Отговори на тема  [ 18 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Нов комп с майка Asus M4A785TD-V EVO 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
Ако 7-цата държи не я пипай. Личните ми наблюдения за сега са че не създава проблеми. Даже на компютър дето не съм се надявал да устиска и 3 месеца си работи безпроблемно. От него компютър се рови къде ли не из нета. Включително и ХХХ - което всъщност мен ме притесняваше основно.

Освен всичко останало 7-ца се пуска в пъти по-лесно на ново РС. Да не говорим за лаптопите. За новите неща даже няма драйвери за ХР. 70% от новия хардуер е загубена кауза да се мъчи на ХР.

Пон Юли 05, 2010 4:41 pm
Профил ICQ
Ранг: Ориентиран
Ранг: Ориентиран

Мнение 
Потвърждавам - изненадващо 7-цата се държи много по-стабилно и икономично от Вистата. Вистата беше лаком звяр, дето половината ресурси не му стигаха. А Седмицата яде ресурси почти колкото ХР-то, разликата е че има много повече драйвери и разбира се новият интерфейс. ;)
Вече съм я тествал на няколко машини, проблемите които съм оправял по тях са били главно от бъгав софтуер, не от самата ОС.
Но си остава загадка как калпава памет ще събори бушона на етажа ... !? 8O Би трябвало да реагира самото захранване ...

Пон Юли 05, 2010 5:50 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Ама аз сравнявам XP със седмица, Vista-та кой я брои за боза :)
Иначе драйвъри дал Господ (засега).
То за мен е решено, де, за жИлязото най-новите драйвъри са за XP а скоро няма да се сменя с по-модерно. Освен това на "Квота 0" седмицата ми изяждаше над половин гига RAM а XP-то по-малко от 200 мега. Цялата памет е 2 гига и що да я вдигам заради "излекувана" седмица след като XP-то е чисто като изворна вода?

P.S.: Основната програма на компа (плюс желязото, не че не работи и без него, ама...) е за обработка на видео в реално време и си хапва доста RAM. Иска се и надеждност, а XP-то бе пробвано цели 5 години и бе ОК.

Друго двайсе: К'во ви е мнението за марката OCZ? Във форумите на овърклокерите от години я имат за номер 1 и затова се подлъгах да купя RAM и PSU. До скоро не бе достъпна тук и затова нямам впечатления. Не, че ще овърклоквам нещо, за стабилност я избрах.

RAM-а (DDR3) е бърз и работи безотказно - изтрая на 8 часа Memtest86+. Само дето работи на 1.8 волта вместо стандартните 1.5V и ми се струва предварително овърклокнат.

Реших да сменя захранването OCZ 500 вата за да съм сигурен, че проблемът не е в него. Изкопах чисто нов 380W Tagan и... той дава много повече ампери. После погледнах к'во пише на еФтинджос 500 ватово и пак повече ампери. Амперите на OCZ-то бяха за като 300 и нещо ватово 8O

Както и да е, дънната Asus се оказа твърде проблематична и върнах за ремонт ЦЕЛИЯ комп., в кутията, при положение че съм го купил на части. Ама готин ми е e-shop-а, а?

Вто Юли 06, 2010 10:25 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 18 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2