|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Нед Юли 26, 2026 4:55 pm
| Автор |
Съобщение |
|
itso.t
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12764 Местоположение: София
|
 Re: Автоматично включване на фаровете
Да не говорим за финансовата болка когато стигнем до смяна на веригата...  Верига, обтегачи, успокоители, колела за веригата...
|
| Съб Окт 27, 2012 12:20 pm |
|
 |
|
plameniv
|
и после шум в главата 
_________________ Избийте баламите и тарикатите сами ще умрат!
Няма невъзможни работи - има много трудни работи!
----------------------------------------------------------------------------------
"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате" !
|
| Нед Окт 28, 2012 4:53 am |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Гледам че темата доста се е отплеснала, сега не ми се четат 10 страници ама да кажа какво ми се случи: Слизам от колата в центъра и... забравям фаровете. Пищялка имам но най-вероятно някой таралясник е минавал докато съм излизал. Като се върнах след около час ток имаше само за лампичката в купето, за бутане в този трафик и дума не става, добре че изрових един познат с такси да ми даде жица.
Алтернативата която имах: да купя 12В 7Ач батерия за UPS и да си позаредя акумулатора - бабата пали лесно. И щях да го направя ако близкото магазинче не бе затворено. Това с дозареждането съм го правил доста пъти, веднъж дори с дизелов мерцедес. Хайде малко идеи в тази насока, че и зима иде...
|
| Пон Окт 29, 2012 10:34 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Ами купи си нов акумулатор, че след два месеца, ще видиш що е то БГ зима и как се стартира двигател при -15 градуса.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пон Окт 29, 2012 10:38 am |
|
 |
|
ДедоБоре
|
цецо++
|
| Пон Окт 29, 2012 11:30 am |
|
 |
|
Tisho
Регистриран на: Пон Ное 22, 2004 11:24 pm Мнения: 1923 Местоположение: Габрово
|
И двете ми коли ги имат тези неща едната е 1999 година, а другата 2003... Мога да си програмирам дневни светлини с лостчето за мигача и контактния ключ. Като са програмирани да светят, след палене сама си пали фаровете на къси, без други светлини. През диагностиката може да се командва абслютно всичко дори и плафоните. 
|
| Пон Окт 29, 2012 11:36 am |
|
 |
|
ДедоБоре
|
а какви са таралясниците?
|
| Пон Окт 29, 2012 11:43 am |
|
 |
|
Tisho
|
 |  |  |  | Ицо написа: Мен преди много години ме удариха, аз бях с лада, а отзад се натресе фиат пунто. Съжалявам, че тогава нямаше телефони с камери, за да заснема резултата. На ладата започна да се отваря трудно багажника. Пунтото беше почти за скрап - изтекъл радиатор, повреден двигател, счупени фарове, броня , преден капак, цялото предно окачване плюс гумите и джантите, сигурно още доста поражения , които останаха скрити. Вярно е , че за руснаците човешкият живот не е важен, но поради факта, че суровините са им евтини, доста от нещата им са много по-здраво (не казвам по-качествено) направени. Относно безопасността на китайските коли - от разните клипчета се вижда, че е много зле. Обаче...китайци купиха Волво с тяхното огромно ноу-хау в безопасността. Очаквайте в скоро време да гледаме и да слушаме как китайските коли са най-сигурните в света |  |  |  |  |
При удар отзад винаги най пострадал е удрящия. Преди време на мен ми се случи точно същото с един бакшиш, резултата беше плачевен за бакшиша. Сгънат капак, радиатор и перка забити в мотора фарове гледащи в небитието, и предна броня на няколко парчета. А на големия варел... обелена боя на бронята и сработила защита на шофьорската седалка против камшичен удар. Вярно това което ме удари беше шевролет авео - пластмасова каруца и то от най евтините. 
|
| Пон Окт 29, 2012 11:48 am |
|
 |
|
Tisho
|
Едното е Volvo S80(99г.) a другото V40(2003г.).
|
| Пон Окт 29, 2012 11:49 am |
|
 |
|
Tisho
|
Те и веригите се късат... Особенно ако е БМВ от новите. 
|
| Пон Окт 29, 2012 11:52 am |
|
 |
|
Цецо
|
Епа Волво, нормално. То там си е по домашному тая екстра 
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пон Окт 29, 2012 12:15 pm |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
 Re: Автомобилни мурафети
Премествам всичко от Автоматично включване на фароветеПредлагам тук да си лафим за коли, така и така е тръгнало 
|
| Пон Окт 29, 2012 1:19 pm |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
На кой му дават 150000 до смяна?  Ела да видиш на мойта как изглежда ремък на 40К км. Трябва да се сменя вече да не стане беля. То и в книжката си пише на толкова да се сменя. Иначе труда по сменянето е 120 кинта (отиват минимум 4 часа за процедурара), и то щото майсторчето е много мой човек. Самия ремък и обтягащите ролки бяха към 200-250 лв. общо. Като цяло си предпочитам веригата. 
|
| Пон Окт 29, 2012 1:25 pm |
|
 |
|
Цецо
|
 Re: Автомобилни мурафети
VAG. Сегашната ми кола е извъртяла 200 000 само със смяна на масло и филтри. А е дизел. Аз смених всичко наред де, ама ремъка не беше заплашително износен. Поколението след 2005 година вече са с други ремъци и ролки явно, щото на старото ми Ауди си му даваха 50 000 на ремъка. Иначе на новата ремък, ролки и водна помпа са над 600лв. само консумативите. То в книжките на новите коли, всичко е малко странно... като например, че маслото може да се кара спокойно 30000км...  Ебем ти лонг лайфа...
|
| Пон Окт 29, 2012 2:15 pm |
|
 |
|
Tisho
|
И двете ми коли са с точно толкова пробег на ангренажния ремък според сервизните им програми.  Като се има в предвид какви боклуци се продават в БГ за резервни части... На едната кола направих грешката и сложих един такъв ремък и ролки и 14 хиляди км.(уж за по евтино) след това ги смених, щото ремъка се беше закъсал а на ролките греста от лагерите беше около тях... Механика в Мото Пфое ме обяви за невероятен късметлия, като извади ремъка от мястото му...
|
| Пон Окт 29, 2012 2:49 pm |
|
|