Отговори на тема  [ 10 мнения ] 
WinXP след "побългаряване" - Phonetic keyboard? 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение WinXP след "побългаряване" - Phonetic keyboard?
Сглобих за жената PC от залежали чаркове. Получи се истински Monster, после ще го опиша и ще дам акъл.
Това което ме нервира е, че след инсталацията на побългаряващия пач за WinXP нямам Phonetic клавиатура. Освен любимото ми kbdBG.exe пробвах и други програми ама ядец.

Всъщност правих чиста инсталация 2-а пъти. Първият път kbdBG.exe си бачкаше безупречно до инсталацията на побългаряващия пач. Вторият път смених реда на инсталиране и така не видях Phonetic в листата. Предстои ми 3-а инсталациа, че затова питам.

P.S. Само не ми споменавайте FlexType!!!

Съб Май 08, 2010 1:37 am
Профил
Аватар

Мнение 
Разархивираш, кликаш с десен бутон на мишката в/у inf-а и install.
И чудото станало... :lol:

Прикачени файлове:
BG_phonetic_XP.rar [5.35 KiB]
209 пъти
Съб Май 08, 2010 1:47 am
Профил ICQ
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член

Мнение 
Ето ти още едно в случай че предното не помогне :lol:
Това съм го ползвал години наред докато търкалях XP.

Прикачени файлове:
kbdBG.zip [406.04 KiB]
203 пъти
Съб Май 08, 2010 2:42 am
Профил
Аватар

Мнение 
Най-доброто, което решава проблема е създадено от Инжинера (Генади Атанасов). Мир на праха му!
http://free.hit.bg/injinera/na4alo.htm
Чети тук и действай!

Съб Май 08, 2010 9:07 am
Профил WWW

Мнение 
този инженера е голям образ :supz: и вярно че обясненията му са правдиви и че е написал софт и т.н. обаче аз като един селянин ползвам това от години - от гледна точка на клавиатура и функционалност - никакви разминавания, всичко е 6.
http://download.cnet.com/Bulgarian-Phonetic-Keyboard-Layout/3000-2110_4-10657280.html
единственното страно нещо е че като погледнеш след инсталацията в листа на инсталираните приложения това се вижда като 4ГБ което трепе, не знам защо, реално заема няколко кБ и по размера на диска не се отразява (т.е. действително си взема кБ, не 4ГБ), обаче там така си пише... ама това да му е кусура :)
работи добре, и не омазва бозата - само си го добавяш от настройки на клавиаурата.
Успех и дано не оцапаш пак с някъв крив софт, че 4-тата преинсталация ще те пречупи да минеш на лайникс :D

Съб Май 08, 2010 11:03 am
Профил WWW
Ранг: Минаващ
Ранг: Минаващ

Мнение 
http://www.iltchev.com/?p=50

Инсталира се и се деинсталира нормално. Има и source http://www.iltchev.com/go.php?http://ww ... honici.klc и може да си промениш неща които не те кефят с Microsoft Keyboard Layout Creator http://www.microsoft.com/downloads/en/c ... layLang=en .

А може и чисто нова да си направиш.

Сега погледнах сайта на Датекс. Прави впечатление липсата на нова версия на FlexType от 01-Септември-2008. Може би е дошъл краят на това недоразумение.

Съб Май 08, 2010 5:29 pm
Профил
Аватар

Мнение Голем смех!
Грешката била човешка!
След побългаряването Phonetic си остава "Bulgarian" а не "Български" и това го слага в началото на списъка а не при българския където търся...

Иначе даденото от Kiiid май е моят фаворит а от Gogo май вече съм го заредил от интернет. Както и да е, вече ми излизат няколко Phonetic, просто да знаеш къде да ги търсиш :D

Съб Май 08, 2010 9:09 pm
Профил
Аватар

Мнение За компа
Животното си струва подробно описание и снимков материал ама поне засега ме мързи. Обаче тази вечер не ми се прави друго и поне ще го опиша.

Проца е страхотен: най-древния P4 който изкопах - 1.6Ghz Villamate (не го бъркайте с по-новия Northwood) и по документи харчи същите ватове само дето е по-калпав. Форсирах го до 1.9Мхц само, все пак и стабилност искаме. Остана си леденостуден дори със Folding@Home стартирана - най-подходящата програмка-вампир. За бъзик и вентилатора съм му спирал. Всъщност, радиаторът си е оригиналния а за вентилатор сложих със специални ластички 80мм безшумен на 1500 оборота, има си и LED-чета...
Компа тегли по LANx100 от мултимедийния каквото видео искаш и го възпроизвежда без грам проблем. Единствено max-Full HD му се опъва ама за това може и LAN-а да е виновен, пък и не е проблем за играчката на жена ми.

Дънната е Asus P4S8X-X - яко добиче, само дето не си знае годините.

Edit: забравил съм да спомена RAM-а: 2х512МБ Kingston работещи на оригиналните им 200МХц но с намалено latency time. В комбинация с якото дъно това дава възможност на проца да бие в benchmark-овете дори някои Dual Core !!!

Захранването първоначално бе само 300Вт (истински) и след като мина изпитанието го смених с марково и smart 420Вт - да не ми надува главата пък и го имах излишно...

