеп 11, 2011 4:12 am |
|
|