|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пет Авг 21, 2026 1:58 pm
Логически Анализатори ....
| Автор |
Съобщение |
|
ДедоБоре
Ранг: Форумен бог
|
CY22701 е много добре. тамън за нас.
стъга да е ~$2.60. в една опаковка обаче са 97, та ще видим зор.
за паметие - също cypress. ползвал съ тяхни 5нс памети без никаква грижа. също ползвам клок-буфери. разбират ги хората тия работи.
спартаните.
II е много стар, не трябва да правим нищо с него
ако няма разлика в цената между 2Е и 3 - подобре 3
|
| Пет Юли 15, 2005 5:25 pm |
|
 |
|
BrainStorm
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Пон Юли 04, 2005 11:51 pm Мнения: 651 Местоположение: София
|
Еиии .... златни са тея CYPRESS
За Спартана .... чак стар ... не е баш  ама така и така неможем да го намерим, така че няма смисъл повече да се връщаме на тая тема, явно че ще е 3'ка 
_________________ От наше село са види връо, ама от връо се невиди наше село ... що така и я незнам .. ?!?
|
| Пет Юли 15, 2005 5:44 pm |
|
 |
|
BrainStorm
Регистриран на: Пон Юли 04, 2005 11:51 pm Мнения: 651 Местоположение: София
|
Тук бях написъл нещо .. което в краина сметка реших да махна 
Последна промяна BrainStorm на Нед Юли 17, 2005 8:13 pm, променена общо 4 пъти
|
| Пет Юли 15, 2005 5:59 pm |
|
 |
|
Nikola Kirov
Регистриран на: Нед Окт 31, 2004 9:19 pm Мнения: 4464 Местоположение: Stara Zagora
|
При акерман не винаги е задулжително да се купи опаковка.
Казваите да искам ли цена,за тоя чип или не. Аз лично нямам мнение по въпроса за генератора.
|
| Пет Юли 15, 2005 6:05 pm |
|
 |
|
Predator_MF
Регистриран на: Чет Окт 07, 2004 1:22 pm Мнения: 1949 Местоположение: София
|
Ей @Никола, беше казал че имаш готови платки за FT2232, имаш ли такава работеща под ръка да направим един бърз експеримент 
|
| Пет Юли 15, 2005 9:58 pm |
|
 |
|
Nikola Kirov
Регистриран на: Нед Окт 31, 2004 9:19 pm Мнения: 4464 Местоположение: Stara Zagora
|
Нямам готова,голи са.
Ако ти притрябва мога да ти пратя една,всъщност чак в сряда. Писна ми от работа и забягвам на планина до сряда, 4 дни ще употребявам стимулатори за мозъчна неактивност, тип алкохолен.  Но като се прибера се надявам че ще има по ясна представа какво ще правим,че да използвам ентусиазма с който ще се заредя 
|
| Пет Юли 15, 2005 10:46 pm |
|
 |
|
Nikola Kirov
|
Вече мога да ти пратя платка ако ти трябва.
Абе хора ще правим ли нещо?
Никакво развитие по въпроса напоследък няма
|
| Вто Юли 19, 2005 2:20 pm |
|
 |
|
Predator_MF
|
Ами няма развитие тебе като те няма  Не ми трябва гола платка, ако имаш елементите под ръка вземи сглоби една. Ще ти дам една пробна програма да ми кажеш дали работи с нея (понеже тепърва пиша за двуканално FTDI).
|
| Вто Юли 19, 2005 3:26 pm |
|
 |
|
Nikola Kirov
|
Взех да сглобявам и доиде и неприятен проблем. Тия от Селектра не знам как са го съворили тоя проблем. Нито един polygon няма на платката. Само печатни пътеки. И един куп изводи на разни елементи са ми неопроводени. С poligon-и ми е навързана GND.
Сега погледнах да не би DXP нещо да омазва но в
File -> Fabrication Output -> Final всичко е OK там са си на мястото а на платката ги няма.
Ще пробвам да ги опроводя с жици колкото да поекспериментираме засега пък с тия от Селектра трябва да се разправям.
а за CY22701 какво ще правим устроива ли ни като генератор,хаиде погледнете пак и си даите мнението. Ако ще върши работа да видим колко пари е.
|
| Сря Юли 20, 2005 8:53 am |
|
 |
|
bateAz
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 4:11 pm Мнения: 3750 Местоположение: София
|
За генератор опциите са следните:
1. Вътрешен такт от кварц, разделен на целoчислен коефициент.
2. Външен такт от някоя сонда, разделен на целoчислен коефициент.
3. Като (2), но с PLL, позволяващ работа на честоти, кратни на външния такт.
а) аналогова PLL с VCO
б) аналогова PLL с DCO ( изисква MCU или FPGA )
Вариант (3) е най-сложен, но най-функционален. Аз си мисля, че това е правилният вариант, буква а). Преди да решим това, няма какво да се заиграваме с конкретни чипове.
Мнения ???
|
| Сря Юли 20, 2005 9:55 am |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Това е много неприятен проблем - на времето редовно ми се случваше като работех със CADStar . Има някакви бъгове във експорта към гербер файлове (незатваряше контура на полигоните) и Gerbtool-a, с който правят заготовките се омазва. Най-вероятно проблема е при теб - по точно в DXP-то или в някоя негова настройка. Няма да е зле да си направиш ти експорт към гербер файлове и да ги отвориш с Gerbtool и ако има проблем да видиш как да го решиш, защото винаги ще ти липсват после полигоните по платките  .
ПП. Преди малко говорих с едни пичове дето се занимават с шаблони за платки и те потвърдиха, че проблема е в DXP-то. Доколкото разбрах като ми обясняваха - при запис и отваряне на файла DXP-то не ребилдва коректно полигоните и затова после изчезват от герберите. Тяхния съвет беше или да се сложат всички сървис пакове и ъпдейти или да се върнеш на 99SE - там го няма тоя проблем. Проблема се появява също, когато се опиташ да мултиплицираш малки платки вътре в DXP-то - и тъй като вече е променена нетлистата, той те пита дали да ги ребилдне, но понеже на тоя въпрос винаги се отговаря с НЕ, за да не ги откачи от нетовете и после пак ги няма в герберите.
|
| Сря Юли 20, 2005 10:03 am |
|
 |
|
Nikola Kirov
|
Ще го имам пред вид това занапред . Мерси че ме светна.
А за генератора,мен ме устройва и обикновен кварцов генератора на фиксирана честота. Хаиде които искат да е с VCO да се хванат да го уточнят как да стане и да продължаваме нататък. Ако всяка такава дреболия я мотаме по една 2 седмици за цялото устроиство ще ни трябват години 
|
| Сря Юли 20, 2005 11:03 am |
|
 |
|
Bezmozachen
Ранг: Популярен
Регистриран на: Сря Апр 27, 2005 2:47 pm Мнения: 349 Местоположение: Varna
|
И аз съм имал подобен проблем с DXP-то. Като му навържа полигоните, DXP-то ги изтриваше.
|
| Сря Юли 20, 2005 1:41 pm |
|
 |
|
rumen
|
в дейзи има тези памети
HYG28400ALLG-70NY
512kX8 4МВ
Имат 100бр в наличност и струва около10 лв.
|
| Сря Юли 20, 2005 2:43 pm |
|
 |
|
Predator_MF
|
Не мога да схвана какво точно ви притеснява в PLL със LMX чип? Генератора ли?
|
| Сря Юли 20, 2005 2:46 pm |
|
|