Отговори на тема  [ 87 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща
Най-добрата мишка? 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
А бе нали споменах вече за мойта инфрачервена А4 мишка от 1993-та, още е жива. Е, вярно, не е
работила всичките тия години ама над 5 и се събират.

За клавиатурите работата на БГ пазара е наистина зле. Скъпите са Logitech и неотдавна
пипнах една, дето ми харесваше като размер и функции горе-долу. И се оказа най-долнопробна
гуменярка! Струваше 200 и кусур ли, 300 и кусур лева ли беше - за тотален боклук с лъскава
фасада. А свестните на cherry трябва човек да ги пазарува навън, то и това ще правя
скоро че тия дето имам са от полусвестните им и им се изтриха копчетата....

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Пон Авг 02, 2010 6:04 pm
Профил WWW

Мнение 
Бах маааму - моята А4 вече е за пенсия 2002 май е родена............
А клавиатурата ми е compaq и тежи един тон............какво има вътре - нямам идея
цялата е гнусно заплескана - защо ли работи още??
Утре ще ги измия двенките - обещавам!!! :)

Пон Авг 02, 2010 6:17 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
БЕЛ.РЕД- :D `топчестите`пак са оптика :wink: мъчих ги за дистанция на ком порта с тв нек вафла да е инфра кода ама нъцки..

itso.t написа:
Решил си да препишеш целия интернет? Доста амбициозно начинание... :D

Пон Авг 02, 2010 6:58 pm
Профил WWW

Мнение 
tgi написа:
А бе нали споменах вече за мойта инфрачервена А4 мишка от 1993-та, още е жива. Е, вярно, не е
работила всичките тия години ама над 5 и се събират.

За клавиатурите работата на БГ пазара е наистина зле. Скъпите са Logitech и неотдавна
пипнах една, дето ми харесваше като размер и функции горе-долу. И се оказа най-долнопробна
гуменярка! Струваше 200 и кусур ли, 300 и кусур лева ли беше - за тотален боклук с лъскава
фасада. А свестните на cherry трябва човек да ги пазарува навън, то и това ще правя
скоро че тия дето имам са от полусвестните им и им се изтриха копчетата....

Chery се продават и тук, има почти всякакви модели, и не са никак лоши. За логитек не знам какво си гледал, аз масово го слагам по работни стации, и то от евтините им варианти и добре работи. В офиса имам някава сони, тя идва с ендо панел-РС, и тя доста добре .. но едно време имах HP, дърта, железо отдолу, те тва е клавиатура, ама я нямам вече.

А за мишката, най-добрата мишка и мъртвата мишка, мине не мине врем и я зпознавам я със стена я с пода ...

Пон Авг 02, 2010 7:01 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Не се заяждам с никого, ама Trust е "получаваш което си платил". А А4 е "е-ти изненадата!". Пък скъпарските марки са "плати многократно за да получиш малко по-добро".

Иначе: за повечето съвременни оптични мишки най-добрата повърхност е бял лист хартия. Закрепваш го в 4-те края с хартиено "бояджийско" тиксо и като се омърля го сменяш.

Edit: пак да напомня, че с моите А4 нямам проблем с повърхността. Като се позацапа заливам всичко със спирт и търкам със салфетка.
Ама син спирт, пари джамба не давам :)

Едит2:аз не съм видял, че имало и втора страница. Колкото за клавиатурите: точно от БГ си купих миналата година за 1/3 пари силиконовата (не я премествайте при включен компютър!) и няква друга микро с изнервящо липсващи клавиши. Щото клавиатурата е за писателите. Тук всички ми завидяха ама май само силиконовата върши работа ако и намеря ъгълче на работното място - после си я миеш в мивката. Обаче по показател цена/качество - забрави БГ.

Пон Авг 02, 2010 7:20 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Днес, след 8 годишна служба, си отиде и моята 'Microsoft'. Е, само левия бутон де, и беше бързо заменен с тоя под търкалото.

Пон Авг 02, 2010 10:18 pm
Профил ICQ WWW
Аватар

Мнение 
ToHu написа:
Chery се продават и тук, има почти всякакви модели, и не са никак лоши.

Къде? Когато търсех тук, се оказа не само че нямат различните модели и варианти (брой бутони, надписи, т.н.), ами въобще нямаше нищо. С триста зора намерих някъде залежала по немско, та я внасях.

@tgi: намерих и няколко други добри опции за PC клавиатури. Свиркай ако ще търсиш/внасяш, да комбинираме.

EDIT: По темата мишки. От 2-3 години съм с един Razer, и май съм посвикнал, защото ми е много терсене като пипна друга.

Вто Авг 03, 2010 1:51 am
Профил
Аватар

Мнение 
Аз тия моите малките Cherry ги купувах преди години от някакъв тукашен представител
техен, ама през посредник, та не знам има ли го още и т.н.

