| Автор |
Съобщение |
|
perlsite
Ранг: Ориентиран
|
А, имам познат преподавател от катедра ЕТ и не е проблем. Проблема е, че захранването не е в мен, а аз искам да нарпавя рекламация - да си взимат фалшивото захранване и евентуално да си избера някакво друго с надеждата да ми свърши работа. В краен случай, ако се окажат дебили да изпълня препоръките по-горе и да пробвам по някакъв изкуствен начин да го накарам да засвири, но още от сега съм сигурен, че ще кажат, че използвам захранването не по предназначение (в описанието на захранването пише, че трябва да се ползва само и единствено с комютър) и евентуално, че дори сам съм го повредил
Иначе ще питам регулярно - все пак тестването на едно захранване отнема 15 мин, заедно с монтажа/демонтажа на кабелите 
|
| Сря Май 05, 2010 6:58 pm |
|
 |
|
ji4ka
Ранг: Форумен бог
|
Ами те точно толкова и ще ти го тестват, през останалото време ще лежи на някой рафт "за авторитет". 
|
| Чет Май 06, 2010 12:28 am |
|
 |
|
perlsite
|
Няма да ти казвам колко месеци съм заделял за това PC, за го взема с всички глезотийки, за да му се кефя, а той горкият морално ще остарее докато го пусна 
|
| Чет Май 06, 2010 2:06 am |
|
 |
|
Tisho
Регистриран на: Пон Ное 22, 2004 11:24 pm Мнения: 1923 Местоположение: Габрово
|
Може да пищи и от калпава обратна връзка...
|
| Чет Май 06, 2010 4:04 pm |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
Perlsite, виж ся, в комет вече има тороиди, земаш един 12-волтов, един 5-волтов, шотки диоди - избор голям. От там насетне стабилизацията не е чак такава грижа. Даже ако си подбереш равилно трафовете може и линейна да се направи. И ще можеш да се похвалиш с перфектното захранване, за което дажи и някой аудиофили ще ти завидят
Едит : само ще трябва да му намериш място някъде ...
|
| Чет Май 06, 2010 7:45 pm |
|
 |
|
perlsite
|
В този ред на мисли, как се процедира за филтриране на шум генериран от самият консуматор?
Незнам защо но усещането ми е, че именно товара (дъното и процесора) по някакъв начин предизвикват захранването да пищи..
Межувременно търся в Гугъл за нещо от вида на "filter for noise generated by the load" 
|
| Пет Май 07, 2010 9:46 pm |
|
 |
|
maker_1
Ранг: Минаващ
|
Имах подобен проблем с лаптоп леново. Пищенето се получаваше при ненатоварен процесор. В съпорта на леново беше отразено като бъг получен от Intel Speed Step Technology, препоръчваха да се изключи от биос. Пищенето се получава при преминаването на процесора в различни режими на енергоспестяване.
|
| Пет Май 07, 2010 10:45 pm |
|
 |
|
perlsite
|
При мен не е нито:
1. от видеокартата
2. нито от Intel speed step (изключен през BIOS)
3. нито от звуковата карта
Мисля, че съм тествал всичко в нета що съм видял - без ефект.
|
| Съб Май 08, 2010 11:34 am |
|
 |
|
head_up
Регистриран на: Нед Юни 01, 2008 9:54 pm Мнения: 1503 Местоположение: Пловдив
|
предполагам е бил тинкпад? можеш ли да споделиш малко впечатления - кой модел точно, изработка, материали, проблеми, поддръжка от към софтуер - ядове с драйвери и подобни? хвърлил съм око на една машина, или поне на нещо от тази серия, но не съм сигурен дали са запазили качеството на ИБМ или поне да са там някъде... та за това ако не пречи - сподели какво мислиш?
|
| Съб Май 08, 2010 11:52 am |
|
 |
|
maker_1
|
Машината е Think Pad R61 Intel Core2Duo T8100 2,1Ghz 667Mhz FSB, NVIDIA QUADRO NVS 140M. Много съм доволен от машинката, определено не бих взел нещо различно от леново (Think Pad естествено). Другите лаптопи ми изглеждат като детски играчки. За здравината и съпорта няма какво да говорим, те са изпитани във времето. Единствено този проблем с пищенето от начало. Между другото сега съм включил опцията в биос за speed step. За сега не се е "разпищял".
|
| Съб Май 08, 2010 12:28 pm |
|
 |
|
head_up
|
благодаря, информацията ми е ползна  пробвал ли си го с ХП боза? защото за момента само това ме урежда, а доста лаптопи ядат дървото с това ХП. 2 седмици (с прекъснвания за психическо възстановяване) се борих да подкарам един АМИЛО на ФС, оте*а ми се от това животно докато разбера, че не може и не може да работи пълноценно, та за това питам за драйвери за ХП-то по принцип дали леново осигуряват смислена поддръжка? с делл съм сега и никакви ядове за нищо - за каквото ти потрябва драйвер има 
|
| Съб Май 08, 2010 12:34 pm |
|
 |
|
maker_1
|
Ами в момента съм с XP от леново. Когато го купувах всички Think Pad които бяха с виста се продаваха с диск с XP. Така че изхвърлих оная гад Глиста и сложих XP и от тогава не съм го барал (година и половина мисля). Сега гледам на сайта на IBS , че още се продават с XP Recovey CD.
|
| Съб Май 08, 2010 12:45 pm |
|
 |
|
head_up
|
@perlsite, до къде го докара с това прословуто захранване? върнаха ли ти го с обяснението, че нещо пищи между ушите ти или си признаха, че нещо не му е наред?
|
| Съб Май 22, 2010 11:02 am |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Ай пишете, щото на един доста работещ комп захранването пищи колкото 5 ламБови ТВта (добре, че стаята е необитаема) а е марково и го сменях само преди година. Получи се след спиране на вентилатора. На външен вид няма опушен чаркалак.
|
| Нед Май 23, 2010 2:44 pm |
|
 |
|
plameniv
|
Сигурно трансформатора се е раздрънкал и пищи от него, може и заради позасъхнали кондензатори на изхода да пищи. Смени кондензаторите ако не спре смени го пак 
_________________ Избийте баламите и тарикатите сами ще умрат!
Няма невъзможни работи - има много трудни работи!
----------------------------------------------------------------------------------
"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате" !
|
| Пон Май 24, 2010 12:26 pm |
|
|