Отговори на тема  [ 121 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 9  Следваща
Apple vs Microsoft 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
Що бе ти ще седнеш да съдиш Апъл, че са ти продали дърво ли? Че ти като си купуваш Апъл, какво си очаквал? Хвърляй в кофата и майната му. Е няма да те покажат по телевизията и да те пишат по вестника.... каквато всъщност им е целта на тия.

Щото какво ще кажеш като идеш на делото - ми губи обхват. Ми хубаво - никъде в спецификацията или декларацията за съответствие не пише "колко точно трябва да му е обхвата като го държиш по определен начин" :) И за ремонт не можеш го върна, щото телефона всъщност си работи, ако не го държиш по лош начин :)

А ако си дал хиляда лева за него, толкоз по зле. Аз за телефон повече от 200лв. не давам и въпреки всичко не съм попадал на такъв дето да трябва да се държи по специален начин че да работи.

Макар че си спомням, че в ръководството на първата ми Нокия без антена си пишеше,че понеже антената е вградена, за най-добър обхват и минимални облъчване на тиквата, телефона трябва да се използва те така и имаше картинка даже. Е работеше си всякак, ама нищо чудно и в мануала на Апъла да има подобна "препоръка".

Чет Юли 01, 2010 4:29 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Ти беше написал следното нещо:
Цитат:
Хм, шантави американци. Умрат да се съдят за глупости.

Аз лично бих захвърлил телефона в кофата и повече не бих си купил същата марка. От това по голямо наказание.... нема.

Та:
1-во Американците не са шантави, а са като всички хора и това може да го каже само някой, който си няма идея за какво точно става въпрос
2-о Дори и да хвърлиш телефона си сключил договор за 2 г. и трябва да продължиш да плащаш, а ако спреш плащаш глоба от близо 400$
3-о Хвърляйки телефона и продължавайки да плащаш за него не е никакво наказание за компанията, а точно обратното
Та заключението на края е че си наказан ти самия, а не компанията.
И 4-о - за теб може и да е смешнно, че можеш да се съдиш за лош обхват, ама за хората не е. И ако знаеше какво е class action lawsuit нямаше да ти е толкова смешно, а на Епъл и АТ&Т още пък по-малко.
Та тая страна е такава, точно защото съдебната и система позволява всеки да съди всеки за всичко и накрая виновния да го отнесе. И затова помага факта, че загубилия делото не плаща разноските по него както е в БГ например. Поради тая същата причина много от стандартите и сертификациите тук не са задължителни както в Европа, защото е оставено на пазара да накаже, тези които не са си свършили работата.
Та въпреки, че тук казват че ignorance is bliss това не е точно така, защото игнорантите са тези, които винаги губят и то докато си мислят като теб, че точно те са големите тарикати, а другите са наказани :) .
Сега друг е въпроса, че от един class action lawsuit най на далавера ще са адвокатите и първия потребител включил се в него, но въпреки всичко компанията ще си го отнесе като стой та гледай дори и само заради това, че ще и се наложи да се бръкне много яко за защита в него :) . Поради тая причина съдебната система тук работи и в болшинството случаи хората имат вяра в нея, докато в БГ всички се правят на тарикати и нищо не работи като хората.Пък после нека се смеем на американците, че били шантави, тъпи и т.н.

Чет Юли 01, 2010 8:00 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Да си купиш телефон с договор е ТЪПО! Да си купиш Апъл с договор пък е МНОГО ТЪПО!

Та както казах, тия героите от историята са тъпи. Айде не е щото са американци, сигурно и умни американец има. Тия са тъпи щото:

1. Купуват си Апъл.
2. Купуват го с обвързващ договор.
3. Занимават се с съдене, показване по медиите и пр. глупости.

Яко тъп трябва да си да налееш една кофа пари за някакъв шарен телефон и после да си отровиш живота от съдене за да си върнеш част от парите. Хвала на Джобс, още веднъж.

Щом ви кефи - съдете се бе! Аз имам къде по забавни неща да правя :):):) Ама щом съденето за глупости доставя удоволетворение - действайте. На мен ми изглежда много тъпа загуба на време и нерви, скучно и затормозяващо. Ама явно на хамериканците това им е представат за смислен живот.

