Отговори на тема  [ 4 мнения ] 
PICKIT2 
Автор Съобщение
Ранг: Новодошъл
Ранг: Новодошъл

Мнение PICKIT2
Здравей те, на всички.Решил съм да си правя този програматор http://aes.at.ua/publ/pickit_2/9-1-0-281 и скам да питам дали някой го е правил и какви проблеми е срещтал с него.

Чет Ное 04, 2010 11:20 pm
Профил
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
Ако можеш да си подсигуриш всички чаркове - няма да имаш грижи. Визирам най-вече MOS транзисторите. Аз съм го сглобявал с други транзистори (RSQ035 от комет) и става. Ще ти трябва друг програматор за да го флашнеш първоначално. Проблеми - какви? То тва си е САМО и КОНКРЕТНО за пикове - няма грешка.

Оня ден му пробвах и UART туула - върши работа - малко не се справя добре с уцелването на битрейта - наложи се за 19200 да го пусна на 18900 - ама е бял кахър.

Чет Ное 04, 2010 11:44 pm
Профил ICQ
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член

Мнение 
аз си взех [code=http://www.sirius-pcb.com/index.php?mod=catalog&show=127]клонинга на sirius-pcb[/code]. честно казано не знам защо ги промотирам след толкова ядове
Цената е:
печатна платка + техническа документация + програмиран PIC (18.00 лв.)
печатна платка + техническа документация + окомплектован с елементи (25.20 лв.)
Сглобен и тестван (30.00 лв.) - препоръчително

Не знам обаче как са успяли да прецакат толкова неща:
Първо и най важно - не работи регулатора за Vdd. Тъй като исках да програмирам 3.3V контролери им звънях. Те казаха, че причината е в скъпите EEPROM памети, които са изклчили от схемата. Странно. Аз си мислех че тези памети са за програмиране без компютър - при натискане на бутон.
второ - освен че регулатора не работи, не изкарва поне 5-те волта на USB-то. На PC измерих 4.79 (празен ход), на лаптоп - 4.55 (много близо до минимума), на хъб - 4.25 - не съм пробвал, но според майкрочип не трябва да може да работи под 4.50. Правиш си процедурата по калибрация, не обръщаш внимание на предупрежденията и после програмираш горе-долу без проблеми.

Иначе имат приставка за 3.3V. Още не съм я пробвал.
Имат и revision 2 - за 39 лв - май само приставката за чипове е новото.

За първия имат ZIF цокъл за 12.60, което прави ревижън 2 безполезен. ZIF цокъла е доста по-качествен в сравнение с евтините цокълчета.

А бе става. Ако заделиш 30 лв и се научиш да боравиш с ICSP не си заслужава да се мъчиш. Вместо това можеш да си прекараш времето в разработка. Пък и не е гаранция че като си го направиш сам ще тръгне. Ще трябва да търсиш и програмиран пик или някъде да го програмираш. частите ще ти струват наполовина, а платката ще отнеме ненужно време (и нерви) да си я направиш.

Пет Ное 05, 2010 11:07 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Е много са скъпи... 2лв. И нямат общо с регулиране на напрежението. Ползват се точно за каквото си си мислил. Тия от сириус не са наясно с тая схема и нищо не са изключвали те. Просто са изкопирали всичко от тук http://www.mcuhobby.com/articles.php?ar ... rowstart=0

Съб Ное 06, 2010 1:05 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 4 мнения ]