Отговори на тема  [ 126 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Следваща
Регулиране на температура 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
Взимаш един 8 краков цокъл и правиш следната постановка:

Прикачени файлове:
SMD.JPG
SMD.JPG [ 18.47 KiB | Прегледано 1856 пъти ]
Чет Окт 07, 2010 1:24 pm
Профил
Ранг: Минаващ

Мнение 
Никога нямаше да се сетя за тези варианти 8O Благодаря ви за което :idea:

А вижте ми част от новата програма за приемане на 2та байта по SPI:

Код:
MAIN_loop
            BCF    PORTC,7         ;turn off transistor
Start            bsf   SSPCON,SSPEN      ;Turn_ on SPI
            bcf   STATUS,RP0
Again            btfss   SSPSTAT,BF         ;Check BF
            goto   Again
            movf   SSPBUF,w
            movwf   TEMP_H                  
Reagain            btfss   SSPSTAT,BF      ;Check BF
            goto    Reagain   
            movf   SSPBUF,w
            movwf   TEMP_L            
            bcf   SSPCON,SSPEN      ;Turn_off SPI         

Изглежда ли достоверно и работещо :P Някакви забележки?

Чет Окт 07, 2010 2:15 pm
Профил

Мнение 
между друтото, днес се сдобих с multi pic programer. Нещата нещо определено не подтръгват :( Първо диода му не светва по никакви поводи, след това уж инсталирам ic-prog ииии избирам типа на процесора и другите опции дето видях по пътя, та накрая му давам да го програмира, то казава че всичко е ОК, ама после като сложа процесора на платката и нищо не върви .. От вреема на време ми иска някъв драйвер от ic-proga ама понякога пък не. Абе много смотана история :x Някой да е ползвал такъв да ме светне евентуално за някои особености при работа и настройка които вероятно пропускам?

Пон Окт 11, 2010 6:02 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Ако го ползваш с лаптоп или някакъв преход USB to RS232 може и никога да не светне. Мulti pic programer е разновидност на JDM и работи на магия. Вземи си един ПикКит 2 или 3 и забрави за тия простотии. Ако все пак си решил да се мъчиш c JDM - провери си напреженията и ползвай WinPic800.

Пон Окт 11, 2010 8:26 pm
Профил

Мнение 
Аз проверих напреженията на RS-a, наред са си. Голяма борба пада от одеве. Първо не иска да ми се инсталира ic-proga. дава ми някаква грешка privileged instruction. Пуснах го веднъж да го програмира и с това winpic, уж даде че е прорамиран, ама пак нищо не функционираше. По какъв начин да разбера дали наистина е програмиран пика?

А гледах в млад конструктор един pickit2 clone за 31 лв, имате ли представа той дали е годен? Честно казано не ми се дават хич много пари, понеже не съм убеден че ще ми потрябва пак.

Пон Окт 11, 2010 8:47 pm
Профил

Мнение 
ами като си с ХР има си специален драйвер за инсталиране на IC-Prog-a. Беше нещо в настройките, трябва да избереш инсалиране на NT/2000/XP/VISTA Driver ;)

Пон Окт 11, 2010 11:26 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Можеш да прочетеш какво е записано в програмната памет и да го сравниш с това, което искаш да се запише там(стига да не си направил магарията да го заключиш от себе си). Програмата прави тая проверка автоматично(ако не си я забранил) и след като WinPic800 ти "казва", че прогамирането е успешно значи е така. Фюсовете в хекса ли са зададени или си ги конфигурираш ръчно? Имал съм проблеми с JDM точно при писането на фюсовете. Записва ги коректно чак след 3 или 4 пъти последователно програмиране. С какъв контролер работиш?

Пон Окт 11, 2010 11:48 pm
Профил
Ранг: Популярен

Мнение 
вероятно си то програмирал, а просто сорса е с проблеми

Вто Окт 12, 2010 12:36 am
Профил ICQ

Мнение 
С pic16f876. И на мен ми се струва че май кода ще излезе нещо грешен, макар че на симулацията като го пусна си върви.
А да си призная ... не зная какво е това фюсове :oops: та се затруднявам да ти отговоря CarBeta5

Вто Окт 12, 2010 8:12 am
Профил
Аватар

Мнение 
Фюсове, фюзове, fuses, конфигурационни битове, конфигурационна дума, адрес 2007(страница 120 от даташиит'а). Виж дали там всичко е правилно конфигурирано!

Вто Окт 12, 2010 9:56 am
Профил

Мнение 
Аааа това ли било ... Ами значи аз веднъж съм ги написал в кода чрез __CONFIG ... после като го лоудна на IC- prog-a и там ми се сменят тотално, нагласям ги и от там както трябва да са ми и така го пускам да се програмира. Според един колега е програмирано, та проблема е някъде другата. Започва се великото ровене по жичките и кода :evil:

Чет Окт 14, 2010 10:24 am
Профил

Мнение 
ама изобщо ли никаква реация от проца нямаш? уредени са ти избор на такт и е реа лизиран на платката? измери си клок-крачетата, захранване, пробвай проста програма с вдигане на призволен пин и го измери, трябва да намериш начин да локализираш проблема

Чет Окт 14, 2010 11:09 am
Профил ICQ

Мнение 
Всичко ми е направено на платка, като го включа светва диода на захраването и диспеля се светва само че вместо да пише READY, то ми го пълни с големи квадрати и ... нищо повече, не реагира на никви бутони и нищо. Един " колега " ми кзаа, че съм имал студени спойки и да си проверявам и да ги презапоявам. Само че не посмях да питам какво е то студена спойка. Та тия дни като имам повече време ще се заемам да ги търся :lol: Между другото той ми програмира процесора на неговия програматор и пак няма никаква промяна в гореописаното.

Чет Окт 14, 2010 1:32 pm
Профил

Мнение 
Здрасти, пак аз. Надявам се че това ще е един от последните ми пъти писане по тоз въпрос :D
Само да споделя, че според един уж разбирач, ми бил изгорял дисплея. Не знам обаче що така реши, предвид че свети, нищо че показва само черни кутиики (тоест като запълнена 0 ) В крайна сметка май ще ходя да си взимам нов дисплей и така... да се надяваме че скоро ще мога да покажа завършено изделие 8)

Съб Окт 16, 2010 3:34 pm
Профил

Мнение 
glupcho написа:
Здрасти, пак аз. Надявам се че това ще е един от последните ми пъти писане по тоз въпрос :D
Само да споделя, че според един уж разбирач, ми бил изгорял дисплея. Не знам обаче що така реши, предвид че свети, нищо че показва само черни кутиики (тоест като запълнена 0 ) В крайна сметка май ще ходя да си взимам нов дисплей и така... да се надяваме че скоро ще мога да покажа завършено изделие 8)

Провери си инициализацията, може нещо да не подаваш правилно времена и команди !!!

"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате" !

Нед Окт 17, 2010 10:44 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 126 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Следваща