| Автор |
Съобщение |
|
Wise
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Дек 19, 2004 6:26 pm Мнения: 1628 Местоположение: Сливен
|
Е то по твоята логика и горкото плъхче може да е било на комшийката.......... 
|
| Чет Юни 03, 2010 7:58 pm |
|
 |
|
lz
Ранг: Новодошъл
Регистриран на: Пет Фев 02, 2007 2:57 pm Мнения: 139 Местоположение: София
|
За борба с гризачите има един способ описан в книгата "Параграф 22", но е много шумен. Е ти можеш да ползваш заглушител 
_________________ LZ
|
| Чет Юни 03, 2010 8:30 pm |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9136 Местоположение: Разград
|
Абе за сиамците не знам - виждал съм женска много проклета и мъжки - изключително кротък. Обаче пък персийските са си проклети по природа. Бащата на мойта беше вкарал майката на стопанката си в болница, а моята замалко да убие другата ми котка. А и има едни дето са големи почти колкото куче.
Wise, все пак плъховете се считат за вредители, докато котките - не. Ако комшийката иска да гледа плъхове, да си ги държи в клетка.
|
| Чет Юни 03, 2010 8:30 pm |
|
 |
|
Lupus
Регистриран на: Сря Дек 01, 2004 12:44 am Мнения: 2811 Местоположение: София
|
Освен ако не си Алф....
Но един приятел казваше така: "Ако искате да си приготвите заешко задушено ви е необходима поне една котка" 
_________________www.bsms.bg - SMS услуги за фирмите с модерно мислене.
|
| Чет Юни 03, 2010 9:32 pm |
|
 |
|
CarBeta
|
Плъховете живеят в колонии и се размножават много бързо. Няма как сам плъх да се завъди в двор. Някъде наблизо има много плъхове и те постоянно разучават територията наоколо. Ако нещо им хареса се заселват и после става страшно. Имам познати санитарни инспектори и от тях знам, че плъховете се убиват с отрова която действа поне след седмица. Ако един плъх се отрови от "манджите" които му подхвърляш, забрави друг плъх да се докосне до тях. Мойте познати ходиха в една автокъща да я чистят от плъхове. Показаха ми снимка на капан с който собствениците са хванали един плъх и са заредили капана втори път. Бяха снимали капана след втория път. Вратичката беше полуотворена подпряна с чашка от кафе, която гадините са донесли от плик с боклуци. Стръвта естествено липсваше.
Плъховете са много интелигентни и борбата с тях е изключително трудна с подръчни средства. Ако тоя плъх-гастрольор е пукнал някъде и не се появят други след него проблемът ти е решен. В противен случай се обърни към специалисти.
|
| Чет Юни 03, 2010 9:34 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Историята е страхотна. Не само са интелигентни явно ами и колективна дейност развиват.
Жалко, че им реагираме с погнуса, ама кво да се прави - така сме/са конструирани, а и са
си напаст.
Но със сигурност бих се забавлявал да ги гледам как обезвредяват капана в ала Том и Джери стил 
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Чет Юни 03, 2010 10:53 pm |
|
 |
|
Gogo
Регистриран на: Чет Фев 24, 2005 11:41 pm Мнения: 1049 Местоположение: Pz
|
Аз си имам "машина за убиване" на тези твари.
|
| Чет Юни 03, 2010 11:07 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
бах мама му, знам че са умни гадовете, ама чак пък да подпре вратичката с чашка от кафе.... Това ме изуми. Жалко, че разнасят болести иначе биха били страхотни любимци.
Апрпопо по телевизията даваха една девойка която си отглеждаше плъх. Казваше че било най-умното животно което имала, привързвал се и се подавал на яка дресировка. Даже давал да го къпят. Виж незнам проблем с кендзането как се решава, ама с толкоз акъл, нищо чудно и на тоалетни навици да може да се приучи.....