Ако пък съм бил толкоз тъп да се прецакам така, пак бих прежалил 400$ и бих го засилил в кофата. Просто загубеното време, нерви и достойнство в съдене ги оценявам на 10 пъти повече пари! И следващия път ще си имам обица на ухото. А и какво са за американеца 400$ бе мама му стара? 20 часа прилична работа. И затова седнали да циврят?

Между другото кой плаща разноските, ако не е загубилия? Данъкоплатеца? Ако е така, да ви ПИКАМ и на системата, разни мухльовци без работа се съдят за глупости и аз да им плащам тлъсти хонорари на адвокати и съдии за това???? Ебем ти системата, ебем ти социализъма ако е така.

Пет Юли 02, 2010 8:36 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
http://ru.fishki.net/picsw/072010/02/po ... or_021.jpg

Пет Юли 02, 2010 1:36 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Цитат:
Между другото кой плаща разноските, ако не е загубилия? Данъкоплатеца?

Плаща си ги отделно всяка страна от делото сама за себе си :) . И съденето в един такъв процес не изисква никакво усилие от потребителя, освен да се запише в списъка му. Останалата работа я свършват адвокатите, а той просто си стои и наблюдава от страни - какво остава пък да си губи достойнството. Това е някаква много странна мисъл пак - добре, че не всеки мисли като теб, че съденето е загуба на достойнство, че нямаше да има съдебна система тогава :D . Според мен загуба на достойнство е да не си търсиш правата :) .

Пет Юли 02, 2010 2:55 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Ами недостойно е да си сектант на Апъл, дотолкова, че да се хвърлиш на новия им продукт на втория ден, при това обвързвайки се съзнателно с договор. След това решаваш че си прецакан и почваш да си търсиш "правата". И що бе джанъм, не почака да се прецака някой друг преди теб? Що трябва да си първия с шарената дрънкулка? Щото трябва да си гъзар верен на марката. Е като искаш да си гъзар бъди докрай!

Обаче аз това със заплащането на разходите по делото не го разбрах.

ЗНачи тия "пичове" дето искат да съдят Апъл трябва да се бръкнат за адвокат? И после ако евентуално вземат та спечелят, Апъл няма да им плаща разходите за адвокати??? Те сами ли ще си ги плащат??? Че те са на загуба отвсякъде, нещо явно не схващам.