Графичната карта е Club3D nVidia 7600GT 256Mb - малко over, но единствената която прилегна на поизносения AGP слот и дъртото дъно. Има си букса за захранване - ...! И далеч по-стари карти работеха, ама отвреме навреме подлудяваха.

За DVD Recorder шляпнах един NEC 3500A - просто да не го хвърля на боклука.

Системният диск е стар Maxtor 80MB PATA - добре се представя.
Шляпнах и класическият SATA адаптер Sil 3112 (китайски) и няк'в ненужен 160МБ диск.
На дисковете сложих радиатори без да жаля термопаста (вече поевтиня): отляво медна пластинка а отдясно няк'ви алуминиеви профили. Отпред имат 2-а 80мм вентилатора ball bearing - много over, за сървър са или за калорифер, не падат под 1700 оборота, ще ги сменям.

За Multibay шляпнах Akasa AllInOne 101. Не толкова заради четеца на карти колкото да изкарам някоя букса отпред пък и да контролирам вентилаторите (с MCU е, 2-а канала и температурен контрол). Избрах модела заради цвета: червеничък, и кутията е червеничка на точици, лакирана отгоре - дал Господ спрейове.

Кутията:
- замрежих отзад мястото на системния вентилатор за да не влезе някоя буболечка или прах.
- изрязах на левия капак правоъгълен отвор, замрежих го подходящо и сложих лесно сменяем филтър за кухненски абсорбатор. Долу сложих системния вентилатор (управляван от Multbay-а) за да духа на графичната карта която рано-късно ще направя безвентилаторна. Горе с подръчни материали направих тунелче с квадратно сечение (!) за да поема проца свеж въздух.
- отпред за вентилаторите на дисковете изрязах максимално голямя дупка и я зафилтрих.

Система:
Зарязах любимата ми WinXP с комплекта драйвъри и шляпнах няк'ва от февруари 2010 за да си спестя многото ъпдейт (не че имаше огромна разлика). Доверих му се щото бе от турски сайт... и май е за добро. Поне по-малко място хаби.
Първоначално рестарта бе около 40сек мерено до появяване на иконката за LAN (последната) и съобразено с мигането на лампичката за диска. От тях 5сек отиваха за изключване и около 10 за BIOS. Инсталирането на SATA контролера увеличи времето за BIOSите с около 10сек. Драйвърът за Multbay-а леко забатачи положението.
Между другото: ако искате скорост след всяка промяна в хардуера ПРЕИНСТАЛИРАЙТЕ бозата!
K-Lite Codec Pack ми направи номера и се върнах на любимия ми CCCP Codec Pack. Това не се отрази на времето за рестартиране.
Инсталирането на PC Tools Spyware Doctor + Antivirus (от Google Pack) почти не промени положението (чуваш ли, ДИМИТРЕ!).
Обаче инсталирането на .NET Framework направо смарангяса всичко и само се чудя к'во шъ бъде ако инсталирам Acrobat Reader...

В горното описание съм спестил доста неща ама ако на някой му е интересно - да пита.

Ново: понасилих още малко паметта, заредих едно 1920х1080 .wmv и то се възпроизведе направо поносимо. Това само за сведение, де. Ако не ме мързи ще насиля и проца, но и така е повече от достатъчно.

Нед Май 09, 2010 1:27 am
Профил
Аватар

Мнение Re: За компа
bongo_x2 написа:
..... Това не се отрази на времето за рестартиране.
Инсталирането на PC Tools Spyware Doctor + Antivirus (от Google Pack) почти не промени положението (чуваш ли, ДИМИТРЕ!).
....

чувам аз, ама не ме е особено грижа за телевизорите та си карам както аз си знам.
Ей го вече две години без антивирусни глупости на два телевизора (единият малко под две години),
нищо.
Освен едно впиване в ftp клиента ми, дето ми открадна няколкото пароли от него - та тоя клиент
го бяха гледали и norton, и AVG, и още едно между двете, кво беше, nod32 май се казваше.
Нито едно не го беше видяло. Нито и досега наличният spybot нещо си, и той не го вижда.

Въобще тия антивирусни са правели нещо докато са пишели специално намираеми за тях неща, та да
им тръгне "бизнес моделът", от години не си правят труда. :D :D

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Нед Май 09, 2010 7:01 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Ееее, ти пък: домашен Antivirus за защита от хакери?! И малкият Бонго знае, че инструмента прави майстора.
Всъщност, на едно "профи" наистина не му трябва нещо което "постоянно стърже", ама те добрите съвременни анти-програми вече не стържат постоянно. Пък ти като си държиш на нета да беше шляпнал едно читаво Firewall - нали не се зориш да развиваш кръстачка болтче с плоска отвертка ако имаш подходящата подръка?

Аз се спрях на Spyware Doctor + Antivirus щото е най-оптималното за жена ми. На друг комп. - друго. Ама ТРЯБВА да има някакъв автомат (и не един) защото е човешко да се греши!

P.S.: Сложихте ли си добавката WOT на Firefox-а или още се лутате по фалшиви страници докато търсите нещо?

Нед Май 09, 2010 11:08 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 10 мнения ]