ToHu написа:
....
А за мишката, най-добрата мишка и мъртвата мишка, мине не мине врем и я зпознавам я със стена я с пода ...

Те тия безжичните като за тебе са ги правили :D :D :D
Хем нямат спасителна омекотяваща удара връв, хем и маса от батериите.... (последното го
предполагам, нямал съм безжична). Моите не ги троша. Май една преди 15+ години бастисах,
ама спираше да работи (механична беше), нямах друга наоколо и трябваше да я ремонтирам,
е това го изтраях няколко пъти и се оказа, че топчето и то бая маса имаше :D :D :D

Вто Авг 03, 2010 12:59 pm
Профил WWW
Аватар

Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
Мнение 
ами според мен най-добрата мишка е Уинки :)
има и една Бинки ама се крие някъде и замисля коварен план за бягство. всъшност освен за ядене те винаги имат някой коварен план в резерв :)
Но пък наистина много оби4ат да търчат по клавиатурата на лаптопа и на десктопа. незнам какво ги кефи толкова.

Прикачени файлове:
DSCF0863.JPG
DSCF0863.JPG [ 2.08 MiB | Прегледано 1521 пъти ]

Вто Авг 03, 2010 10:03 pm
Профил

Мнение 
woody написа:
ToHu написа:
Chery се продават и тук, има почти всякакви модели, и не са никак лоши.

Къде? Когато търсех тук, се оказа не само че нямат различните модели и варианти (брой бутони, надписи, т.н.), ами въобще нямаше нищо. С триста зора намерих някъде залежала по немско, та я внасях.

@tgi: намерих и няколко други добри опции за PC клавиатури. Свиркай ако ще търсиш/внасяш, да комбинираме.

EDIT: По темата мишки. От 2-3 години съм с един Razer, и май съм посвикнал, защото ми е много терсене като пипна друга.

Ами не знам кой е вносител официален в момента, аз поръчвам през адсис, но те от къде вземат не знам. Преди години копувахме много продути на чери и знам че имат вноител, но не знам дали продаваше и клавиатури, тракболи сме купували,бутони и др. подобни. В момента в адсис даже и в наличност май имат 2-3 модела, иначе ти доставят.

Сря Авг 04, 2010 5:56 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Ще ги видя. Когато търсех, се обърнах към фирма която твърдеше на сайта си че е представител на Cherry. По телефона ми казаха че вече не внасяли. :) Щом трябваше да обърна нета за да намеря конкретен модел ...

При развитие ще пиша.

Сря Авг 04, 2010 6:17 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Айде на черитата - само 89$ парчето:
http://www.newegg.com/Product/Product.a ... -_-Product

Цитат:
Mechanical Keyswitches are Rated at 50 Million Actuations to Withstand Harsh Environments and Ensure Long Product Lifetime

Има и голяма с тъчпад за 159$:
http://www.newegg.com/Product/Product.a ... -_-Product

Кой колко иска :D ?

Сря Авг 04, 2010 7:54 pm
Профил

Мнение 
За мен най добрата мишка си остава - Genius (NetScroll 200 laser).
"върви" на всякаква повърхност без да "подскача", и е достатъчно бърза. Не свети във видимата област.
Има един единствен недостатък - скрола е с механичен енкодер.. който вече за 2-ри път сменям, но определено си заслужава човек на 2г. да даде 10лв за същата марка мишка, за да и отскубне енкодера ;)
И не на последно място - цената, която е под 20лв :)

Сря Авг 04, 2010 8:06 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Тая горната я знам - и ползвам - от 10-ина години. Прилична е, но:
- копчетата и се изтриват,
- контактите са далеч от качеството на тия от старата, голям размер тяхна клавиатура. Току някой
вземе, че престане да работи или да трепти по няколко символа на натискане. С малко бой след
време се оправя, понякога не в рамките на същия ден.

Долната не я знам - и ми харесва, то я има и във вариант с мишкотелевизор вместо trackball.
Ама return бутона е крив, това ще ме вкара в лудницата ако доживея дотам.
А бе капризна работа съм :D :D

Ей такава бих си сложил на масата, ако имаше място за нея (няма):

http://www.cherrycorp.com/english/keybo ... /index.htm

А за тая бих намерил място винаги, ама не ми се дават толкова пари в момента (май беше
поне двойно повече от тия дето ги постна Димитър):

http://www.cherrycorp.com/english/keybo ... /index.htm

Сря Авг 04, 2010 8:13 pm
Профил WWW
Ранг: Минаващ
Ранг: Минаващ

Мнение 
Тази животинка не я ползвам вече активно, само я разкършвам по малко от време на време. Не я уморявам - все пак е на 20+ години.

Изображение

На тази обаче, почивка нямам намерение да и давам.

Изображение

Сря Авг 04, 2010 11:40 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 87 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща