Отговори на тема  [ 16117 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52 ... 1075  Следваща
Новини от страната 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
http://news.ibox.bg/news/id_1090751008

Цитат:
Той даде пример със съдията от Окръжен съд Търговище Ангел Павлов, който оправдава кмета за извършена от него продажба на общ недвижим имот без решение на общинския съвет, като мотивът за тази присъда е, че Веселинов не е знаел за извършваното от него престъпление.

Ебати съдията, ебати съда, ебати правото, ебати държавата.

Чет Апр 29, 2010 12:23 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Цецо написа:
http://news.ibox.bg/news/id_1090751008

Цитат:
Той даде пример със съдията от Окръжен съд Търговище Ангел Павлов, който оправдава кмета за извършена от него продажба на общ недвижим имот без решение на общинския съвет, като мотивът за тази присъда е, че Веселинов не е знаел за извършваното от него престъпление.

Ебати съдията, ебати съда, ебати правото, ебати държавата.

:) ЗА НЯКОИ МОЖЕЛО,А :evil:

itso.t написа:
Решил си да препишеш целия интернет? Доста амбициозно начинание... :D

Чет Апр 29, 2010 1:15 pm
Профил WWW

Мнение 
Цецо, това е едната гледна точка, не знаеш каква е другата...

И аз не знам ;-) Но от беглите ми наблюдения обикновено далаверите стават с прокуратурата, а не съда. Причината е, че съдът има 3 инстанции и дори първата да е подкупена, прокуратурата ще отиде на втора, на трета... Излиза прекалено скъпо да подкупваш всички, още повече че не знаеш предварително какъв състава ще гледа делото на горните инстанции.

Та по-сигурно и по-евтино е да подкупиш прокурора... той оплесква делото като хвърля обвинения без доказателства, или обвинява някой невинен та колкото и инстанции да има след това, всичките удрят на камък, защото съдът може да се произнася само на база доказателствата по делото.

В случая се цитира едно фундаментално нещо - определението за вина. Вината по дефиниция е "съзнателното отношение към определено престъпно действие или бездействие".
**Задължително** се доказва съзнателно отношение, инак човека е невинен. Примерно ако аз ти дам една отверка и ти наръгаш някой това, моята вина ще зависи само от това дали съм знаел какво смяташ да направиш. Това че съм ти дал отверка не е престъпление, но ако прокуратурата докаже че съм знаел какви са ти намеренията, то и аз ще бъда обвиняем.

В случая има продажба на недвижим имот, това става с нотариус и едва ли е станало без знанието на някой представител на общината. Най-вероятно самият кмет не е участвал лично в изповядването и възможно (казвам възможно) да не е знаел за сделката и ако не се докаже противното то той няма как да не бъде оправдан от съда. Но както казах все някой е знаел, щото все някой се е подписал пред нотариуса...

Чет Апр 29, 2010 1:18 pm
Профил

Мнение 
Блажени са глупаците ,защото Съдът български ще прости всичките им прегрешения. :)

Чет Апр 29, 2010 1:19 pm
Профил
Аватар

Мнение 
А бе някой знае ли що от дни се смарангяса телевизията по Интернет? Все е било, ама да не мога да хвана нищо извън AzisTV и сие... Тази вечер след много зор Нетерата (платена, ама не от мен) ми пусна БНТ.
Пак ли дупедатите сътвориха закон?

Edit: става дума за българските канали ловени извън БГ - представете си, че има Балкан разлика с ловенето в БГ, ама този път е невероятно...

Вто Май 18, 2010 11:12 pm
Профил
Аватар

Мнение 
За тебе Булсатком нема ли?

Сря Май 19, 2010 9:21 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Има и е предплатено. Ама не ми се вика майстор да ми монтира антената :)
Мен друг ми бе въпроса...

Сря Май 19, 2010 11:18 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Айде сега пък майстор ти трябва. Можеш и сам да си я монтираш, а ако се направиш на тарикат можеш и "безплатно" да гледаш. Ако се поразтърсиш малко се ще намериш някой с card shareing. На всичко отгоре има и 10-тина канала дето са FTA.

