Отговори на тема  [ 6 мнения ] 
търся лампа за изтриване на епроми. 
Автор Съобщение
Ранг: Минаващ

Мнение търся лампа за изтриване на епроми.
Здравейте,
Във връзка с проекта ми за виртуален музей на българските компютри
www.pravetz8.com
имам нужда от лампа за изтриване на епроми. Добри хора ми подариха програматор за оживяване на старите машини, но сега на дневен ред остана проблемът с изтриването. Та ако на някой му събира прах поради отмирането на технологията може да постъпи филантропски, като ми я подари или даде на ниска цена :)
Най-малкото, което мога да направя е да го впиша като дарител за каузата:
http://www.pravetz8.com/Friends.html
Поздрави и весели коледни празници :)
Жоро

Пон Дек 20, 2010 7:16 pm
Профил ICQ WWW
Ранг: Форумен бог

Мнение 
Еи тва е огромен архив -преди не помня колко време -поне 10години и на мен ми трябваше и то тогава нямаше пак сега... мога да ти дам жокер как да си сковеш -правил съм го що не можах да намеря никъде оригинал ламба.
На уличните стълбове има едни ламби - те за да се запалят вътре се пали една друга ламба -демек намираш си ламба за стълб,чупиш отгоре и взимаш вътрешното.Спектъра и не е като на оригиналните ламби и леко по бавно трие но бачка-пробвал съм го.
Това ми е останало като спомен по тоя проблем.

Пон Дек 20, 2010 9:09 pm
Профил

Мнение 
А мен ме няма в списъка, бях ти изпратил преди 2-3 години един 8А ;)
Имам една улравиолетова пуричка, като тези с които проверяват парите - около 20-на санта дължина, ако върши работа. Другото което може да ти свърши работа е "бактерицидна" пуричка на Филипс, има ги в магазините за осветителни тела, въши работа ЕЕПРОМ го забърсва за 20-на минути.

Пон Дек 20, 2010 9:51 pm
Профил

Мнение 
milenjs съжалявам за пропуска. Изобщо не съм забравил, ти си един от първите дарители за делото и просто не знам как съм те пропуснал. Ще бъде поправено при първа възможност!!! Само да ми мине малко лудницата покрай новогодишната рекламна кампания.

Пон Дек 20, 2010 10:02 pm
Профил ICQ WWW
Ранг: Ориентиран
Ранг: Ориентиран

Мнение 
20 $ са в ebay,с чекмедже за чипа и таймер за изключване. Тук само за лампата плащаш двойно.

Чет Дек 23, 2010 12:48 am
Профил
Ранг: Популярен
Ранг: Популярен

Мнение 
Мдааа, имам две, но нямам как да ти ги дам, защото те са в къщи в БГ, а аз съм в чужбина и не се очертава скоро да се връщам.

Обаче мога да ти кажа как да си направиш защото и моите са такива:

Намираш си така наречената бактерицидна лампа. Има същия вид като станадртната луминисцентна, само че е с прозрачно стъкло. Размера който аз имам (по спомени) е около 40см. От стандартно тяло с дросел и стартер, махаш луминицентната и слагаш тази. Работи перфектно. Според някои дължината на вълната е най - подходящата за изтриването на ЕЕПРОМИ-те. Изтрил съм стотици, а може и да са хиляди - нямам спомен да имампрецакан ЕЕПРОМ или ако е имало, са били единични случаи за да не ги помня.
Това дето те съветва HSB, също става и по мое време май му казвахме "бренер" на това. Ноооо да те предупредя - много ЕЕПРОМИ съм прецакал с това чудо.
С бактерицидна лампа може да снабди някой дето бачка в болниците, това са същите лампи, с който стерилизират операционните и родилните и др.п. Ако минаваш вечер край някоя болница, погледни как светят някои от статите. Поне преди беше така. :)

Аааа и да те предупредя - никога, никога, ама съвсем никога не гледай тази светлина!!!

Успех! :)

Съжалявам, не съм видял, че Milenjs вече ти е казал за бактерицидните лампи

Пет Дек 24, 2010 10:59 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 6 мнения ]