Пет Юли 02, 2010 4:29 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Тия пичове няма да се бъркат за нищо, защото ако евентуално вземат та спечелят срещу Епъл и ги осъдят примерно да им платят 10 млн. долара, то адвокатите ще вземат 30% от тая сума, първите клиенти, които са стартирали процеса ще вземат и те някаква прилична сума (спрямо останалите клиенти) и другите ще си разделят каквото е останало.
Основната разлика в системите е, че в БГ който загуби делото плаща разноските по цялото дело плюс разноските на спечелилата страна. Тук не е така и за да го разбереш ще ти дам един пример. Мой познат уволни един от работниците си и оня тръгна да го съди, че го е уволнил неправомерно. Моя човек си нае адвокат и взеха да се съдят. Накрая моя човек спечели делото и съда се произнесе, че работника е уволнен по правилата. В същото време моя човек се ръсна 120к долара за адвокати и тези разходи, въпреки че е спечелил никой не му ги възстановява. Това е причината и за многото съдебни процеси, защото хората знаят, че ако загубят няма да плащат разходите на другата страна по делото. Това е и причината да има на пръв поглед тъпи надписи от сорта на "внимание, кафето в тая чаша е топло", "внимание, не сгъвайте количката, докато бебето е в нея", "внимание, тоя мокър под е хлъзгав" и т.н., защото ако ги няма и някой веднага ще му прищрака идеята, че може да изкара доста парички. Заради това също са толкова популярни извънсъдебните споразумения, защото примерно моя човек можеше (ако иска) да каже на работника - виж какво, на мен тоя процес ще ми струва 120к, затова ето ти 40к примерно и ми се махай от главата - то това е била и целта на въпросния работник де, само дето в случая не му стана хорото. Но някои хора от това се препитават. Та колкото и да изглежда "крейзи" въпросната система на пръв поглед, то тя върши едно чудесно нещо - не е необходимо държавата в лицето на нейните дебелогъзи бюрократи да мислят постоянно как да предпазят малоуните си граждани. За това се грижат тези, чийто клиенти са въпросните граждани и ако някъде сбъркат с нещо, то след това биват наказани подобаващо. Хвърлянето на айфона в кофата не е наказание, а точно обратното - плащаш за нещо, което не ползваш :) .
Това е и една от причините уличното движение в щатите да е толкова спокойно и пешеходец само като си вдигне крака да стъпва на платното, дори и да му свети червено всички коли да спират. Защото ако стане инцидент - майката му е разказана на тоя, който го е предизвикал. За такива суми става въпрос, че никой даже не си помисля да се прави на ербап. Виждал съм как някой просто спира в средата на кръстовището и веднага цялото движение спира и го чакат най-спокойно да реши какво ще прави. Затова и на кръстовище с 4 знака стоп на всяка страна(!) всички спират и почват да се подканят с ръце кой пръв да мине и никой не се прави на тарикат да минава преди другите, без да са му казали, защото а стане белята и лошо му се пише :) . Затова и няма някакви задължителни супер лимити на застраховките, а има минимален (40к долара за Илиной например) и всеки си прави сметка да остане ли на него или да се застрахова до по-голям. Аз например съм го направил за 150к, защото ако натреса някоя БМВ 7-ца и познай със задължителния лимит само кой после ще има да доплаща една камара кинти.
Та на мен специално ей това най-много ми харесва в щатите - държавата те е оставила сам да си преценяваш какво и как да правиш и ако се правиш на тарикат и/или игнорант обикновенно си го отнасяш доста яко :D .

Пет Юли 02, 2010 5:42 pm
Профил
Аватар

Мнение 
http://www.bloomberg.com/news/2010-07-02/apple-responds-to-iphone-reception-complaints-by-offering-a-software-fix.html
Apple Responds to IPhone Complaints With Signal Software Fix

Цитат:
Apple Inc., following complaints about reception problems with its iPhone 4, said it will change how it measures signal strength for the phone’s latest models after discovering its previous formula was “totally wrong.”

Ето, ако хората си бяха мълчали и хвърляли телефоните в кофата, Епъл нямаше да "оправят" проблема :D .

Пет Юли 02, 2010 6:48 pm
Профил

Мнение 
Вече с нетърпение чакам айФон-5 с новата, още по-точна формула, която пере и най-упоритите (маркетингови) петна.
Само се молете Стиви-то да не се сдуши И с американското ВиК, че тогава айУотър не ви мърда. :D
АйУотър е по-куул от чешмяния уотър ,но не хващаш настинка от него. :D

Пет Юли 02, 2010 8:09 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Според вътрешна информация, от неколко дена Епъл търсят ужасно много "антена пъформънс индженери" в Купертино.... :)
Дето се вика - сетила се мара да се побара 8) .

Пет Юли 02, 2010 9:22 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Dimitar написа:
....

Добре де, това е супер тъпо. Значи твоя приятел работодател, не стига че е бил прав, ами и го награждават за това с глоба 120к. Че той няма полезен ход - или трябва да не уволнява работника, или да му набута пари да си трае, или тъпче гушата на шибания адвокат???? Е това ако не е механизъм за изнудване, какво е??? Че на вас не ви трябват синдикати, вие си ги имате на съдебно ниво :):):) Въпрос - що не плати 1000 долара на някой негър да му обясни на тоя работник трудовото законодателство по трудния начин?

А и не разбрах как тия Апъл ползватели ще осъдят компанията за 10 млн. На какво основание - пропуснати ползи? Изпуснали са сделка на Уолстрит? Или психически вреди, щото жена му го зарязали, че не могъл да и звънне за рождения ден? Аз все си мисля, че и да осъдят Апъл, ще им върнат парите и да хващат гората. Щото това би било справеливо осъждане. На всеки му осребряват касовата бележка и аре вратата.... Пък те да си бъркат у джоба и да плащат на адвокатите, щом такава е системата.