Чет Май 20, 2010 8:36 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Майтап бе, Cekins: на острова по-разбирач от мен няма. Иначе всички са навити да ти вземат парите - майка ми постави за първи път на острова сателит за ловене на БГ канали след което се принудих да стана спец :)

Имам си всичкото приготвено освен свободното време. Слава Богу, тези дни се очертават почивни (май) и може да монтирам ш*бания сателит.

Обаче мен липсата на интернет ТВ ме дразни: Афганистан е с повече съдържателни канали, а за Албания да не говорим!

Чет Май 20, 2010 7:25 pm
Профил
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член

Мнение 
Актуални стандарти за софтуерна документация...
http://it.dir.bg/2010/05/26/news6455858.html

Сря Май 26, 2010 6:54 pm
Профил
Аватар

Мнение 
bongo_x2 написа:
Тази вечер след много зор Нетерата (платена, ама не от мен) ми пусна БНТ.
Пак ли дупедатите сътвориха закон?

Не съм забелязал проблем с Нетера, работи си нормално.

Чет Май 27, 2010 1:45 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Тя Нетерата след няколко дена се пооправи, не че пак не ми къса нервите. Преди това обаче имаше дълъг период на отсъствие т.е. като да нямам ADSL връзка и затова минах на алтернативи. Изведнъж изчезнаха алтернативите и след ден-два излезе Нетерата...
Такива проблеми не съществуват при пробното прослушване на Афганистан, Албания и т.н.

Въобще, от около година много странно се държи връзката ми с БГ интернета а смених 2-а доставчика от едър калибър. Едно време с модема беше ясно защо, ама сега нито могат да ме локализират (уж де), нито съм дрънкал нещо. Познатите ми българи с моя доставчик не се оплакват, ама те толкова и разбират. Нннам к'во да мисля, да си пусна интернет от братска Хамерика ли (то това е идея, де).

А най-ме вгадява, че гледането на повечето ТВта се ограничава на територията на България. Мии трябва да съм пъпчиво пичлеме за да гледам от скапания нет вместо от сат/кабел/антена. Ама то май и това си има логика - без да се регистрираш не става и т.н. последствия.

Пет Май 28, 2010 12:34 am
Профил
Аватар

Мнение 
Бонго, я сподели как се пуска нет от братска Хамерика на твоя остров, че ми стана интересно :) ?
Не заради друго, ами някои хора тук успяват трудно да си пуснат интернет, та затова ми стана любопитно как става това на някакъв остров 8) .

Пет Май 28, 2010 3:39 am
Профил
Аватар

Мнение 
Чрез VPN, Proxy, TOR и други гевезелъци...

P.S. не съм пробвал още щото в малкото свободно време оправям фимчетата на малкия, ама и това ще стане. Освен ако в неделя не туря най-после сата, де :)

Edit от после: само за майтап (и най-лесно) пуснах от друг комп Tor в режим сървър и подозренията ми взеха да се оправдават. Това е адски гадно за проследяващите ботове които гледат все пак да са незабелязани. За пръв път от месеци мултимедийният комп се разхожда из Нетерата като у лелини си, че се чудя кво шъ стане ако и него прекарам през Tor-а - наистина ще се появявам ту от Германия, ту от Хамерика...
Oops: ся се сетих, че доста BG IP-та се смятат за хамерикански официално. А бе то оправия няма, като в държавата ни, ама ако някой иска да си чешем езиците по горенаписаното да отворя НОВА ТЕМА.

За Цецо отдолу: печелившо ли?! А кой ще изкарва заплатата на катаджиите - камерата не казва "К'во шъпрайм сега?".

Последна промяна bongo_x2 на Пет Май 28, 2010 11:02 pm, променена общо 4 пъти

Пет Май 28, 2010 6:41 pm
Профил
Аватар

Мнение 
http://news.ibox.bg/news/id_1456675745

Бах мама му и далавера - туряш камера за 25к и за по малко от месец "печелиш" 1млн????

Абе то да натурят още 20 тина камери и за половин година ще покрият дефицита в бюджета :):):) Аре не целия ама за 13та заплата на чиновниците ще има :):):)

По трима на червено за минута, това прави по 180 в час или за пиковите часове по близо 1000 човека на ден. Е немаме лабаво това българите, ей....

Пет Май 28, 2010 6:42 pm
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 16117 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52 ... 1075  Следваща