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пет Юни 04, 2010 8:24 am |
|
 |
|
head_up
Регистриран на: Нед Юни 01, 2008 9:54 pm Мнения: 1503 Местоположение: Пловдив
|
То всъщност повечето домашни любимци са опасни защото мъкнат/въдят болести - особенно пернатите. Тъй че де да знам - дали с подходящо "третиране" риска от болест пренасяна от пъха да не може да се сведе до тази както на папагал да кажем? просто на никой (е, изключения има) не са му приятни плъхове - да ги гали, сресва, да им говори и не дай Боже да ги целува, както повечето стопани на котки и кучета правят. Та може би за това и не се е разпространила идеята. иначе представи си, както стана ясно колко са умни и на какво можеш да ги научиш? току виж са започнали да те бият на шах 
|
| Пет Юни 04, 2010 9:19 am |
|
 |
|
egasimus
Ранг: Ориентиран
|
off: цецо, какво представлява аватара ти? щото на мене все ми прилича на един черен плъх 
|
| Пет Юни 04, 2010 10:18 am |
|
 |
|
CarBeta
|
Не се приучава а си ги има.
Хората които се борят с гризачите изучават навиците им и начинът им на живот. Освен другите интересни неща които са ми разказвали за плъховете засегнаха и тая тема. Гнездата им са разделени на две части. Едното е гнездо където спят и гледат малките а другото е ... тоалетна. Както котките и те си имат отделни места за тая работа.
Най-разпространени у нас са сив и черен плъх, но от тия породи има и албиноси, които са предпочитани за домашни любимци.
А... и още нещо. Месото им е годно за ядене 
|
| Пет Юни 04, 2010 12:27 pm |
|
 |
|
ji4ka
|
За пикнята няма начин - не могат да си удържат мехура , щом им дойде си капе. Така, например, змиите ги намират по пътечката. 
|
| Пет Юни 04, 2010 12:59 pm |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
Джеймс Клавел има една книга "Цар Плъх"  Вместо да ги мориш можеш бизнес да захванеш...
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Пет Юни 04, 2010 2:02 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
На сутринта и поредните примамки бяха изядени а наситеният добитък не стигнал до вкъщи. Прочетох напълно ръководството: "Смъртта настъпва ДО седмица". Да, ама от тук нататък ще ми е по-евтино няколко дена да го храня със салам и после пак да почна с отровата
Иначе котките напоследък не ми досаждат толкова. Вярно, че градинката прилича на таралеж от набучени клечки за шишчета ама това досега не ги спираше особено. Плъх на каишка вирее ли  А този , Бог да го прости предварително, бе светлосив и със симпатична муцунка - първо го помислих за ееедра полска мишка и нямаше да се караме ако не бе влязъл в кухнята...
Иначе имам 4 броя "антикомарници" с "ултразвук" който дразни мен но не и комарите. Наръгах ги из контактите в кухнята - дано няколко дена да държат добитъка настрана.
|
| Пет Юни 04, 2010 9:46 pm |
|
 |
|
Lupus
Регистриран на: Сря Дек 01, 2004 12:44 am Мнения: 2811 Местоположение: София
|
@bongo_x2,
Ако животното е толкова умно, защо не си поговорите и да се разберете какво може и какво не?
Сещам се за един виц:
При един се завъдили много хлебарки. Пробвал какви ли не отрови - нищо не помага. Оплакал се на един приятел, а той му казал:
- Въздействай им психологически. Обяснявай им всяка вечер, че в къщата ти няма храна и те ще избягат.
Решил да опита. Вечерта, преди лягане обиколил ъглите на спалнята и към всеки ъгъл извикал: "Тук няма храна!". И си легнал. През нощта се събудил от потупване по рамото. Светнал ламбата и какво да види - огромна хлебарка. А тя ми казала: "Хазяин ставай, носим ти храна."
Та пробвай - може да се споразумеете....
_________________www.bsms.bg - SMS услуги за фирмите с модерно мислене.
|
| Пет Юни 04, 2010 10:18 pm |
|
|