Пет Юли 02, 2010 9:32 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Цитат:
Добре де, това е супер тъпо

Виждаме "умната", т.е не тъпа БГ система колко работи, нали :) .
По принцип, ако ти правиш всичко като хората, то тогава и отсрещната страна трябва да е супер тъпа, за да те съди, след като и тя трябва да плаща на адвокати :) . Понякога обаче наистина има разни тъпаци, които го правят, която пък не ти пречи после ти да ги съдиш, за да ти възстановят разходите :) .
Цитат:
А и не разбрах как тия Апъл ползватели ще осъдят компанията за 10 млн.

Дори да вземем твоята идея за връщане на парите от касовата бележка, умножено по 1.7 млн. продадени за първите три дена iPhone4 прави около 340 млн. долара. Макар, че от това няма нужда, защото тук по принцип можеш да върнеш всичко в срок от 30 дена и ти връщат парите и без съдебни дела. Иначе колкото и да ти е чудно клиентите наистина могат да съдят компанията за пропуснати ползи и разни други такива искове :) .
Цецо, недей да изкарваш твоя начин на действие/разсъждение най-вярен, а на другите тъп, защото първо не е вярно, второ е елементарно като разсъждение и трето изглежда смешно от страни :) .
Можеш да кажеш рабира се, че на теб като не ти харесва нещо не си го купуваш, но да продължиш с това, че след като другите са го купили, значи са тъпи не е най-правилното нещо :) .

Пет Юли 02, 2010 10:12 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Dimitar написа:
Цитат:
....
Цецо, недей да изкарваш твоя начин на действие/разсъждение най-вярен, а на другите тъп, защото първо не е вярно, второ е елементарно като разсъждение и трето изглежда смешно от страни :) ....

Добре е, че Цецо е адвокат на дявола :-). Не мисля, че вярва на всички щуротии, дето
пише от тоя род. Така предизвиква обясненията на неща, които не са очевидни за хора, живели
само в БГ, така че има някаква файда от разговора. Аз съм отдавна отвъд точката на
тотален фрустраж (не ми хрумва свястна БГ дума в момента затова приспособявам чуждата)
в обяснения на такива неща, ама понякога все още се насилвам пак по тая причина.

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Пет Юли 02, 2010 10:25 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
димитре, вашата съдебна система е от най-уродливите които има по света, и това мнение се споделя от бая американци струва ми се. бил гейтс май е или поне беше един от тях, когато излезе решението срещу микрософт преди 15тина години. дали съдебната система има заслуга за добрия отскок на америка, или той се е случил въпреки нея не знам, трудно е да се прецени. но дори да има, съдебната ви система е в разрез със това което е заложено у хората и поради това е дразнеща, и то доколкото разбирам за повечето американци, така че не знам дали си струва да се ползва. единственото за което мога да ви похваля в тая област е че не сте напълно изперкали на тема човешки права и хуманизъм, както е останалата част от запада.

Съб Юли 03, 2010 8:02 am
Профил
Аватар

Мнение 
zaphod написа:
димитре, вашата съдебна система е от най-уродливите които има по света, и това мнение се споделя от бая американци струва ми се. бил гейтс май е или поне беше един от тях, когато излезе решението срещу микрософт преди 15тина години. дали съдебната система има заслуга за добрия отскок на америка, или той се е случил въпреки нея не знам, трудно е да се прецени. но дори да има, съдебната ви система е в разрез със това което е заложено у хората и поради това е дразнеща, и то доколкото разбирам за повечето американци, така че не знам дали си струва да се ползва. единственото за което мога да ви похваля в тая област е че не сте напълно изперкали на тема човешки права и хуманизъм, както е останалата част от запада.

хаха... и въобще като цяло ние сме много по-напред.... хаха.... те за това американците бягат от уродливата система и идват да работят тук, пък и ние плащаме добре.......... хех.... събуди се............

Съб Юли 03, 2010 10:19 am
Профил ICQ WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 121 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 9  Следваща