Отговори на тема  [ 85 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6
Битка за поръчка с мафията/държава - идеи за следващ ход... 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
фактологична подкрепа срещу наивната практика да се води ценова война: http://www.dnes.bg/stranata/2010/07/12/ ... a-ni.94280

Пон Юли 12, 2010 9:11 am
Профил

Мнение 
Това са обявените цени за пред нашата митница - да се плащата по-малко налози. Истинските цени са други.

Пон Юли 12, 2010 9:45 am
Профил
Аватар

Мнение 
дали са реални или не няма значение, факт е че когато цените са твърде ниски, хората почват да гледат със съмнение.

Пон Юли 12, 2010 11:38 am
Профил

Мнение 
Колеги, спамим не по темата !

Пон Юли 12, 2010 11:44 am
Профил

Мнение 
tgi написа:
Е то всяко нещо като го извадиш от контекста може да стане неразбираемо :) .
Всичките лекарствени приказки бяха в контекста на "как в Гърция лекарствата могат
да струват по-малко отколкото в БГ по аптеките". Както някой спомена, от БГ като идеш в
Гърция, влезеш в аптека и купиш лекарство ти излиза по-евтино отколкото от БГ аптека,
без да има каквото и да е дотиране в цялата транзакция.

Абе Гърция не е пример за цени, скоро ще подскочат сериозно всички цени там ако не са вече.
Те за тва са на тва дередже сега и скоро ще назаднат до нашето положение може и по надолу да идат че ще поринат и Еврото набързо.
Тоя дълг дето го имат ако не спихнат балоните си няма да го изплатят и след 500г.
Нашите цени са си средно европейски, аз специално съм си купувал лекарства от Израел дето в българия ги намерих после с 30% по евтини.
Та по по темата, най добре им дай по високи цени както каза някой по назад и им направи специална отстъпка в проценти и ще спечелиш.
Явно там гледат да има голямо намаление, доказано е че хората като видят %-ти намаление и им се завива свят и почват да мислят как да го купя :wink:

"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате" !

Пон Юли 12, 2010 4:50 pm
Профил

Мнение 
tgi учи се от най-добрите http://www.btv.bg/news/zdraveopazvane/s ... rstvo.html
:twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Съб Сеп 11, 2010 11:23 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Не е само до писане на заданието и характеристиките.

И аз съм го правил по искане на клиент - директор на голямо предприятие - и като дойде до
решаване на търга, мойта оферта бидейки точно описаното в заданието и с най-ниска цена,
директорът набързо го привикаха да решава в компанията на тогавашния министър на
енергетиката (Ковачев) и още едно ченге (и то неграмотно по темата, ако и да е директор
на друго голямо предприятие...). Естествено не за пари бяха дошли (просто парите бяха малко),
някой от моите "приятели" ги беше командировал.

Та тия че са се оляли оляли са се, неграмотници - дори не им е стигнал акълът да не оставят
очевидни следи - но това е обичайна практика, някой решава какво иска да купи и вместо
да търси високоплатени грамотни експерти да му пишат документацията оставя доставчика
да свърши работата. Не е и толкова нередно, все пак нали само пише спецификации, що да
не сложи ударението върху своите предимства (или да го махне от своите недостатъци,
ама това би било нечисто поне според мене, аз не играя така - боря се аз да съм по-добрият,
не да преча на другите да са те добри).
Проблемът идва от това, че в крайна сметка решението се взима по мафиотски съображения;
и може би първи приоритет им е да _не_ пуснат не техен човек. Може да има "честна
конкуренция" само между техните подопечни... За жалост такъв е светът днес.

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Съб Сеп 11, 2010 11:43 pm
Профил WWW
Ранг: Новодошъл
Ранг: Новодошъл

Мнение 
tgi , имам много приятели в един медицински институт и от всичките им приказки съм стигнал до извода , че се купува най-скъпото заради най-голямата комисионна (обикновенно). Така че предложенирто на Тони си е най-реалистично.

Нед Сеп 12, 2010 4:02 am
Профил
Аватар

Мнение 
http://dnes.dir.bg/news/boyko-borisov-7084133?nt=4

itso.t написа:
Решил си да препишеш целия интернет? Доста амбициозно начинание... :D

Вто Сеп 14, 2010 8:25 pm
Профил WWW

Мнение 
Блаженни са вярващите, точно пък GE да изритата от поръчката . освен акняма друга САЩ фирма много ме съмнява, може да не е селка за стотици милини, ама на тая криза и няколко са добре дошли, а GE сигурно си имат лоби при шефовете на бат бойко. Но така или иначе това са дреболии, бе някой що не вземе да изнесе повече информация тия Трейс дето строт по цяла софия, и меагистрали правят кви са и що са .... едва ли ще стане. Това е най, ама най-корумпираното правителство за цялата ни история, или поне последните 1300 години. Разликата че тук корупцията е много добре контролирана и управялвана, това до някъде е ОК, стига да не са толкова алчни.

Вто Сеп 14, 2010 9:25 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 85 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6