|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Сря Юли 29, 2026 8:23 pm
Евтини GSM модули- от къде?
| Автор |
Съобщение |
|
setoy
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Пет Фев 17, 2006 9:17 am Мнения: 765 Местоположение: Стара Загора
|
не, на АТ# не реагира въобще. Някой от колегите с повече опит срещал ли я някъде команди : AT+TCPSETUP, AT+TCPSEND, AT+TCPRECV, AT+XIIC, AT+XISP ... ?
PS: намерих някакви апокрифи, където е загатнато за въпросните тайнства
http://www.daviscomms.com.sg/images/dow ... 244R02.pdf
http://www.all-true.com/asp_bin/Webedit ... 531688.pdf
|
| Вто Юли 06, 2010 10:22 am |
|
 |
|
Desert Leo
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 3:25 pm Мнения: 5677 Местоположение: София
|
Ся, то си е ваша работа, но да питам за какво ви беше гърча за евтини модули с недокументирани команди. И къде е евтинията, като се отчете загубеното време?
|
| Пет Юли 09, 2010 10:37 am |
|
 |
|
setoy
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Пет Фев 17, 2006 9:17 am Мнения: 765 Местоположение: Стара Загора
|
kiid ги препоръча, пък и при тая цена една проба си струва, дори да е загуба на време  Гърч е силно казано. Малко неясноти покрай tcp командите само. Гърч за мене беше телето - въпреки документацията му. Ще споделя повече наблюдения скоро, но на пръв поглед неоГей се държи стабилно и си струва.
|
| Съб Юли 10, 2010 1:47 am |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11270 Местоположение: Добрич
|
Комет зарибяват с някакви нови китайчета, твърдят че има всичко за тях... Друго не знам, ама предполагам че на цена трябва да са по-добри от тия 15$ нео-та.
|
| Нед Юли 11, 2010 12:52 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
много зависи са какво ще се ползва модема.
ТСР стек не се реализира лесно. трябват си мускули и памет. да се пуска на нещо по-малко от АРМ9 е лаболаторно упражнение за студенти и преподаватели.
по същия начи седи въпроса и с модемната част (РРР).
освен това, за да има адекватна приложимост, върху ТСР стека трябва да вървят услуги, които е прието да са аснхронни и независими.
това пък предполага поне рудиментарна ОС и пак опираме до муслули и памет.
не казвам че не може да се направи с ПИК, не започвайте дискусия от рода "ама да знаете аз какво съм направил..."
сигурно може. и аз като млад се горедеех че съм заврял някаква програмка в 2 реда на бейзик. даже конкурси имаше.
като порастне човек почва да мисли по друг начин - колко време, труд и усилия ще му коства нещо и за колко може да го продаде.
ако първото е по-голямо от второто заниманието трябва да е в графата "хоби".
и още нещо. винаги могат да ти продадат боклук скъпо. но няма начин да си купиш качествено нешо на ниска цена (освен ако е крадено).
аз съм от 3 месеца в китай. психиката тук е съвсем друга - всички лъжат (според нашите разбирания).
на ниските етажи лъжат на дребно, на виските - наедро и с размах.
белите хора са 2 типа - добри бунаци и лоши бунаци. добрите бунаци се лъжат по-лесно, а лошите бунаци се лъжат по-трудно.
но и двата типа бунаци трябва да бъдат излъгани. ако не могат да те излъжат, просто не се стига до сделка.
имайте го предвид, когато купувате нещо (евтино) от тук.
евтините модулчета стават за хоби проекти - да пратиш смс, да набереш номер.
пробвал съм няколко различни симкома. два модула бяха с еднакви IMEI (бяха от една партита), друг модул имаше power-ramp извън нормите.
моята препоръка е да не разчитате за сериозни приложения на тях.
разликата между цената на китайче и никък клас модул от известна марка е 2-3 пъти, но номиналната разлика е 20-30лв. ако проекта е толкова изпилен, че тази сума е съществена - постъпвайте като китайците: вземаш парите и бегаш.
|
| Нед Юли 11, 2010 3:30 pm |
|
 |
|
miro_atc
|
няма нужда да се бяга
Тук в бг вече има няколко сериозни доставчика на модули на много добри цени, говоря за ублокс и телтоника. За съжаление модулите при мен тръгнаха от раз и не ми се наложи да трупам подробни "впечатления", така че нямам какво да разказвам... С две думи нямам забележки, а цената им е почти като на китайчета. Не може да има разлика от 20-30 лв, освен ако китайчетата не са безплатни 
|
| Нед Юли 11, 2010 4:10 pm |
|
 |
|
Desert Leo
|
Е щом е от спортна злоба - модула няма значение.
Миро, как са Телтониките сега. Аз нещо не намирам модули в сайта им. Имат ли нещо след ТМ-1.
|
| Нед Юли 11, 2010 7:01 pm |
|
 |
|
miro_atc
|
Засега няма нищо още... Правят нов, ама мостри щяло да има най-рано след два месеца. Честно казано не знам какво ще представлява, освен че ще е BGA 19х19 mm. Мога само да се надявам, че няма да развалят сегашната функционалност. Ама то по закона на Мърфи...
|
| Нед Юли 11, 2010 7:51 pm |
|
 |
|
Lupus
Регистриран на: Сря Дек 01, 2004 12:44 am Мнения: 2811 Местоположение: София
|
BGA 19х19 mm??? Сигурно ли е това?
Това вече ще е интересно, защото ще е най-малкия модем в света. 
_________________www.bsms.bg - SMS услуги за фирмите с модерно мислене.
|
| Пон Юли 12, 2010 8:21 am |
|
 |
|
miro_atc
|
Такива са слуховете... засега не бързат да го обявяват официално
Но както казах аз съм доволен от сегашния им модул и по закона на Мърфи ще го заменят с нов, който сигурно ще е с нов чипсет, с неичистени бъгове, а поради липса на място кой знае какво ще орежат...
Ще поживеем, ще видим 
|
| Пон Юли 12, 2010 8:43 am |
|
 |
|
Desert Leo
|
Eeee BGA!!! Що бягат от едно от предимствата си.
|
| Пон Юли 12, 2010 11:09 am |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Дедо, ако не те мързи пък и още повече ако си бил там и преди години пак, можеш ли да споделиш какви са ти впечатленията. Може и нова тема да пуснеш. Последно време постоянно чувам как нещата в Китай се сгомнясват. Хаузинг балона е на път да се пукне - цели сгради (а някъде и цели градове) стоели празни. Казват, че последните месеци и износа им пада яко, а на всичкото отгоре имат и свръхкапацитети за производство на почти всичко и работят на някакви ненормално ниски печалби (около 2%). Та какво е твоето мнение - ще стават ли новата световна сила или ще духат мощно супата  ?
|
| Пон Юли 12, 2010 3:29 pm |
|
|