|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Нед Окт 04, 2026 2:59 pm
Регулиране на температура
| Автор |
Съобщение |
|
CarBeta
Ранг: Форумен бог
|
Взимаш един 8 краков цокъл и правиш следната постановка:
|
| Чет Окт 07, 2010 1:24 pm |
|
 |
|
glupcho
Ранг: Минаващ
|
Никога нямаше да се сетя за тези варианти  Благодаря ви за което
А вижте ми част от новата програма за приемане на 2та байта по SPI:
Изглежда ли достоверно и работещо  Някакви забележки?
|
| Чет Окт 07, 2010 2:15 pm |
|
 |
|
glupcho
|
между друтото, днес се сдобих с multi pic programer. Нещата нещо определено не подтръгват  Първо диода му не светва по никакви поводи, след това уж инсталирам ic-prog ииии избирам типа на процесора и другите опции дето видях по пътя, та накрая му давам да го програмира, то казава че всичко е ОК, ама после като сложа процесора на платката и нищо не върви .. От вреема на време ми иска някъв драйвер от ic-proga ама понякога пък не. Абе много смотана история  Някой да е ползвал такъв да ме светне евентуално за някои особености при работа и настройка които вероятно пропускам?
|
| Пон Окт 11, 2010 6:02 pm |
|
 |
|
CarBeta
|
Ако го ползваш с лаптоп или някакъв преход USB to RS232 може и никога да не светне. Мulti pic programer е разновидност на JDM и работи на магия. Вземи си един ПикКит 2 или 3 и забрави за тия простотии. Ако все пак си решил да се мъчиш c JDM - провери си напреженията и ползвай WinPic800.
|
| Пон Окт 11, 2010 8:26 pm |
|
 |
|
glupcho
|
Аз проверих напреженията на RS-a, наред са си. Голяма борба пада от одеве. Първо не иска да ми се инсталира ic-proga. дава ми някаква грешка privileged instruction. Пуснах го веднъж да го програмира и с това winpic, уж даде че е прорамиран, ама пак нищо не функционираше. По какъв начин да разбера дали наистина е програмиран пика?
А гледах в млад конструктор един pickit2 clone за 31 лв, имате ли представа той дали е годен? Честно казано не ми се дават хич много пари, понеже не съм убеден че ще ми потрябва пак.
|
| Пон Окт 11, 2010 8:47 pm |
|
 |
|
milenjs
Регистриран на: Сря Мар 08, 2006 2:12 pm Мнения: 2017 Местоположение: Котел
|
ами като си с ХР има си специален драйвер за инсталиране на IC-Prog-a. Беше нещо в настройките, трябва да избереш инсалиране на NT/2000/XP/VISTA Driver 
|
| Пон Окт 11, 2010 11:26 pm |
|
 |
|
CarBeta
|
Можеш да прочетеш какво е записано в програмната памет и да го сравниш с това, което искаш да се запише там(стига да не си направил магарията да го заключиш от себе си). Програмата прави тая проверка автоматично(ако не си я забранил) и след като WinPic800 ти "казва", че прогамирането е успешно значи е така. Фюсовете в хекса ли са зададени или си ги конфигурираш ръчно? Имал съм проблеми с JDM точно при писането на фюсовете. Записва ги коректно чак след 3 или 4 пъти последователно програмиране. С какъв контролер работиш?
|
| Пон Окт 11, 2010 11:48 pm |
|
 |
|
didofen
Ранг: Популярен
Регистриран на: Вто Юни 27, 2006 11:13 am Мнения: 381 Местоположение: Варна
|
вероятно си то програмирал, а просто сорса е с проблеми
|
| Вто Окт 12, 2010 12:36 am |
|
 |
|
glupcho
|
С pic16f876. И на мен ми се струва че май кода ще излезе нещо грешен, макар че на симулацията като го пусна си върви.
А да си призная ... не зная какво е това фюсове  та се затруднявам да ти отговоря CarBeta5
|
| Вто Окт 12, 2010 8:12 am |
|
 |
|
CarBeta
|
Фюсове, фюзове, fuses, конфигурационни битове, конфигурационна дума, адрес 2007(страница 120 от даташиит'а). Виж дали там всичко е правилно конфигурирано!
|
| Вто Окт 12, 2010 9:56 am |
|
 |
|
glupcho
|
Аааа това ли било ... Ами значи аз веднъж съм ги написал в кода чрез __CONFIG ... после като го лоудна на IC- prog-a и там ми се сменят тотално, нагласям ги и от там както трябва да са ми и така го пускам да се програмира. Според един колега е програмирано, та проблема е някъде другата. Започва се великото ровене по жичките и кода 
|
| Чет Окт 14, 2010 10:24 am |
|
 |
|
didofen
Ранг: Популярен
Регистриран на: Вто Юни 27, 2006 11:13 am Мнения: 381 Местоположение: Варна
|
ама изобщо ли никаква реация от проца нямаш? уредени са ти избор на такт и е реа лизиран на платката? измери си клок-крачетата, захранване, пробвай проста програма с вдигане на призволен пин и го измери, трябва да намериш начин да локализираш проблема
|
| Чет Окт 14, 2010 11:09 am |
|
 |
|
glupcho
|
Всичко ми е направено на платка, като го включа светва диода на захраването и диспеля се светва само че вместо да пише READY, то ми го пълни с големи квадрати и ... нищо повече, не реагира на никви бутони и нищо. Един " колега " ми кзаа, че съм имал студени спойки и да си проверявам и да ги презапоявам. Само че не посмях да питам какво е то студена спойка. Та тия дни като имам повече време ще се заемам да ги търся  Между другото той ми програмира процесора на неговия програматор и пак няма никаква промяна в гореописаното.
|
| Чет Окт 14, 2010 1:32 pm |
|
 |
|
glupcho
|
Здрасти, пак аз. Надявам се че това ще е един от последните ми пъти писане по тоз въпрос
Само да споделя, че според един уж разбирач, ми бил изгорял дисплея. Не знам обаче що така реши, предвид че свети, нищо че показва само черни кутиики (тоест като запълнена 0 ) В крайна сметка май ще ходя да си взимам нов дисплей и така... да се надяваме че скоро ще мога да покажа завършено изделие 
|
| Съб Окт 16, 2010 3:34 pm |
|
 |
|
plameniv
|
Провери си инициализацията, може нещо да не подаваш правилно времена и команди !!!
_________________ Избийте баламите и тарикатите сами ще умрат!
Няма невъзможни работи - има много трудни работи!
----------------------------------------------------------------------------------
"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате" !
|
| Нед Окт 17, 2010 10:44 am |
|
|