аз си взех [code=http://www.sirius-pcb.com/index.php?mod=catalog&show=127]клонинга на sirius-pcb[/code]. честно казано не знам защо ги промотирам след толкова ядове
Цената е:
печатна платка + техническа документация + програмиран PIC (18.00 лв.)
печатна платка + техническа документация + окомплектован с елементи (25.20 лв.)
Сглобен и тестван (30.00 лв.) - препоръчително
Не знам обаче как са успяли да прецакат толкова неща:
Първо и най важно - не работи регулатора за Vdd. Тъй като исках да програмирам 3.3V контролери им звънях. Те казаха, че причината е в скъпите EEPROM памети, които са изклчили от схемата. Странно. Аз си мислех че тези памети са за програмиране без компютър - при натискане на бутон.
второ - освен че регулатора не работи, не изкарва поне 5-те волта на USB-то. На PC измерих 4.79 (празен ход), на лаптоп - 4.55 (много близо до минимума), на хъб - 4.25 - не съм пробвал, но според майкрочип не трябва да може да работи под 4.50. Правиш си процедурата по калибрация, не обръщаш внимание на предупрежденията и после програмираш горе-долу без проблеми.
Иначе имат
приставка за 3.3V. Още не съм я пробвал.
Имат и
revision 2 - за 39 лв - май само приставката за чипове е новото.
За първия имат
ZIF цокъл за 12.60, което прави ревижън 2 безполезен. ZIF цокъла е доста по-качествен в сравнение с евтините цокълчета.
А бе става. Ако заделиш 30 лв и се научиш да боравиш с ICSP не си заслужава да се мъчиш. Вместо това можеш да си прекараш времето в разработка. Пък и не е гаранция че като си го направиш сам ще тръгне. Ще трябва да търсиш и програмиран пик или някъде да го програмираш. частите ще ти струват наполовина, а платката ще отнеме ненужно време (и нерви) да си я направиш.